Cevap: Re: Devre Tatil Cayma Hakkı
Merhaba bende aynı derten muzdaribim. Ekim 2008 yılında aldık devremülk. Tüketici haklarına başvuracaz. 2 sene geçti ama hiç kuşadasına gitmedik. Bursa heybelide sözleşme yapıldı.. Bizede tapulu dendi. Vekalet vedik tapumuz çıkmadı. Gerekçe de ödemeler düzenli yapılmadı deniyo.. Bide biz noterde vekaletnamyi değiştirmişdik bizim açımızdan sakıncalı yerleri arkadaş çıkardı ama bizim vekeletnamemiz geçerli olmadığını 2 sene sora söylediler. Ben iptal edilsn istiyorum sözleşmem. O kadar zor şartlarda ödeme yaptım ki genede bırakmak istemiyorum. Hatta iptal etme hakkım yomuş. Ama satabilirmişim öyle dedilr bende neyi satcam dedim. Tapu çıkmadı. Birde gerçekden bizi allayıp pulladılar orayı beşyıldızlı herkesimden insanlar giremez dendi. Ama internette biraz araştırma yaptım. Ki firma hakkında herkes şikayetci.. Ama bunaldım.bize anlatılanla istanbul merkez söyledikleri çok farklı club golden bird. Bu firmaya nezaman dur denicek.
Cevap: Re: Devre Tatil Cayma Hakkı
ben bir termal tesisten, 14 gece 15 gün kullanımlı, tapulu (tapuyu istediğim zaman veriyorlar) devremülk aldım. Fakat, aradan 16 gün geçtikten sonra iptal etmek istedim. İlgili kişiler, buranın tapulu bir mülk satışı olduğunu, ayrıca tesisi tecrübe ve muayene ettiğimi söyeyerek, noterden gönderdiğim ihtarnameyi yok saydılar. Tecrübe ve muayeneden kasıtları şuydu: Beni ve ailemi, bir gece tesiste konaklattılar. akşam yemeği, sabah kahvaltısı ve diğer aktivitelerden faydalandırdılar. karşılığında da her hangi bir ücret almadılar. Bahsettiğim tesiste de sözleşmemi imzaladım. Bu yüzden, tapumu almamış olsam da bunu iptal edemeyeceklerini, satıcı olarak bütün edimlerini ifa ettiklerin ve edeceklerin söylediler. Ayrıca sözleşmenin son maddelerinden birinde, kendi el yazımla, tesisin adresini yazdım. Bu da benim tesiste aldığımı ispatlıyor. Fakat ödeme sıkıntısı yaşadığım için bunu iptal etmek istiyorum. Bu konuda beni bilgilendirseniz sevinirim. Ayrıca bu satış noter satışı değildir. Bilginize...