Arkadaşlar merhabalar,
14.11.2008 tarihinde İzmir-Karşıyaka İskele önünde 2.kez ehliyetimi polislere kaptırmış bulunmaktayım,ilk kaptırdığımdada aynı yerde kontrole girmiştim,
Sormak istediğim bir kaç soru var,
Kontrole gelmeden arabamı KSK iskelenin oradaki otoparka çekmeye teşebbüs ederken polisler beni otoparkta durdurdular çevirmeye girmedim,2 bira içtiğimi ve eniştemin geleceğini söylememe rağmen üflemem gerektiğini söylediler,o zamanda alkolü henüz yeni aldığımı ve kanunen 20dk ağız alkolümü geçirmem için izin vermeleri gerektiğini söylememe rağmen zar zor 5dk müsade ettiler ve üfledim 169 promil alkol çıktı,ben bunun imkansız olduğunu ve cezayı kabul etmediğimi imza atmayacağımı söyledim ellerinden ne kadar zorluk gelirse çıkardılar orda sağolsun bir taksici abimiz imza atmaya yeltendi onada; ''neden riske giriyosun gitsin alsın tepecikten arabasını bırak atma imza falan!'' dediler,ve sonra;
Tepecik eğitim araştrma hastanesine gidiyorduk ki kuzenimin orda doktor olduğunu telefon konuşmamdan öğrenince(zannedermki bundan) Hatay Yeşilyurt Eğitim Araştırma Hastanesine yöneldiler oysaki KSK neresi Hatay neresi arada 20km var her kan etanol testi isteyen yeşilyurt'a mı gelecek?
saat 02.47 de
169 promil çıkan alkol seviyesi saat 04.00 da alınan kanımdan çıkan sonuçsa
54 promil alokldü,1 saatte 3 katı kadar mı alkolüm düşmüştü?
tabi 54 çıkınca sözün bittiği yerdeydim,ertesi gün Meşhur İzmirli Avukat Murat Ülkü Bey'le ve Ortağıyla görüştüğümde Açacağım davanın çok güçsüz ve zayıf olacağını söylediler ve bende elimdeki her imkanı kullandığımı düşünerek bugün hala hazmetmeye çalışmaktayım...
Acaba bir platform oluşturarak ehliyetlerimizi geri almak istesek ve bunun tekrar olması durumunda ömür boyu trafikten ve araç kullanmaktan men cezasını kabul etsek böyle bir tasarı sunma şansımız olabilir mi?
Ayrıca bu üfleme aletini üreten firmaya dava açabilirmiyiz? veya bu aletin kullanılmaması için dava açabilirmiyiz? çünki benim ilk kaptırışım 52 promildi ve bana gösterilmedi sadece 52 olduğu söylendi ben tecrübesizdim inandım ve imzada attım sonra kafam dank etti ki benden önceki biriside ben üflerken kavga ediyordu bu konuda polisle poliste inatla göstermiyeceğini ve 'bu çocuk 52yle kaptırdı o itiraz etmiyo sen neden konuşuyosun diye kendini savunduğunu hatırlıyorum kendisini ve hatta kan testi istediğimde de böyle bir hakkım olmadığını eskide kaldığını o işlerin ve imzalamak zorunda olduğumu beyan etmişti ben hayatımda karakoldan içeri girmediğim için ne derse kanun saydım ve kabul ettim,hatta ruhsatım dahi onlarda kalmıştı ertesi gün almaya gittim onlardan bu konuyla ilgili dava açma şansım kaldımı merak ediyorum?(üzerinden zaman geçti aslında 2007 Mayıs ayında kaptırıp 2007 Kasımda almıştım ehliyetimi)
Bakın belgeleri sunuyorum 2.kaptırmamla ilgili umarım mahsuru olmaz..
http://img.fotoambar.com/img/07/24a5...9c76552196.jpg
http://img.fotoambar.com/img/00/d03f...7ba7a948e4.jpg