Re: Maaşımın Tamamına Bloke Konması
Miili eğitim maaşı bu hesaba yatırıyor diye siz yazdınız.
Milli eğitim buraya para yatırırken, aralık ayı maaş tutarı gibi bilgi yazmadan mı yatırıyor? Şikayet halinde bu hesaba yatırılan paranın maaş olduğu açıkça görünmeyecek mi?
Bu hesap maaş hesabı değil diyorsanız hukukçu olmayı gerektirmeyen daha kolay yolu var.
Maaş hesabı açtırmak. Dilediği bankaya müracaat ederek maaş hesabı açtırsın Miili Eğitm den maaşının bu hesaba yatırılmasını talep etsin.
Kolay değilmi sizce?
Tekrar merhaba,
Arkadaşım bankaya gidip görüştüğünde başka bir bankaya da borcu olduğunu,hesabına yatırılan ücretin diğer bankaya ve kendi bankalarına aktarılacağını söylemişler.
Önceden otomatik ödeme talimatı verilmiş olsa bile takibe düşen kredi ve kredi kartlarında da otomatik ödeme var denilerek hesaptaki para alınabilir mi?Bu durumda aldığı 600 ytl nin tümüne el konulmuş oluyor.Hem milli eğitime maaş haczi için yazı gönderen ilk alacaklı maaaşın 1/4 ünü almaz mı?Diğer banka sadece alacaklının kendi bankasındaki hesabına para yatıyor diye böyle davranabilir mi?
Biraz karıştırdım sanırım.Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
Alıntı:
fakirmemur rumuzlu üyeden alıntı
...
Önceden otomatik ödeme talimatı verilmiş olsa bile takibe düşen kredi ve kredi kartlarında da otomatik ödeme var denilerek hesaptaki para alınabilir mi?
Otomatik ödeme talimatı bloke konulan hesaptan ödeme yapılması için verilmişse,maaş haczi uygulandıktan sonra kalan kısımdan talimat gereği ödeme yapılır.Ödeme sonunda hesapta para kalmıyor ise,bu durum maaşı bloke etmek değil,haciz emri ve ödemelerden sonra hesapta para kalmamasıdır.
Maaş haczinden sonra kalan miktar,ödeme talimatını karşılayacak miktardan az ise,talimat verilmiş ödemeler tamamlanamayacak,alınan para faize sayılacak,talimata konu borç artacaktır.
bence, önce başka bir bankaya maaş hesap açtırın. Daha sonra çalıştığınız kuruma bu hesaba para yatırmasını bildirin. Otomatik ödeme talimatı devre dışı kalacaktır. Sizde haciz üzerinden maaşınızın haciz konulan kısmıyla ödemelerinizi devam ettirirsiniz.
Ben Kamu İktisadi Teşebbüsü(KİT)'nde çalışan bir memurum.Maaşlarımız kurum tarafından anlaşmalı bir banka vasıtasıyla verilmektedir.Maaşımda bir alacak konusuyla ilgili 1/4 icra takibi vardır.Maaşım 1/4 kesinti yapıldıktan sonra sözü geçen bankaya yatırılmaktadır.
Anılan bankaya hem bireysel kredi hem de kredi kartı borcum olması nedeniyle,yatırılan maaşımdan bu borçlar kesilmektedir. Ancak, bu kesintilerden sonra maaşımdan geriye sözü edilemeyecek kadar çok az para kalmaktadır.Bu da,hiçbir şekilde geçimimi sağlayacak bir miktar değildir.
Ayrıca, diğer bankalara da kredi kartı borcum bulunmaktadır. Bu bankalar, alacaklarını tahsil edebilmek amacıyla,sürekli telefonlarla borcu taksitlendirmek gibi,tekliflerde bulunmaktadırlar. Ancak ben, ödeme güçlüğü içerisine gireceğimi bildiğim için böyle bir taahhahütte bulunmak istemiyorum. Maaş aldığım banka, alacağını maaşım olarak yatırılan paradan hemen tahsil ediyor. Bu konuyla ilgili bankaya otomatik ödeme talimatlarının kaldırılması ve borçlarımı elden ödeyeceğimi resmi olarak belirtmeme rağmen kabul edilmedi.
Kazanılmış bir hakkım olan maaşımın kaynakta 1/4'ü kesildikten sonra geriye kalan 3/4'ü kanunen benimdir ve buna kimsenin engel olmaması gerekir.
Sonuç olarak,hayatımı devam ettirebilmem için,maaşımın 3/4'ünü elden almak ve kullanma tasarrufunun bende olmasını istiyorum.
İşyerimden bu maaşımı elden alabilmem mümkün mü? nasıl?
Bu konu ile ilgili kanuni haklarım nelerdir?