Re: Evlilikte Maddi Birikimler
Alıntı:
Müstezad rumuzlu üyeden alıntı
Bu gece ki bu son sorum:)..Bunu da cevaplarsanız rahat bırakacağım sizi:)
Doktor dediniz.Evet aynı şeyi düşünüyorum.Ancak doktor şahitliği kabul etmezse mahkemede hakimden böyle bir talepte bulunma hakkım var mı?Yani hakim kararıyla doktor en azında yazılı olarak dinlenebilir mi?
Bunu bence avukatınıza danışın derim. Kafanızdaki soruları da ayrı bir word dosyasına madde madde yazın. Avukatınız karşısında insanlık hali unutabilirsiniz.
Eğer doktorunuz boşanma davası açılan şehirden başka bir yerde çalışıyor ve ikamet ediyorsa, şahit olarak bulunduğu ildeki aile mahkemesi tarafından ifadesi alınabileceğini biliyorum. Bulunduğu ildeki aile mahkemesi tarafından alınan bu ifade yazılı olarak sizin boşanma davanızın olduğu mahkemeye gidiyor sonra da.
Eğer aynı yerde bulunuyorsa doktor, sanırım hakim karşısına çıkıp şahitlik etmeli diye düşünüyorum. Doktorunuz ikna edebileceğinizi düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim.Söz verdiğim gibi BU GECEKİ son sorumdu:)
İyi geceler.
""birikimler evliliğimiz öncesinde bankada kiralanan ve kayınvalidemin üzerine olan bir kasada bulunuyor.Kayınvalidem ev kadını.Bu birikimlerin ortak yapıldığını ispatlamam ne derece mümkündür acaba?""
demişsiniz ilk mesajınıda.
Bunu da avukatınızla görüşün derim.
Birikimlerinizi kayınvalideniz üzerin yatırdığınıza şahitiniz var mı?
Alıntı:
Ne yazık ki hayır
Avukatınızla konuyu paylaşın.
Haaa aklıma şu geldi.
Birikimlerinizi kayınvalideniz üzerine yapmanızın sebebi nedir?
Aslında birikimlerimizi kayınvalide üzerine yapmak gibi niyet yoktu.Daha önce de söylediğim gibi eşim bir evlilik yapmış.Boşandıktan sonra o evliliğinden edindiği bilezik ,altın v.s yi muhafaza etmek için bankada annesinin üzerine kasa kiralamışlar.Benle evlendikten sonra da hazır kiralanmış bir kasa var diye bu birikmler de orada birikti. Doğal olarak benim" İlerde boşanma gibi bir durum olursa ben bunlarda hakkım olduğunu nasıl ispatlayacağım?O yüzden ayrı bir kasa kiralayalım" tarzı bir yaklaşım içine girmem zaten başlı başına evlilik birliğini baltalayan bir girişim olurdu.Böyle birşey demek aklımın ucundan da geçmedi zaten.
Alıntı:
Aslında birikimlerimizi kayınvalide üzerine yapmak gibi niyet yoktu.Daha önce de söylediğim gibi eşim bir evlilik yapmış.Boşandıktan sonra o evliliğinden edindiği bilezik ,altın v.s yi muhafaza etmek için bankada annesinin üzerine kasa kiralamışlar.Benle evlendikten sonra da hazır kiralanmış bir kasa var diye bu birikmler de orada birikti. Doğal olarak benim" İlerde boşanma gibi bir durum olursa ben bunlarda hakkım olduğunu nasıl ispatlayacağım?O yüzden ayrı bir kasa kiralayalım" tarzı bir yaklaşım içine girmem zaten başlı başına evlilik birliğini baltalayan bir girişim olurdu.Böyle birşey demek aklımın ucundan da geçmedi zaten.
Çok iyi niyetli olmanız bence kabahat.
Çünkü aynı şeyi sizinde düşünmeniz gerekirdi mantıken.
Madem ki eşiniz size güveniyor, sizin üzerinize kiralansaymış. Siz değil de niye annesi üzerine?
Bence biraz düşünün derim.
Kesinlikle haklısınız.Biraz amiyane bir tabir olacak kusura bakmayın ama hani derler ya tecrübe hayatta yenilen kazıklar toplamıdır diye..İşte böyle bir tecrübe kazandım.
Eşim eğer bu birikimleri inkar edecek olursa yapacak birşey yok.Zaten başta da söylediğim gibi işin maddi boyutunda değilim.
Alıntı:
Kesinlikle haklısınız.Biraz amiyane bir tabir olacak kusura bakmayın ama hani derler ya tecrübe hayatta yenilen kazıklar toplamıdır diye..İşte böyle bir tecrübe kazandım.
Eşiniz sizden daha tecrübeli olduğu için, ayağını iyi denk almış.
Bazı kadınların kafası başka çalışıyor zaten.
Bu arada bilgi amaçlı birşey daha diyeyim.
Mahkeme size eşinize ödemeniz gereken nafakayı belirledikten sonra eşinize nafakayı yatırırken makbuza nafaka olduğunu yazdırın. Bu konuda çokcanı yanan erkek madur sitede. Ödedikleri halde, sırf NAFAKA ibaresi yazılmamış olduğu için icra çıkartan çok kadın var. Amaaan haaa dikkatli olun. Eşiniz sizden intikam alma derdinde unumayın.