Re: Tüketici Hakiminin Yanlış Kararı
Sayın Yiğit 35
Size sitem edersem bana kızmayın. Çünkü hata üstüne hata yapmaya devam ediyorsunuz. Yeni bir dava veya şikayet gibi başvuru yaptığınız takdirde 2 yıllık zaman aşımı karşınıza çıkar.
Sizin olaınızda bu zaman aşımı süresi geçmiş durumda.
Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıldır. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.
Dayanağınız altı çizili bölüm olabilir.
Evet aynen dediğiniz gibi zaten bizimkiside gizli ayıplı mal , hile ile gizlenmiş. Yine de zaman aşımından bahsedebilirler mi?
KM. ve mail yoluyla soru sorulmaması ve bu yolla sorulan sorulara cevap verilmemesi konusundaki forum kuralını hatırlıyormusunuz?
Çok haklısınız ama inanın bize kimse sizin gibi yardımcı olmadı . tüm tüketici derneklerini aradım yardım istedim , kaç tane avukata sordum ,sanayi tic. bakanlığına danıştım , herkes çok ilginç deyip başından savdı , 4. tüketici hakimi bile tek söylediği 2. tüketici kararını temyize gidin oldu , fakat 1250 altı olduğu için onada başvuramadım , şimdi siz söyleyin ben ne yapayım..
Alıntı:
yigit35 rumuzlu üyeden alıntı
Çok haklısınız ama inanın bize kimse sizin gibi yardımcı olmadı . tüm tüketici derneklerini aradım yardım istedim , kaç tane avukata sordum ,sanayi tic. bakanlığına danıştım , herkes çok ilginç deyip başından savdı , 4. tüketici hakimi bile tek söylediği 2. tüketici kararını temyize gidin oldu , fakat 1250 altı olduğu için onada başvuramadım , şimdi siz söyleyin ben ne yapayım..
Bir avukata ücret ödeyin ve vekalet verin, ücret ödemezseniz başından savması kadar olağan bir durum yok.Neden size ücretsiz danışmanlık hizmeti versin ki?
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Google picasa kullanıyormusunuz?
Kararları tarayarak picasa ile web de yayınlarsanız buraya yazacağınız linkten bizimde görmemiz mümkün olabilir. Buradan mail adresi vermek sanıyorum site kurallarına aykırı sayılıyor.
Ancak dediğim gibi ben davanızda taraf olamam. Bunun en doğrusu bulunduğunuz Şehirden avukat yardımı almanızdır.
Ulaş Bey
Merhaba. Sanırım iki tane haksız itham var. Birincisi KM ile soru sorma ve yanıt verme olayı. Öncelikle Sayın Yiğit35 yeni olduğu için kısa mesaj yazamadığını açıkça bu sitede yazdı. Dolayısı ile bana yada başka bir üyeye bir KM göndermesi mümkün değildr. Bende kendisine kısa mesaj ile hiçbir hukuki yanıt vermedim. Sorulamayan sorunun yanıtıda olamaz.
Dikkat ederseniz tüm yazışmanın bu site aracılığı ile yapıldığı çok açıktır.
Diğer bir konu Sayın Yiğit 35 in karşılaştığı hukuki durum bu sitede çokça rastladığım gibi uydurma senaryo değil gerçekten çok ilginç bir karar. Bu nedenle picasa ile web de yayınlamasını rica ve talep ettim. Çünkü tüm hukukçuların ilgisini çekecek, kolay rastlanan bir durum değildi. Gördüğüm gibi son derece ilginç ve düşündürücü bir karar. Bir mahkeme diğer mahkemenin kararı hatalı olmasına rağmen diyerek adeta üzülerek hüküm kurmuş.
Yiğt35 ilk başta avukat yardımı almamış gerçekten hata yapmış bu konuda doğrusunuz. ancak snrasında gittiği tüm avukatlar artık yapacak birşey olmadığını söylemişler. Bu nedenle bu foruma yazmış ve bilgi almak istemiş.
Yani bir avukat ücreti ödemek için birkaç avukat ile görüşmüş. Yani davayı onlar kanalı ile takip etmeyi de istemiş ve yapmış.
Ancak yapacak birşey kalmamış denilince çaresi kalmamış.
Saygılarımla.
Alıntı:
Ulaş Bey
Merhaba. Sanırım iki tane haksız itham var. Birincisi KM ile soru sorma ve yanıt verme olayı. Öncelikle Sayın Yiğit35 yeni olduğu için kısa mesaj yazamadığını açıkça bu sitede yazdı. Dolayısı ile bana yada başka bir üyeye bir KM göndermesi mümkün değildr. Bende kendisine kısa mesaj ile hiçbir hukuki yanıt vermedim. Sorulamayan sorunun yanıtıda olamaz.
Dikkat ederseniz tüm yazışmanın bu site aracılığı ile yapıldığı çok açıktır.
Sayın Phantom of law,
"Başından savan avukat" olarak sizi kasdetmemiştim oysaki, madem bir yanlış anlaşılma olmuş bunu hemen düzeltmemiz gerekiyor. Site aracılığı ile bilgi verilmesine karşı olmadığımız gibi bizzat bizler de elimizden geldiğince üyelerimize bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Yok Ulaş Bey benimde kastettiğim ben değildim.
Ankara da gitmiş malesef. İki tane kesin karar olunca bu konuda yapacak birşey yok denilmiş. Doğrusunu isteseniz haklı iken şu anda haksız durumda.
Üstelik ikinci kararda bile haklı olduğu yazılmış.
İnanın çok garip bir karar olmuş.
Özeti aynen yazdığı gibi.
Benim da dikkat çektiğim husus, ilk davayı açarken bir avukata danışılmaması idi, şu an yapılan masrafların yanında bir de yargılamanın yenilenmesi yoluna başvurulacak. Sanki avukata danışılırken biraz geç kalınmış gibi, ne yapalım malum vatandaşımız avukatı son çare olarak görüyor..:)
Sn.Phantom of law;yukarıdaki hatırlatmayı yapmama sebep sn.yiğit35 in iletisi içindi.
Alıntı:
Sayın Yiğit 35
Bana gelen hiçbir mail yada mesaj, bilgi yok.
Sanırım bir hata var.
Alıntı:
yigit35 rumuzlu üyeden alıntı
live olana ve isbank olana gönderdim.
Alıntı:
Özeti aynen yazdığı gibi.
Her ne kadar taranan kararların linkinin verilmesini istemişseniz de, özel mailinize gelen linkten kararları inceleyebildiğinizi yukarıdaki iki iletiden anlamak zor olmasa gerek?
Yanıtınızdan sonra konuyu tekrar incelediğimde sizin görebildiğiniz linkin ne yazık ki konu içinde verilmemiş olduğunu tekrar gördüm.
Tamamını gördüğünüz,özeti anlatılan gibi dediğiniz,örnek olabilecek kararları ( isimleri gizleyerek) yayınlarsanız bizler de faydalanabiliriz.