Re: Hem Ögrenciyim Hem de Bakayayım
Alıntı:
peacee rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selamlar...
Arkadaslar, ben 29 yaşında ve 4 yıllık lisans öğrencisiyim. Geçen sene (2007) kayıt yaptırdım, şimdi 2. sınıftayım. Tecilim 31.12.2008 de bitiyor ve ne yazıkki daha fazla tecil yaptıramıyorum. Eğer 21 Şubat 2009 a kadar yoklamamı yaptırırsam, muhtemelen Kasım 2009'da askere alacaklarmış. Ancak ben bir şekilde yoklama kaçağı kalarak, (belki de bakaya olunuyor, ben bilmiyorum) okulu bitirmeyi tasarlıyordum. Maalesef bazı forum sitelerinde okuduğuma göre, askerlik şubeleri, benim durumumdaki öğrencilerle ilgili okullara yazı yollayarak kayıtlarını donduruyorlarmış. Bu durum hakikaten moralimi bozdu ve bütün motivasyonumu kaybettim.
Benim birinci önceliğim, kazanmak için çok uğraştığım, uğruna 7 sene üst üste öss sınavına girdiğim bu bölümü bitirebilmek. Bitirdikten sonra 15 ay askerlik yapmaya razıyım. Ancak bitirmeden askere alırlarsa bazı özel nedenlerden de kaynaklı vahim bir durum olacak.
Değerli Arkadaşlar ;
Sizden ricam, benim dururmumla ilgili daha detaylı bilgi sahibiyseniz, bunu benimle paylaşmanız. Şimdiden çok teşekkür ederim....
Merhaba, 2009 Ocak ayı içinde son yoklamanızı yaptırıp Kasım celbine kadar süre kazanın. Ondan sonra da kaçak olarak okulunuzu bitirir kısa dönem olarak gidersiniz. Kimse sizin elinizden kısa dönem hakkınızı alamaz. Kayıt dondurma olayı tamamen palavra gibi duruyor. Kulak asmayın. Okumanıza bakın, evde her kapıyı siz açmayın, onun dışında da dışarıda kavgaya falan karışmadıktan sonra zaten kolay kolay yakalanmazsınız.
Cevap: Re: Hem Ögrenciyim Hem de Bakayayım
Selam arkadaslar ben 88 dogumluyum ve açıkogretimde 2 sene sınıf tekrarı yaptım 2007-2008 ve 2008-2009 senesinde su anda aklımı basıma almak istedim tekrar denemek istedim tecil durumunu orenmek icin subeye babamı gonderdim fakat subede hic tecilim gorunmedigi icin asker kacagı gorunuyorum aof burosundan hic belge gitmemis benim ne yapmam lazım aof den daha onceki 2 yıla ait ogrencimizdir belgesi felan alsam ise yarar mı yardımcı olursanız cok sevinirim ?
Cevap: Re: Hem Ögrenciyim Hemde Bakayayım.
08.10.1981 doğumluyum üniversiteyi bitiremedim ve sanırım bakaya kalıcam bir kaç sorum var. Üniversite bitmediği için 2009 yılında bir yıllığına tecil hakkımı kullandım. Dört yıllık bir fakültede 6.yılıma girmek üzereyim ve hala okulu bitiremedim. Tecil hakkım bu yılın aralık ayında doluyor ve büyük bir ihtimalle bakaya durumuna düşücem
1-bakaya durumunda ne gibi hukuki işlemler yapılıyor.
2-Bakaya durumunda gbt de görünmesem bile karakoldan eve gelip apar topar askere götürebilirler mi?
3-29 yaşını geçen birisine ben duyduğuma göre soruyorum öğrenci belgesini üniversiteler vermiyecekmiş bu doğru mu?
4- Ne kadar zaman bakaya kalınabilir bunun bir süresi var mı?
5- Bakayalık durumunda savunma yapmak için üniversitenin bitmemesi gerekçe olarak sunulabilir mi?
Bu sorularımı hukukçu olan bir arkadaş cevap verirse sevinirim NOT:Allah kimsenin başına bakayalık durumuna düşürmesin