Re: 1 yıl dolmadan boşanma ve takılar
Mrb Bende 6 Aylik Evliyim Eşimin Annesi Bizimle Kaliyordu Ve Annesinden Kaynaklanan Anlaşmazlik Oldu Eşimle Aramizda Eşimde Boşanmayi Istiyor Yaklaşik 2 Ay Oldu Ayri Yaşayali Ama Henüz Dava Açmadi Maddi Manevi Tazminat Davasi Açsam Sonuç Alabilirmiyim?
Alabilirsiniz tabi ki.Sonuçta boşanmayı o istiyor ve sorunlar onun tarafından çıkıyor.Benim eşim de annesiyle eşi arasındaki farkı anlayıp dengeyi kuramadığı için şu an beni kaybetti..Pişman mı evet?Sevgi var mı kaçınılmaz,ama bu sorun ilerde daha büyüyerek karşımıza çıkacak mı,evet! Peki benim eşim,3 aylık karısına ve aşıgım dediği insana sahip çıkacak ve annesine yapma diyecek kadar cesur mu, hayır!
iyi günler.
karşı tarafın dava açıp açmadığını nasıl öğrenebilirim? internetten takip etmem mümkün mü?
ben 9 marta gün aldım, karşı tarafa tebligat ne zaman yapılır?
boşanmanın karşı taraf tarafından istenildiğine dair şahitlerim var, tazminat konusundaki anlaşmazlık dava sürecini ne kadar uzatabilir?
teşekkür ederim.
Alıntı:
iltug rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
dün sizle dertleşmek yaşadıklarımı anlatmak ve sizi dinlemek (okumak ) bana iyi gelmişti. sakın yanlış anlamayın bu olaylar çok üzücü sadece hislerini anladığım hissettiklerimi anlayan birinin bana yazması bana iyi geldi
ama dün eve gittiğimde 17 yaşındaki kız kardeşi beni evden kovdu burası benim evim evim defol git 3 günlük insansın dedi bana ki ben onlara 8 senemi verdim en zor zamanlarında yanlarında oldum ama bana bunu yaptılar eşimde hiç sesini çıkartmadı ve dün bunları hazmedemeyip guruma yenilip ölmek istedim beni bu kavgadan sonra evde yanlız bırakıp gittiler eğer kardeşim beni almaya gelmeseydi yada biraz geç kalsaydı şimdi size yazamayacak olacaktım kalbim o kadar kırık ki çok kötü bir gece geçirdim hastanede midemi yıkadılar bana taktıkları serum nedeniyle tek elimle yazmaya gayret ediyorum çünkü çok acıyor artık bir an önce hepsinden kurtulmak istedim herşeyden hepsi bana çok ağır geldi severek evlendiğim adam beni aşağılattı ve bunlara göz yumdu onu asla affetmeyeceğim
onlardan hiçbirşey de istemiyorum gerçektende hiçbiri gözümde yok manevi olarak kayıplarımı hiçbir servet geri getiremez
teşekürler
sizede yeni başlangıcınız da mutluluklar dilerim inşallah herşey gönlünüzce olur
saygılarımla
Neler okudum ben bu satırlarda böyle.Bu dünyada senden başka bir tane daha var mı bu ne zayıflık. Hiç bir talebin yok çabucak boşanırsın.
Ben 6 ay dayandım. 6 ay sonunda açtım davayı ve tek celsede boşandım.Benim de maddi hiç bir talebim olmadı önemli olan benim hayatım benim sağlığım. Karar vermişim o kişiyi hayatımdan çıkarmaya ne diye aramda maddi bir köprü kurayım. Dünyaları bağışlasa yine de bende açtığı yaraların telafisi olamaz.
Hiç bir şey hayatından önemli değildir.Kendini topla ve bir avukatla görüş.
herkese selam
insan evliliği maddi hesaplar üzerine kuruyorsa yıkılmaya mahkumdur.sevgili firdev bende senle aynı sorunları belki de daha fazlasını yaşadım .allahım şükür ki kurtardı beni.artık çok mutluyumm.çünkü maddi hesaplar peşinde koşan yaratıklarla huzur olmuyor onların derdi para mutluluk ve huzur değil. İnsan gece uyurken karısının bileziğini alır mı ? ve sabah kaldınca da pişkin pişkin derse ki sen kaybettin ne denir böyle bir adama !!! aman daha neler cüzdanından para almalar takıları annesine yedirmeler sonra da pişkin pişkin ev alalım kredi çekelim demesin mi??
Alıntı:
firdev rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler.
karşı tarafın dava açıp açmadığını nasıl öğrenebilirim? internetten takip etmem mümkün mü?
ben 9 marta gün aldım, karşı tarafa tebligat ne zaman yapılır?
boşanmanın karşı taraf tarafından istenildiğine dair şahitlerim var, tazminat konusundaki anlaşmazlık dava sürecini ne kadar uzatabilir?
teşekkür ederim.
İnternetten değil ama genel olarak adliyeyi ilgilendiren tüm davalarınızı UYAP ile takip edebilirsiniz.
UYAP nedir diyebilirsiniz. Haberlerde görmüştüm ve boşanma davası olan arkadaşıma bunu ilettim.
Hakkınızda açılan dava ve icra Takipleri ile taraf olduğunuz(dava açtığınız) dava ve icra takiplerinde yapılan işlemlerden anında haberdar olmak için 4060'A Abone olmanız gerekiyor.
Cevap: 1 yıl dolmadan boşanma ve takılar
11 aylık evliyim tartışma sonucu eşim evden ayrılıp başka şehirde bulunan ailesinin yanına gitti takılarda aldı bazı psikolojik haplar kullanıyor boşanmak istiyorum kendisiyle hiç görüşmedim anlaşmalı boşanmaya yanaşırmı bilmiyorum evliligim 15 gün sonra 1 yıl dolacak boşanma davası açmayı düşünüyorum takılarımı alabilirmiyim ayrıca şu an ki evimi boşaltıp bende ailemin yanına gitmeyi düşünüyorum kirayı vermekde zorlanıyorum yasal olarak evi kendim boşaltıp eşyalarını göndere bilirmiyim. Teşşekürler
Erkeğin parmağındaki yüzük hariç tüm takılar(ister kız tarafı ister erkek tarafı takmış olsun) kadının malıdır.Kira kontratı sizin adınızaysa ve süresi dolmadıysa evi boşaltırsanız kalan ayların kirası için icraya verilebilirsiniz.Benzer konular(takı ve kiradaki evi boşaltma) çokça konuşuldu.Forumda arama yaparak fikir sahibi olacağınız bir çok paylaşıma ulaşabilirsiniz.
1 yıl dolmuş olmaması erkek için avantaj mıdır ? dezavantaj mıdır ? ayrıca bavulunu toplayıp evi terk etmesi ve takıları habersizce alması bir bayanın eşinden habersiz bu suç degilmidir ve erkegin kendine takılan takıların alması mümkün degil midir ? Teşşekürler
Gerek Çekişmeli boşanmada gerekse anlaşmalı boşanmada protokolde belirtmek suretiyle zinet eşyaları taraflarca talep edilebilir.Bu konuda her hangi bir mani yoktur.Önemli olan Boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 1 yıl içeerisinde talep edilmesi ve açıkça bu taleplerden vazgeçimemiş olmasıdır.
Bu konuda detaylı bilgi için Bu makaleyi inceleyebilirsiniz inceleyebilirisiniz