Re: Kredi ve kredi kartı borçlarımın toplamı 85 bin ytl'ye ulaştı
Alıntı:
otantik rumuzlu üyeden alıntı
Negüzel yazmış millet hep suçları bankalara atıyorlar.....
Aklınız mı yoktu kartları alırken.Almasaydınız...
Bende aldım bırcok bankadan k.kartı ve yıllar boyu iyi güzel kullandım.Zamanında benım kartımın limiti 7mılyar iken işadamı arkadasımın kartı 500 mılyondu.....!!!
Arkadaşım şuanda çok güzel işler yapıyor ve ben batmışım.Bankalara borcum çoook ama birkez de olsa bankalara suç aramadım.Suçlu birisi varsa oda benim.Herşeyi kartla aldım,para lazım oldu karttan çektim.Ceptelefonu türkiyeye geldiğinde ilk alanlardandım,her yenı model çıkınca değiştirenlerden dim.
Şimdi ise ekmek bulamıyoruz yemeğe ve nokia 5210 telefon kullanıyorum.
Arabayı bırakın artık bisikletimde yok.
.....suçlu hala bankalar deyip durun...
******Gidin köşe basındandükkandan bir bıçak alın ona buna saplayın ve polis sizi yakalasın ..... sonrada benım sucum yok , suç bıçakları yapan ve satanlarda deyin..
Hadi bankaları yakalım desem kimse yerinden kıpırdamaz....yalan mı....?
Bir tek suclu var o da kartı alıp kullanmasını bılmeyen bizlerizzzzzzzzz
valla sende haklısın haklı söyleyene bişi diyemem:(
Alıntı:
kraldj rumuzlu üyeden alıntı
valla arkadaşım haklısın ben şimdi size bişi sölim belki inanmayacaksınız ama ben 700 ytl maaş alıyorum ve 35 bin ytl lik kredi kartım var bencede bankalar tam olarak arastırmıyor;)
Arkadaşım bu cümleni bir okudum var ya, tüylerim ürperdi.. Sana bir tavsiyem olacak, yarını bekleme, git bankaya ben bu kadar limit istemiyorum, benim limitimi 1.400 YTL'ye düşürün diye dilekçe ver, hemen limitini en fazla 2 aylık maaşın tutarına geri çektir.
Sadece kişisel ihtiyaç ve hırslar değil, etrafında sosyal ve manevi baskıları oluyor insanlara bu kredi kartı kullanımına zorlayan. Bir komşu zora düşer yardım ister, bir akraba evlenir annen başlar 'aa evladım onurumuz var bir bilezik almalısın kartını kullan!' (Sanki kredi kartı batınca ortalıkta onur monur kalıyormuş gibi. Bir akraba evlenir hadi ziyaret doldur depoyu fulle gez konvoyda hadi bu akşam hanım yorgun yemek yapmayalım dışarda yiyelim. Hadi çocuk oyuncak istedi kredi kartı var ağlamasın yavrucak.. (Oysa çocuğa hayatı öğretmek ve en güzel terbiyenin imkanları bilerek yaşamanın güzelliği olduğunu unutmak ileride çocuğu daha çok ağlatmaz mı?) vesaire vesaire..
Şu anda kucağında 35.000 YTL'lik bir bomba duruyor, patlamadan imha et benden dost tavsiyesi.
Saygılarımla,
Maaşım 700 YTL kartlarımın limiti 35000 YTl diyen malesef doğruyu söylemiyor.
Kartını 2006 yılından önce aldı ise limiti maaşının 2 katından fazla olabilir ama 2006 yılından itibaren 5464 sayılı yasa yürürlükte ve bu maaş ile bu limiti alamaz.
Kart tarihi eski ise, Bankalar limit arttırıyor elbette ama bunun da usulu adabı var. Diyelim 700 YTL maaş ile 2000 YTL limit aldınız. Bu limiti düzenli kullanır ve düzenli öderseniz limit belli yüzdeler ile artar. Ama diyelim limitiniz 4000 YTL ye kadar çıktı yani zaman içinde %100 arttı.( Bu süre takriben 2 yıl eder) Bu defa Asgari ödemesi 800 YTL yapar ve arkadaşımızın maaşı asgari ödemeye yetmez. Asgari ödemeyi bir defa geciktirirseniz yandınız demektir. Çünkü limitiniz artık çok zor artar. Artık siz KKB dökümlerinde riskli müşteri gurubundasınızdır. Kredi taleplerinize bile ret gelir.4000 YTl limitli kartın sadece 700 YTL kadarı fiilen kullanıyor ise bu defada limiti 35000 YTL ye kadar çıkamaz.
