Cevap: Re: Trafik Kazası Yaptım Havayastıkları Açılmadı Araç Pert
1) açık senet vermişsiniz çok buyuk hata
2) 800tl ödemişsiniz buna rağmen senedinizi almamışsınız 2.büyük hata
3) resmi olmayan bir kiralama firmasından gayri resmi araç kiralamışsınız , iyi cesaret
firma sahibine şunu söyleyin,
"araç kiralıktı, sigortası kiralık araç sigortası değildi, eğer senedimi geri vermezseniz, kasko firmasına durumu bildiren bir dilekçe göndereceğim"
böylece kasko iade davası açacaktır araç sahibine...
tabi kimle uğraştığınızı da bi araştırın, bu adamların çoğu kirlidir, başınıza bela almanız muhtemel. bilgiler bu şekilde, neyapacağınıza karar verirsiniz...
Karşı tarafın elinde senet olduğu için dediği şekilde sizden bu parayı tahsil etme yoluna gidilebilir.Yok boş senet sonradan dolduruldu, madem aracın kaskosu vardı para ödeme diye afaki akıl veren kişilerde gördük benzer durumlar için.İstisnai durumlar hariç her zaman fazlasıyla karşılamak zorunda kaldılar araçla kaza yapan kişilere bu gibi durumlarda.Zaten eğer durum bu şekilde olmasaydı kimse 100TL ye 40binliralık araçları milletin altına günlük veremezdi.Karşının elinde senet var ve senet şahit, olay, hikaye dinlenmeksizin tek başına tahsilata ve icraya gidilebilecek çok önemli bir evrak.Kabul edersiniz ki karşı taraf durumdan zarar etti.Sonuçta sigorta firmaları bu bedelleri geç ve eksik ödeyebiliyorlar.Bu süre zarfında araçlarınında çalışmadığını düşünürsek karşı tarafın sizden talebi olması çokta mantıksız değil.Ben olsam bir orta yol bulup anlaşmaya ve senedi ellerinden almaya bakardım.Kolay gelsin.
kiralama sözleşmesi varsa, sözleşmede senetle ilgili bilgi varsa, kasko olup olmadığı, hasar halinde aracın servis süresince kiralanmış sayılacağı vs bilgiler yer alıyorsa işiniz çok zor değil.
sözleşme varsa;
senet bilgisi yoksa, adamın istediği ücreti imzalı olarak ödersin, bu ücretin ne olduğunu yazarsın imzalanan kağıda, senedini iade alacağını da yazdırabilirsen iyi olur, geçmiş 800tl yide yazdırabilirsen neden bu ücretin oluştuğunu vs...
tüketici mahkemesine başvurup ödediğin 800 ve yeni 3000 i geri alma şansın olur.
mutlaka önce senedi kurtarman lazım , ve kiralama sözleşmesi imzalamış olmanız lazım.
Cevap: Trafik Kazası Yaptım Hava Yastıkları Açılmadı - Araç Pert
Alıntı:
Sturny rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar
10-09-2008 tarihinde ıslak zemin nedeniyle aracın kontrolunu kaybedik bariyerlere vurdum. Aracın Ön Kısımı tamamıyla parçalanıp aracın şasisi yerinden kayıyor lastikleri birbirinden bagımsız duruyor. ve aracın hava yastığı açılmıyor. Kasko Şirketim Aracı perte cıkarttı . Piyasa fiyatını ödeyecek. Aracı Servise çektirdim Servis Hasar Danışmanına bu arabanın hava yastıklarının ne zaman açılması gerektigini sordum. Sensöre gelmemiştir diye bi cevap aldım. şaşırdım. Araçın önü lastiğe kadar parçalanan bi araçta sensör nerede acaba..
Araçtan Burnum bile kanamadan cıktım. Emniyet Kemerim Takılıydı yoksa camdan cıkardm. ki emniyet kemerinin geçen başınında yırtıldıgını gördüm araç çekilirken. sizce hyundai firmasına tazminat davası açabilirmiyim çünkü ben bu kazadan ölü bile cıkabilirdim.
Aracım Hyundai Starex 2005 Model Şirket Üzerine Kayıtlı.
Merhaba aynısını yaşadım.Sizin uzun zaman olmuş ama sormak istedim devamında hukuki bir işleme başvurdunuz mu nasıl sonuçlandı?
Cevap: Trafik Kazası Yaptım Hava Yastıkları Açılmadı - Araç Pert
Ben hakikaten anlamıyorum.Zaten kemer takmak zorundasınız.Hava yastığı açılmadı+burnum bile kanamadan çıktım.Yani demek oluyor ki açılmaması sizin için daha iyi zaten kafa bölgenizi çarpacağınız bir durum olmamış ve hava yastığı da açılmamış her şey olması gerektiği gibi.Hava yastığı araç içindeki(kemerin takılı olduğunda işe yarar) kemer takılı halde iken dahi kişi baş boyun bölgesini sert bir şekilde konsola, direksiyona çarpacak bari yastığa çarpsın daha az yaralansın(hava yastığı da çarpışmanın şiddetinin çoğunu emse de zaman zaman ufak yaralanmalar yapabilir) mantığıyla çalışır.Zaten çarpacak bir durum olmamış burnu bile kanamadan çıkmış yani hava yastığına gerek olmamış.Ama durup düşünüp kemer takmamışta olabilirdim(o zaten kişinin kusuru) daha beter de çarpmış olabilirdim, arabadan fırlaya da bilirdim gibi olmamış şeylerden tazminat çıkarmak hele hele bizim gibi tazminat hukukumuzun işleyişini az çok bilenler için komik oluyor.Firma kusurlu olmadığı gibi olmamış olayın(yaralana da bilirdim, camdan uca da bilirdim, öle de bilirdim) tazminatını alma şansınız yok.