Re: Elektriğimizi bağlatamıyoruz.
Alıntı:
muratekdi rumuzlu üyeden alıntı
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Peki tamam ödeyelim elektriği ve aboneliğimizi yaptıralım. Kaçan kiracıların, mütahhitin inşaat sırasında kullandığı elektriği ödemek siz olsanız hoşunuza gidermi?
Haklısınız, kimsenin hoşuna gitmez tabii. O yüzden de yazımda müteahhidin borcunun sizin tarafınızdan ödendiğine dair işletmeden bir yazı almanızı önermiştim zaten. Birinci yolu takip ettiğinizde müteahhidin inşaat sırasında kullandığı elektrikle, kaçan kiracıların yaktığı elektrik paralarının takibi size düşecek.
İkinci yolu takip ederseniz bu durumda müteahhit Tedaş'a ödediği tutarı sizden almak için sizleri mahkemeye verdiğinde siz de inşaat sırasında kullanılan elektrikle, kaçan kiracıların borcuna itiraz edeceksiniz. Hadi müteahhit ortada ama kaçan kiracıyı nereden bulacaksınız, ne kadar yaktığını nasıl tespit edeceksiniz?
Bir de anlayamadığım bir konu; bu müteahhit abone olduğundan bu yana hiç mi fatura ödememiş? Siz daha sonra inşaat elektriğini kullanırken hiç fatura ödemediniz mi? İş yargıya giderse bu durumların hepsinin netliğe kavuşturulması ve hakkaniyetli bir karar verilmesi için çaba gösterecektir hakim.
Açıkçası baştan bir hata yapılmış, şimdi bu borcu tam hakkaniyetle kapatmak oldukça zor görünüyor. Başka ne diyeyim! Kolay gelsin.
Alıntı:
muratekdi rumuzlu üyeden alıntı
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Peki tamam ödeyelim elektriği ve aboneliğimizi yaptıralım. Kaçan kiracıların, mütahhitin inşaat sırasında kullandığı elektriği ödemek siz olsanız hoşunuza gidermi?
ta en başta aynısını ben yazdım, abonelik açmakla yükümlü dedim, kimse teşekkür bile etmedi bide üstüne laf yedim. garip doğrusu!
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
ta en başta aynısını ben yazdım, abonelik açmakla yükümlü dedim, kimse teşekkür bile etmedi bide üstüne laf yedim. garip doğrusu!
Sayın Freelander2;
Hiçbirimiz burada yaptığımız yorumlardan dolayı takdir edilmeyi beklemek veya herkes tarafından tasdik edilmesi için yorum yapmıyoruz diye düşünüyorum. Her konuda farklı görüşler, yorumlar olabilir. Kimse kimsenin fikrine katılmak zorunda değil. Öyle olsa zaten bu tarz platformlar olmazdı. Ben şahsen sizin fikirlerinize saygı duyarım ama bu, üzerine yorum yapmama engel bir durum teşkil etmez!
Saygılar...