Banka sistemini, KKB A.Ş. yi bilen arkadaşlarımızda bu konuyu iyi bilir ve anlarlar.
Muhtemelen tüm kartlarının toplamı 35000 Ytl'dir.
Haklısınız ama Kredi kayıt Bürosu A.Ş çok titiz çalışıyor. Tüm banka müşterilerin olası risk kayıtlarını ve tüm alışkanlıklarını tüm bankalar online ekrandan sorgulayabiliyor. 7 adet kart ile dahi olsa biraz zor bir durum. Dediğim gibi herhangi bir bankaya tek bir ödeme dahi aksayınca tüm sistem görüyor.
http://www.kkb.com.tr/content/_index/index/index.php
ne yaptın be kardeşim o kadar borcu?
Alıntı:
mkocagul rumuzlu üyeden alıntı
Kartını 2006 yılından önce aldı ise limiti maaşının 2 katından fazla olabilir ama 2006 yılından itibaren 5464 sayılı yasa yürürlükte ve bu maaş ile bu limiti alamaz.
Kart tarihi eski ise, Bankalar limit arttırıyor elbette ama bunun da usulu adabı var. Diyelim 700 YTL maaş ile 2000 YTL limit aldınız. Bu limiti düzenli kullanır ve düzenli öderseniz limit belli yüzdeler ile artar. Ama diyelim limitiniz 4000 YTL ye kadar çıktı yani zaman içinde %100 arttı.( Bu süre takriben 2 yıl eder) Bu defa Asgari ödemesi 800 YTL yapar ve arkadaşımızın maaşı asgari ödemeye yetmez. Asgari ödemeyi bir defa geciktirirseniz yandınız demektir. Çünkü limitiniz artık çok zor artar. Artık siz KKB dökümlerinde riskli müşteri gurubundasınızdır. Kredi taleplerinize bile ret gelir.4000 YTl limitli kartın sadece 700 YTL kadarı fiilen kullanıyor ise bu defada limiti 35000 YTL ye kadar çıkamaz.
Banka sistemini, KKB A.Ş. yi bilen arkadaşlarımızda bu konuyu iyi bilir ve anlarlar.
bak ben sana acıklayayım eger imkanın varsa sende git arastır ben burda övünmek amacı ile söylemedim sadece konusu geçti ve bankaların nasıl limit dagıttıgını söylemek istiyorum 2004 den bu yana kredi kartı kullanıyorum ilk baslarda maasımdan bile haberleri yoktu anladınmı benim mesajım sadece bilgi amaçlıdır belki ileride bende kart borcu yüzünden dara girebilirim bunu zaman gösterir :)
limitler neredeyse 35 bine ulastı :
akbank 3200
işbankası 17500
finansbank 7500
finansbank 1500
bonus 3000+ express 2000
Alıntı:
mkocagul rumuzlu üyeden alıntı
Bankacı olanlar ve bankacılık sitemini bilenlere bu açıklama çok doğrudur. Çünkü arkadaşın yazdığı gibi limit arttırımı elbette yapılıyor. Bunun belli kriterleri var. Kullanım alışkanlığınız, limitinizin fiili kullanımı bu kritelerden biridir. Düzenli hareket olmayan, yoğun işlem görmeyen kartların bu boyutta limiti artmaz. Konu karışmasın, bu kadar limit alamazsınız denmiyor. Çünkü esanaf olup vergi levhasında gelir görünmeyen adamların bile limiti yüksek olabilir. Ama fiili harcaması yüksektir onun için. Şimdi sadece kredi kartı harcamaları ve kullanımı değil, normal banka hesap hareketleriniz bankamatik kartlarınızın hareketleri bile sistemde görünüyor. BU nedenle sadece TC numarası yazarak kredi başvurusu yapılıyor ve anında yanıt verilebiliyor.Toplamda 35000 YTL limitli kartların limitinin yarısı kullanılsa yani 17500 YTL kullanılsa asgari ödemesi 3500 YTL olurdu. 700 YTL maaş ile 3500 YTL olan asgari ödeme yapılabilir mi? Sistem öylesine katı ki, sadece iki gün ödemeyi geciktirir iseniz bakın ödemezseniz demiyorum. İki gün geciktirirseniz diyorum artık siz riskli olarak görünüyorsunuz.
