Re: Boşanma davasında her zaman koca her zaman kusurlu mudur?
davayı yargıtaya gönderdim ordanda olumlu bir cevaP ALAMAZSAM İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GÖNDERECEĞİM.. YETER ARTIK ERKEKLERİ YOLDUĞUNUZ ...
bu zihniyeti değiştirin artık bu medeni kanun denen ama uygulamada sadece erkeği yolmak için kullanılan kanunu değiştirin artık ...erkeğin gururunu ayaklar altına alıyorsunuz hep kadını koruyorsunuz bu feminist zihniyetten ne zaman kurtulacaksınız çok merak ediyorum .herkes boşandıktan sonramı,boşanma davalarının artışını gördüğünüz halde neden müdahele etmiyorsunuz ?
Alıntı:
kibfeyzo rumuzlu üyeden alıntı
davayı yargıtaya gönderdim ordanda olumlu bir cevaP ALAMAZSAM İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GÖNDERECEĞİM.. YETER ARTIK ERKEKLERİ YOLDUĞUNUZ ...
bu zihniyeti değiştirin artık bu medeni kanun denen ama uygulamada sadece erkeği yolmak için kullanılan kanunu değiştirin artık ...
kibfeyzo arkadaş sana sonuna kadar katılıyorum.artık sesimizi duyurmalıyız.ben birsürü haber sitelerine şikayette bulundum konumuzu haber etmeleri için.türkiye.gov.tr internet sitesindede başbakana şikayet yeri var şikayetlerimizi bildirmemiz lazım.bakıyorum bu forumda genellikle nafakadan muzdarip arkadaşlarımız var ve hepside erkek.eşşek gibi çalışıyoruz.elin işinde onurumuzla gururumuzla oynanıyo sırf nafaka ödeyip evde yangelip yatan hanımefendiyi maaşa bağlıyoruz.düşünebiliyormusun ayrı ev açmamak bile kusurmuş kim istemez ayrı bir evde kendi ailesini kurmayı benimde hayalim bu.ama imkanım yok neyapıyım.ayrı evim olmamasına rağmen bu evliliğe evet diyen hanımefendi yasaların kendisini kollamasını fırsat bilerek evden kaçıyor.üstelik ne dayak ne aldatma ne küfür var.ve 5 aylık bir evlilik sonucu ömür boyu nafaka ödemeye mahkum edil.adaletmi bu allah aşkına.şuan yaşıyorsam annem babam ve kardeşimin geçimini sağlamak için yaşıyorum onlar olmasa kaybedecek bişeyimde olmayacağından beni bu hale getireni gözünün yaşına bakmam ve harcarım inanın.işte ozaman kusurlu taraf ben olurum cinayet işlediğim için...
zihniyet bu erkekmisin eşeksin .kadınmısın kralsın .adalet her iki tarafada gereken yaptırımları uygulamaksa buyrun bii bakın medeni denilen ama medeni olmayan uygulamalarda kadınların suç işlese kusurlu olsa bile kalesi konumuna gelen şu kararlara .
böyle değil ise bana tedbir nafakası alan bir erkek gösterin tazminat kazanan bir erkek gösterin gösteremezsiniz çünkü malesef bu kanunlar varken boşanma davaları daha çooook artar. sizlerde gazete köşelerinde boşanma davalarının arttığı yazısını daha çok görürsünüz .
adalet dağıtayım derken adaletsizlik dağıtıp daha çooook insanın kanına girersiniz .
( http://www.basbakanlik.gov.tr/bimer/index.htm ) ( mehmet.sahin@tbmm.gov.tr ) haksız yere nafaka ve tazminat ödeyen arkadaşlar şikayetlerimizi bu adreslere yapabiliriz
Sayın Türk Adaleti
Boşanma davamız sonrasında, eski eşimin açmış olduğu tazminat davası sonucu beni 20 bin tl tazminat ödemeye mahkum ederek kendinizle çelişiyorsunuz..
Madem ben 20 bin tl, bir boşanma sonrası tazminata mahkum ediliyorum , karşı taraf evlilik süresince 20 bin ytl tazminat ödemeyi gerektirecek tavır ve davranışlarda bulunan bir kişi ile evlilik teklifini kabul ederek ve evlenerek nikah defterine imza attığı andan itibaren kusurlu davranmıştır. Bu nedenle davacının bana tazminat ödemesi gerekirken ben tazminata mahkum edildim. Mağdur olan kişi benim. Ayrıca Türkiye de asgari ücret bile 800 tl seviyelerinde iken, bu 20 bin tl nin sebebi nedir . Madem 20 bin tl lik kusurum var, neden ben hala dışarıdayım hapishanede değilim?. Bu tutarsızlığın acilen düzeltilmesi ve evlilik kurumunun rencide edilmesine önayak bulunan karşı tarafın tarafıma 500 tl 20 kuruş tazminat ödemesini talep ediyorum .
