nikon rumuzlu üyeden alıntı
Burda olay hukuki,
Lakin yorumlar, hukukun dışında varsayım ve kişiselleştirmeye gitmeye başlamış,oda bu forumun amacı dışındadır...
Konuyu takip ediyorum lakin daha çok hukuki yorumlar gelirse ,daha bilgilendirici bir konu olucaktır.Misal örnek dava sonuçları gibi v.s.
Teknik olarak ise,kamera ve kablolama maliyetleri göz önüne alınır, bir kata hiç takılmaması durumunda dahi sistemin çalışmayacağını söylemek tamamen safsatadır.Sizin katılmamanız, kişisel maliyeti arttırıcağından, yönetici bu yüzden sizi suçluyor olabilir.Fiyat anlaşması tüm apartman için yapılmıştır büyük ihtimal,2 dairenin azalması X lira olan parayı çok az şekilde azaltıcaktır, onlarda size takılacak olan diafon parasıdır muhtemelen,bu yüzden kişi başı XX miktar düşücekken, şimdi XX + Y miktar şeklinde oynama olabilir daire başı.
Ayrıca bu olay, apartmanlardaki UYDU alıcı sistemlerine benzetilebilir,Yatırım maliyeti yapılır, çanak takılır,her eve kablo çekilir, ama her eve illa uydu alıcı alıcaksın şeklinde diretilemez.Bundada apartman girişine kamera konur,ama evlere X marka cihazı alıcaksın zorla diye bir diretme mantık dışıdır.O zaman kat sahipleri ister o cihazın özelliği olan görüntülüden konuşmak için ek para verir, istemeyen klasik kapı ziliyle devam eder.
Burda kanımca ödemeniz gereken miktar ana sistem maliyeti,oda yönetim kararı varsa toplu alınmış,evinize takılacak cihazın maliyeti farklı değerlendirilmelidir diye düşüyorum.
Hakkınızı sözlü olarak arayarak bir yere varamayacaksınız anlaşılan,mücadelenizi hukuki yollardan,dava açarak başlatabilirsiniz.Mücadelinizin her aşamasında her zaman profesyonel destek için avukatınıza başvuruda bulunmayı ihmal etmeyin...