Bu nedenle yazılan 35000 YTL limit banada inandırıcı gelmiyor. Üstelik benim gidip araştırmam da gerekmiyor. Çünkü ben sistemin içindeyim.
Sayın Kral dj limitinin ne kadarını düzenli kullandığını lütfen yazabilir mi?
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Bankacı olanlar ve bankacılık sitemini bilenlere bu açıklama çok doğrudur. Çünkü arkadaşın yazdığı gibi limit arttırımı elbette yapılıyor. Bunun belli kriterleri var. Kullanım alışkanlığınız, limitinizin fiili kullanımı bu kritelerden biridir. Düzenli hareket olmayan, yoğun işlem görmeyen kartların bu boyutta limiti artmaz. Konu karışmasın, bu kadar limit alamazsınız denmiyor. Çünkü esanaf olup vergi levhasında gelir görünmeyen adamların bile limiti yüksek olabilir. Ama fiili harcaması yüksektir onun için. Şimdi sadece kredi kartı harcamaları ve kullanımı değil, normal banka hesap hareketleriniz bankamatik kartlarınızın hareketleri bile sistemde görünüyor. BU nedenle sadece TC numarası yazarak kredi başvurusu yapılıyor ve anında yanıt verilebiliyor.Toplamda 35000 YTL limitli kartların limitinin yarısı kullanılsa yani 17500 YTL kullanılsa asgari ödemesi 3500 YTL olurdu. 700 YTL maaş ile 3500 YTL olan asgari ödeme yapılabilir mi? Sistem öylesine katı ki, sadece iki gün ödemeyi geciktirir iseniz bakın ödemezseniz demiyorum. İki gün geciktirirseniz diyorum artık siz riskli olarak görünüyorsunuz.
Bu nedenle yazılan 35000 YTL limit banada inandırıcı gelmiyor. Üstelik benim gidip araştırmam da gerekmiyor. Çünkü ben sistemin içindeyim.
Sayın Kral dj limitinin ne kadarını düzenli kullandığını lütfen yazabilir mi?
yahu kartlarım tartışma konusu oldu arkadaslar bakın benim kartlarımın kullanımı düzenli bende biliyorum durduk yere artmayacagını kullandık 2008 basına kadarda o yüzden arttı ama o kadar yüksek kullanmadık taksitlerimiz falan vardı 2008 ocaktan sonra gelir gider düzene oturdu ama o zamana kadar 35 bine kadar ulaşmıstı tam 35 bin degil o civarda yani neyse teşekkürler
merhaba, benimde bankalara 45 000 ytl borcum var ödeyemiyorum şu an işimde yok ,ondan çektim öbürüne yatırdım çalıştıklarımı yatırdım olmadı ,hayat şartları çok kötü yaklaşık 8 sene kartlarla boguştum kendimi çok üzdüm borç yüzünden, kimse kapımızı çalmıyor artık, intiharı bile düşündüm çocuklar oldugundan yapamadım,tüm çocukları bebekleri çok severim onlar için çok üzülürüm. benim eve icra geldi gelenler evde haciz edilecek eşya yoktur diye yazıp gittiler ve sonra başka bankalara ait icra gelmedi 1.5 sene oldu hala gelen yok mal beyanındabulundum 6 kez şimdilik sorun yok, işe girince maaş bankaya yatınca hepsini keserler herhalde, şu an işim olmadıgı için daha çok yıpranıyorum kredi kartı 2. plandakalıyor BORÇ ÖDENİR SAGLIGINIZA DİKKAT EDİN ÜZÜLMEYİN MAL BEYANINDA BULUNUN