Haklarımı gerekirse insan hakları mahkemesinede taşıyacağım.
Bir evlilik sonucu bir erkek aylık 800-tl kazanıyorken boşanma sonrası 400 tl nafaka ve 20 bin tl maddi manevi tazminat ödemeye mahkum olacak kapasitede ise zaten o 20 bin tl yi hiç kazanamaz, kazansada o parayı boşandığı eşine ulaştıramaz…
Saygılarımla..
Aynen bu sekılde maıl attım o ıkı adresede...!
SAYIN ASİLDENİZ SİZE BÖYLE BİR YANIT GELEBİLİR... AMMAN DİKKAT...
Sayın Türk Adaleti / Sayın Asildeniz
Boşanma davamız sonrasında, eski eşimin açmış olduğu tazminat davası sonucu beni 20 bin tl tazminat ödemeye mahkum ederek kendinizle çelişiyorsunuz..
Madem ben 20 bin tl, bir boşanma sonrası tazminata mahkum ediliyorum , karşı taraf evlilik süresince 20 bin ytl tazminat ödemeyi gerektirecek tavır ve davranışlarda bulunan bir kişi ile evlilik teklifini kabul ederek ve evlenerek nikah defterine imza attığı andan itibaren kusurlu davranmıştır.
Sayın deniz asil.. Siz bu 20000 TL lik tazminatı, evlenmeden önce kusurlu / defolu halinizi gizleyerek kullanıcı / tüketiciyi kandırdığınız için ödüyorsunuz. Defolu haliniz defaten onarım amacı ile yetkili serviste oanrılmak istenmişsede, kullanıcı tarafından gerekn özen ve bakıma rağmen devam etmiştir. Hal böyle olunca evlenmeden önceki statünüze iadeniz ile yerine getiremediğiniz hizmetlerinizden dolayı doğan tazmin hakkı da tüketiciye verilmiştir.(tabirler için özür dilerim)
Bu nedenle davacının bana tazminat ödemesi gerekirken ben tazminata mahkum edildim. Mağdur olan kişi benim.
Sayın Denizasil malumunuz olduğu üzere Hukukun önemli söylemlerinden bir tanesi de “hiç kimse kendi kusurundan dolayı avantaj sağlayamaz” bir diğer deyim ile “hem suçlu hem güçlü olunamaz” bu cümleden olmak üzere bir önceki satırda yazılanlar içinden bu sorunuzun yanıtını almanız gerekirdi.
Ayrıca Türkiye de asgari ücret bile 800 tl seviyelerinde iken, bu 20 bin tl nin sebebi nedir .
Sebebi hikmeti çok net.. Kusurlu bulunmuşsunuz ve kusurunuzdan ötürü karşı tarafa verdiğiniz zarar tazmin ediliyor.
Madem 20 bin tl lik kusurum var, neden ben hala dışarıdayım hapishanede değilim?.
Her tazminat hükümlüsü hapishaneye konulamaz. Bir mahkumun devlete maliyetini hesaba katacak olursanız Devletin mahkum etmek yerine sizin namı hesabınıza tazminatları ödemesi daha mantıklı olur..Hiç olmaza dışarıda çalışarak iş gücünüzle ekonomiye katkı sağlarsınız. Ayrıca hukukta cezalar üzmek içn değil ıslah etmek içindir. Suçtan vazgeçirmek içindir.
Bu tutarsızlığın acilen düzeltilmesi ve evlilik kurumunun rencide edilmesine önayak bulunan karşı tarafın tarafıma 500 tl 20 kuruş tazminat ödemesini talep ediyorum .
Karşı tarafın evlilik kurumunu rencide ettiğine dair iddialarınızı Mahkemede ispat edebilmeliydiniz. Malumunuz hukuk maddi delillere göre iş yapmak zorundadır, aksi halde varlığının nedeni tartışılır hale gelir..
Haklarımı gerekirse insan hakları mahkemesine de taşıyacağım.
