Re: Çok çekişmeli boşanma-nafaka-tazminat-mal paylaşım-temyiz
Alıntı:
hadik rumuzlu üyeden alıntı
Aydınlattığınız için teşekkürler.
Son olarak 5. celsem var. şubat ayında o celseye girmeyi düşünüyorum. (daha önceki 4 celseye girmedim.Avukatım takip ediyor. avukatım bu celsede kararın % 90 çıkabileceğini söyledi. şahitler tamamlanmış oluyor) Çevremdekiler, arkadaşlarım ve pek çok kişi mutlaka en az bir celseye girip kendimi hakime göstermem gerektiğini; hakimlerin ifade veren kişiyi çok rahat çözebileceğini, masum ve mağdur olduğum konusunda hakimde ciddi bir izlenim oluştırabileceğini söylüyorlar. doğru mu bu?
Avukatınız doğruyu söylüyor.
Hakimler yıllardır insanların davalarına bakıyorlar. Kimin ne olduğunu anlayacak deneyime sahipler hiç şüpheniz olmasın.
"Eşler arasındaki boşanma davalarında manevi tazminat isteyebilmenin koşulu,kişilik haklarının saldırıya uğramış olmasıdır."
Bu sebeple eşinize manevi tazminat verilmeyecek kanaatimce. Çünkü madur sizsiniz anlattıklarınıza göre.
Eşiniz ne kadar nafaka ve tazminat talep etti peki?
Nafaka davası açmışlar ama tutarını bilmiyorum. manevi tazminat davası 50.000 ytl lik açmışlar.
" Manevi tazminata hükmedebilmek için boşanmaya sebep olan olayların kusursuz eşin yaşam alanında etkiler doğurması,onu derin üzüntü,elem,ağır utanç,onur kırıklığı,psikolojik buhran ve sarsıntı,yaşam sevincinin yitirilmesi,gibi sonuçlarla karşı karşıya bırakma gibi etki yaratmalıdır.Bu haller dahi manevi tazminatın hüküm altına alınması için yeterli değildir. Ortaya çıkan manevi acı ve çöküntü ağır olmalıdır."
kanun böyle diyor.
Hatta hakim eşinizi ağır kusurlu bulursa, dava temyize gideceği için(eşiniz büyük ihtimal öyle yapacaktır), temyizden onanıp geldikten sonra manevi tazminat davası açma hakkınız doğmuş oluyor bilginiz olsun.
Alıntı:
Nafaka davası açmışlar ama tutarını bilmiyorum. manevi tazminat davası 50.000 ytl lik açmışlar.
Valla bu hakaret ve küfürleri ettikten sonra eşiniz isterse trilyon istesin, soğuk su içer üstüne.
Manevi tazminat benc kesinlikle alamaz.
Maddi tazminat belki alır ama o da usuleten olabilir 5.000-10.000 gibi mesela ufak bir rakam.
Dosyanızın içeriğini bilmediğim için çok kesin irşey diyemiyorum. Eşinizin şahitleri neler anlattı bakalım.
Çok çekişmeli boşanma-nafaka-tazminat-mal paylaşım-temyiz
Anlıyorum. Bu olay baya sürecek galiba. 2 sene evlilik düşünemeyeceğiz sanırım. dava bitecek. Karar kesinleşecek. Karşı taraf temyize gidecek. Temyizden dosya gelecek. Ne kadar zor ve uzun süreç!!:kızgın:
Alıntı:
Anlıyorum. Bu olay baya sürecek galiba. 2 sene evlilik düşünemeyeceğiz sanırım. dava bitecek. Karar kesinleşecek. Karşı taraf temyize gidecek. Temyizden dosya gelecek. Ne kadar zor ve uzun süreç!!:kızgın:
Hayatta kolay hiçbir şey yok maalesef.
En son temyizden geldikten sonra boşanmanız kesinleşmiş olacak.
Ayrıca siz yine şanslısınız. Neden derseniz.
Benim yakın tanığımın da boşanma davası var demiştim. Dava açılalı 1 yıl oldu ve şu ana kadar sadece 3 mahkeme oldu biliyor musunuz?
Tanıdığım o kişinin bulunduğu il büyük bir il olduğu için davası sürekli 4-4,5 ay atıp duruyor. Ocak sonunda 4. duruşma olacak ve o tanıdığımın tanıkları dinlenecek yine, ve sonraki 2 mahkeme de de diğer eşin tanıkları dinlenip 6. mahkemede sonuçlanacak.
Yaniiiii daha 1 yılı var.
Siz yine iyisiniz.
Şükredin bence.
onlar ailemi kabahatli buluyor. halbuki ailem farklı yerde oturuyor. en son onlara gitmiştik. dönüşte bazı tartışmalarımız oldu. ama bu tartışmalar bardağı taşıran son damla oldu. ben o zamana kadar herşeyi alttan aldım. eşimin şahitleri 5-6 tane ama hepsinin ifadeleri kanaatten ibaret.
Alıntı:
onlar ailemi kabahatli buluyor. halbuki ailem farklı yerde oturuyor. en son onlara gitmiştik. dönüşte bazı tartışmalarımız oldu. ama bu tartışmalar bardağı taşıran son damla oldu. ben o zamana kadar herşeyi alttan aldım. eşimin şahitleri 5-6 tane ama hepsinin ifadeleri kanaatten ibaret.
Herşeyden önce geçinmek için çok çaba göstermiş olduğunuzu çok iyi anlıyorum. Çünkü benim tanıdığım(boşanma davası olan) kişi de aynı sizin gibi bir kişi. Eşi yıllarca neler neler söylemiş, yutmuş yıllarca herşeyi.Sırf karısını dul bırakmamak adına yutmuş. Ve çocukları da olmuş. ama yılların birikimi en sonuna en sakini bile patlatıyor maalesef.
Bir taraf geçimsizlik yaratıp, nasılsa hiç ses çıkarmıyor diye diğer eşin üstüne gidiyorsa, buna geçim denemez.
Ayrıca çocuksuz ayrılmanız da çok isabetli.
Çok şanslısınız yine söylüyorum.
Çocuk olmadığı zaman boşanma daha kolay sonuçlanabilir mi?
Davayı kazansam bile hakim nafakaya hükmedebilir mi?