Sayın avukatlar yanıtlarsa sevinirim. Boşanma davası için bir avukat tuttum fakat kafamda soru işaretleri var. Bu zamana kadar eşimle birçok kez iletişim kurmaya çalıştım ama hiçbir zaman buna izin vermediler. Dava açmışlardı, tebligatlar düzgün şekilde bana da ulaşmıyordu ve davayı istedikleri gibi yürütüyorlardı. Benim bilgim olmaksızın iki duruşma geçmiş, hatta 250 ytl tedbir nafakası ödemeye mahkum edilmişim. Bir şahit dinletmişler, benim hiç tanımadığım, hiç evime gelmemiş, hatta adını bile mahkeme tutanaklarından öğrendiğim biri. Zaten gördüm şeklinde bir ifade de verememiş, ancak duydum diyebilmiş. Diğer üç tanığı da iki abisi ve babası ki bunlar da ne evimizi bilirler, ne yaşadığımız ortamda da bulunmuş değiller. Sadece birkaç kez kendi memleketlerinde görüştük. İlk baştan avukatım davayı reddeceğini, gösterilen tanığı hiç tanımadığımızı, tedbir nafakasının azaltılmasını talep edeceğini söylerken şimdi tam tersi olarak bana anlaşma yoluna gitmemiz için öneride bulunuyor. Nafaka konusunda da hiçbir şey yapamayacağını söylüyor. Eşimin avukatı avukatımla görüşmüş ve bütün taleplerinden vazgeçeceklerini söylemiş. Bunun anlamı da şu, bu zamana kadar kendimi savunamamıştım ve istedikleri şekilde davayı sonuçlandırmış gözüyle bakıyorlardı. Avukatım son konuşmamızda öyle bir konuştu ki ben anlam veremedim. Tamamen haklı olduğum bir davada ben onun gözüyle neredeyse bu nafaka yüzünden hapislik oluyorum. O beni savunacağı yerde bana herşeyin en kötü tarafını gösteriyor. Ben ondan beni savunmasını istemiştim, haklı olduğum bir dava ve tanıkları tutarsız, zaten ispat edilebilecek şiddetli geçimsizlik te yok, sadece aile baskısıyla ve gururuyla hareket ediyor. Birikmiş nafaka borcunu taksitlendirmek vs. gibi bir yol yok mudur? Bunu azaltmanın bir yolu yok mudur? Avukatım beni savunamayacaksa, haklılığımı ispat edemeycekse beni temsil etmesinin ne anlamı var? Eşim benimle anlaşacaksa avukata ne gerek vardı? Bunu bu zamana kadar yapmayıp ta şimdi yapmasının anlamı ne? Ben ona boşanmayalım da demedim, o görüşmekten hep kaçtı ve bana verdiği zararlar yetmiyormuş gibi daha da yıpratmaya çalıştı. Anlaşacaksa baştan da nalaşabilirdi. Lütfen acil yorumlarınızı bekliyorum.