Evinizdeki televizyon kardeşinize aitse ve faturasıda kardeşinizin üzerine ise yine istihkak iddiasında bulunun kardeşiniz istihkakda bulunacak ve faturayı ibrazı halinde televizyonunu kurtarır.
Printable View
Tabiki öyle. Ben soruya kısa yanıt verince farklı anlam çıkarıldı ise kusura bakmayın. İcra müdürlüğünün malın kime ait olduğunu araştırma tesbit etme görevi yoktur. Benim yazdığım istihkak davasında kanıtlama için aranan kriterlerdir. İlgili mahkemede Bu faturanın doğru olup olmadığı ticari defterlerde kaydının olup olmadığı, kdv nin yatıp yatmadığı incelenir.
Peki şimdi ben bu evden çıktığımda,ev eşyası aldığımda,aldığım herşeyi haczederler mi?Yoksa haciz işlemini 1 kez mi yaparlar?Bunun belli bir sınırlaması var mı?Eve misafir geldiğinde bile diken üzerinde duruyorum.
Ben borçlarım bitene kadar her gün icra memuru gelecek endişesi ile mi yaşayacağım?
Borcunuz devam edip,alacaklı zaman aşımının dolmasına izin vermediği sürece,ikamet ettiğiniz adrese,bu adreste bulunan eşyalar size ait olmasa dahi haciz uygulanabilir.Bu kılıç her zaman başınızın üzerinde sallanacaktır ne yazık ki.
Sayın Fakir Memur
Size çok detaylı ve fazlası ile yanıt verildi.
Bundan ötesi sorulara devam etmek, artık hukuk ve site kurallarını bile aşmak anlamı taşır. Aslına bakarsanız bu yazdıklarım dahi çok etik değil. Çünkü amaç herkesin iyi niyet kuralları içinde borcunu ödemesidir. Zor bir durumdasınız siz iyi anlıyorum ancak, Kanuna karşı hile yada başka diğer yöntemleri anlatmak bizim işimiz değil. Türk medeni kanunu 2. madde de aynı durumu anlatır.
Saygılarımla.
Önce verdiğiniz tüm yanıtlar için teşekkür ediyorum.Ancak son olarak şunu öğrenmek istiyorum.Sayın Erdoğan Kırcalı "Bu kılıç her zaman başınızın üzerinde sallanacaktır " demiş.
Bu takibe düşen banka alacakları için haciz,icra...işlemleri belli bir süre içinde bitecek mi?Yoksa sıradaki bankalar ve şu an maaşıma haciz uygulayan banka dilediği her an eve icraya gelebilir mi?Her gün,kapı çaldığında aynı sıkıntıyı yaşayacak mıyım?Yoksa birer kez geldikten sonra iş biter mi?Bunun belli bir sınırı var mı?Aynı banka her ay,her hafta...vs gelebilir mi örneğin.(İnanın son 1 ayda yaşadıklarım yüzünden ülser oldum.Borçlarımdan kaçıyor değilim.Zaten bu mümkün de değil çünkü Devlet memuruyum.)
Teşekkürler.
Önce verdiğiniz tüm yanıtlar için teşekkür ediyorum.Ancak son olarak şunu öğrenmek istiyorum.Sayın Erdoğan Kırcalı "Bu kılıç her zaman başınızın üzerinde sallanacaktır " demiş.
Bu takibe düşen banka alacakları için haciz,icra...işlemleri belli bir süre içinde bitecek mi?Yoksa sıradaki bankalar ve şu an maaşıma haciz uygulayan banka dilediği her an eve icraya gelebilir mi?Her gün,kapı çaldığında aynı sıkıntıyı yaşayacak mıyım?Yoksa birer kez geldikten sonra iş biter mi?Bunun belli bir sınırı var mı?Aynı banka her ay,her hafta...vs gelebilir mi örneğin.(İnanın son 1 ayda yaşadıklarım yüzünden ülser oldum.Borçlarımdan kaçıyor değilim.Zaten bu mümkün de değil çünkü Devlet memuruyum.)
Teşekkürler
Hacizden sonra mal varlığınızda bir artış olduğuna yönelik bir bilgi almadan neden gelsinler ki? Hacze gelmek dahi masraf demek değil mi?
Mal kaçrma, mal varlığınızda değişiklik gibi süpheler olmadıkça tekrar hacze gelinmez.