Bir evlilik sonucu bir erkek aylık 800-tl kazanıyorken boşanma sonrası 400 tl nafaka ve 20 bin tl maddi manevi tazminat ödemeye mahkum olacak kapasitede ise zaten o 20 bin tl yi hiç kazanamaz, kazansada o parayı boşandığı eşine ulaştıramaz…
Siz kazanamam ödeyemem deseniz de bu parayı ödetirler..
Saygılarımla..[/B]
Saygı bizden…
Bilgilendirmenız ıcın tesekkur ederım..
Benım burdakı anlatmaya calıstıgım evlenmeden once neydıkı evlenmeden sonra ne oldugu.Sebepsız zengınlesme ıcerısıne gırdı.Ben belkı ıddıaaları curutemedım sadece 1 sahıtle kazzandı bu davayı ve bu dava ıcerısınde nelerın dondugunude cok ıyı bılıyorum.Emsal kararlara baktıgımda bu tazmınatın cok yuksek oldugunu gormekteyım.2.5 yıldır kızımı goremıyorum ve kanun yollarını kullanarakta bır cozume ulaşamadım.Bir şekılde bu davada her ne kadar ben kusurlu ısemde trafıge cıkan aracta kusurludur.Görüyoruzkı hıc bır sucu bulunmamaktadır......
Artık ben yoruldum gercekten cok yoruldum 200 tl ıle hayatımı surmeye devam edıcem...
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
Bilgilendirmenız ıcın tesekkur ederım..
Benım burdakı anlatmaya calıstıgım evlenmeden once neydıkı evlenmeden sonra ne oldugu.Sebepsız zengınlesme ıcerısıne gırdı.Ben belkı ıddıaaları curutemedım sadece 1 sahıtle kazzandı bu davayı ve bu dava ıcerısınde nelerın dondugunude cok ıyı bılıyorum.Emsal kararlara baktıgımda bu tazmınatın cok yuksek oldugunu gormekteyım.2.5 yıldır kızımı goremıyorum ve kanun yollarını kullanarakta bır cozume ulaşamadım.Bir şekılde bu davada her ne kadar ben kusurlu ısemde trafıge cıkan aracta kusurludur.Görüyoruzkı hıc bır sucu bulunmamaktadır......
Artık ben yoruldum gercekten cok yoruldum 200 tl ıle hayatımı surmeye devam edıcem...
sevgili deniz asil seninle aynı durumda olmamdan dolayı seni çok iyi anlıyorum.ama bir fark var daha bana henüz tazminat bağlanmadı(talep 55milyar-500 tl nafaka) ve bir türlü boşanamıyorum.(temyizde şuan)ama ben her şeye razı olmuştum keşke boşasalardıda tazminat ödeseydim.ama şu bir gerçektirki ciddi anlamda evlilik müessesesi çıkar üzerine ve sonrasında maddiyata dönüşmüş durumda.
müşteri memuniyeti ile kıyaslansada her zamn müşteri haklı tamam anladıkta neden hep müşteri pozisyonundaki bayanlar oluyor(yukardaki örnekten dolayı bu şekilde yazdım uslub için özür dilerim)
madem maddi ve manevi tazminatlar kişinin gelirine göre kusuruna göre adam açmı gezecek hırsızlıkmı yapacak ayda 200 ytl ile geçinmek için çaba göstererek.ondan sonra bu ülkede suç oranı arttı mahkemede şu kadr dosya var yargının iş yoğunluğu fazla ne olacak bu memleketin hali diye bangır bangır bağırılıyor..önce hukuk sistemimiz düzelmeli bence..iki kişi karşılıklı boşanma davası açıyor ama bir türlü boşanamıyor..mahkemede bile bir araya gelemiyor acaba olurmu birleşirlermi 1 yıllık evlilik süresi dolmamış evliliği kurtaralım ayakları ya arkadaş suratını görmek istemediğin(karşılıklı) insanla bir daha nasıl bir araya geleceksin boşa gitsin işte..ortalık suç oranı ve psikolojisi bozuk adamlarla dolacak bu gidişle
Aslında bazen dusunuyorum gıdıp garsonluk yapsam ssk mıda dısardan yatırsam daha cok kazanırım...
Evet kadınlar evlılık muessesını cıkıs yolu olarak goruyorlar.Bakarım olursa olur olmazsa acarım bı dava alırım nafakamı tazmınatımı hayatıma bakarım dıyor.Hatta evlı ıken sırf erkegı suclu gostermek ıcın bı takım oyunlar oynanıyor.
Artık yeter gercekten yeter bırı dur desın yazık bıze ülkemıze genclerımıze yazık.