Re: Mide Reflüsü ve Obsessif Kompülsif Bozukluk
askerlik şubesinden askeri hastaneye sevkinizi isteyeceksiniz. askeri hastanede size gerekli testler yapılır psikolog ile görüştürürler. kendinizi anlatırsınız. onlar neyin ne olduğu anlarlar. profesyonel insanlar.
yanlız bu kadar aklı başında konuşursanız çürük raporu almanız çok zor. hiç birşeyiniz yok gibi görünüyor ...
bence askeri hastaneye gittinizde sadece rahatsızlıklarınızı anlatın,açıklayın. onlar gerekli olan 1 yıl ertelemeyi yapacaktır. 5 yıl boyunca durumunuzda düzelme olmaz ise çürük raporu alabilirsiniz.
Fakat 5 yıl beklemek zorundasınız. çünki hastalıklarınız düzelebilir. Ve askeriye düzelebilir hastalıklara çürük raparu vermiyor. 5 yıl bekletiyor ...
bunu nereden cıkardınız? yonetmelige dikkatli bakarsanız gorursunuz. boy ve kiloya gore cetvel var. sizin boyunuzda 110 civarı olması lazım. o zaman bile curuk vermiyorlar. ayrıca buraya yazabildiginize gore ciddi psikolojik bir sorununuz da yok. ayrıca refluyu de gecin. sunu kabul edin. siz SAGLAMSINIZ. curuge ayrılan kisiler cok cok cok ciddi durumlarda sahiptir, acik kalp ameliyati, kalbin delik olmasi, omurilikte tumor. bunlar benim curuge ayrilmis olan tandigim arkadaslarim.
yukarıdaki cevaı fuelx e yadım. mesaji yazdiktan sonra duzenle,degistir butonu gorunmedigi icin editleyemedim.
Teşekkür ederim yorumlar için. Ben zaten aklı başında biriyim bunu kendi doktorumda söylüyor. Ben ileri boyutta takıntı hastayım :)
Anladıgım kadarıyla 1 yıl erteleyecekler. 1 yıl daha 1 yıl daha 1 yıl daha ve 1 yıl daha :p
yanlış anlama ama sen bildiğin askerden kaçmanın yollarını araştırıyorsun?!!!!!
neleri incelemişsin yahu? okb reflü kilo.... yapma allah aşkına,ne olduğunu bilemem ama burdan hiç inandırıcı durmuyorsun arkadaşım
Alıntı:
FueLx rumuzlu üyeden alıntı
Güncel....
çok yakın bir akrabam da psikolojik tedavi görüyor,yaklaşık 4,5 yıldır ilaç kullanıyor,teşhis ise genetik depresyon(raporları var),aralık celbinde yedek subay aday adayı,askerlik şubesinde hastalığını söylemiş,onlar da askeri hastaneye göndermişler...doktor muayene etmiş,raporlarına bakmış,ilaç kullandığı sürece çalışmasına engel olmadığı için belli sürede kontrol olmak şartıyla elverişlidir demişler,nitekim aralıkta asker olacak hayırlısı ile...zaten kendisi de askere gitmeyi istiyordu,matematik öğretmeni,master sınavlarını kazandı,dersaneden istifa etti master yapabilmek için...doktor,tsk nın ihtiyacı var demiş,o da gitmeyi istiyordu zaten:)
hemen hemen hergün görüşüyoruz,şimdi de acaba kısa mı çıkar yoksa uzun mu diye düşünüp duruyor:))
Sevgili Fuelx isimli üye; eğer buraya bu kadar mantıklı cümlelerle yazı yazabiliyorsan, elinde hiçbir raporun yoksa, ilk önce askere alınırsın. Hatta senin hastalığın için en hayırlısı da bu çünkü ilaçları kullanamadığını söylüyorsun, askerde sıhhiye çavuşun bu konuda sana yardımcı olacaktır. Hatta askerden eve sapasağlam dönersin.Psikiyatrik hastalılarda askerden muafiyet için 2 altın kural vardır.
1- Kızım olsa bu adama verir miyim?
2- Kahve işletsem bu adamı ocağın başına geçirir miyim?
bu iki soruyu olumsuz karşılayanlar bir şekilde sistemin dışına çıkacaktır diğerleri devam. Saygılar...
Mide Rahatsızlığı Nedeniyle Elverişsiz Raporu
Herkese merhaba
12 yaşından beri Reflü hastalığından muzdaripim. Gece boğulma nöbetleri geçiriyorum... Uykudayken kendimi yataktan atıp yerde boğularak ve çırpınarak uyanıyorum :( ev halkı uyanıp üzüntü ve endişe içinde çaresizlikle seyrediyorlar halimi :(
Kendi doktorumla yaptığım görüşme de : Reflünün çeşitlere ayrıldıgını söyledi.
Benimki en ileri derece reflü vakası oldugunu söyledi.
Bu Reflü denen illetin kesin tedavisi bilinmemekte, şuan ki tedaviler sadece şikayetleri azaltmaya yönelikmiş.
Açıkcası Ailem askerlik yapmamı istemiyor çünkü neler çektiğimi, Bir ALLAH birde onlar biliyor. Kolay değil, Gece uykunuzdan bir feryat sesiyle uyanıp, yan odada çocuğunuzun halının üstünde çırpınarak boğulmasını çaresizce seyretmek...
Seneye de ilk muayne var askerlik durumum ne olur? Askere mi alınırım yoksa muaf mı tutulurum?