-
Haksız maaş alan arkadaşın hiç hatası yok aslında hata bizlerin şu yaşa gelmiş ne anne baba ne de bir öğretmen O'na "Komşusunun tarlasından geçerken ayağının altındaki toprağı kendi toprağına geçmesin diye oraya silken bir neslin evladı olduğumuzu " kimse anlatmamış olmalı yoksa bunu duysaydı kesinlikle böyle bir şeye kalkışmazdı.
-
son kral konuya dail olduğum için kusura bakma arkadaşını çocukları için üzgünüm. ama bende bir görüşümü dile getirmeye çalıştım. haksız yere bir çok kazançın sağlandığı şu dönemde arkadaşınızın işlediği suç belki hafif kalır. ama üzülerek söyleyecem bu tür işlenen suçların mutlaka bir bahanesi oluyor. bu bahanede o suçu meşrulaştırıyor öyle değilmi arkadaşlar? hepimiz hata yaparız. umarım yukarıdaki yazdığım mesajı ( hak geçmesin diye komşusunun toprağına dikkat edenler) başkalarına, arkadaşlarınıza anlatırsınız. benimde bir vatandaş olarak söyleyeceğim şey avukat arkadaşlarımızın çoğuna katılıyorum dilek hanım aslında çok açık cevap vermiş, arkadaşınızın allah yardımcısı olsun.
-
arkadaşımızın sorduğu soruya yeterli cevap verilmiş gibi gözüküyor banka ile savcılığa bildirmemesi hususunda anlaşacak
Ancak banka böyle bir riske girermi bilmiyorum. Suç kamu düzeninin ilgilendirdiğinden şikayete bağlı bir suç değil sanırım.
Bu durumda bu kurumların, kuruluşların veya kişilerin suç işlendiğini bildiği durumlarda bunu yetkili makamlara bildirme yükümlülüğü var.