Re: Babam Vefaat etti kefilsiz ihtiyac kredisi kullanmıştı
dostum, baban sizlemi yaşıyor?
cevap evet ise, artık kredi verilişini sorgulamaktan vazgeç. o parayı gerek bireysel gerek sizler için kullandı.
soruna gelelim, öncelikle ferdi kaza sigortasını bir incele, sigorta şirketine telefon aç ve sor "ben ferdi kaza yaptırsam, evde uyurken kalp yetmezliğinden ölsem , ölüm tazminatını alırmıyım"
cevabı sigorta firması verecek.
ödemiyorsa, borçlar sizin borçlarınızdır. haciz sizin eve gelir, bu sebeple krediyi ödemenizi öneririm veya anlaşmaya çalışın.
reddi miras halinde anca borç sizin olmaz, ama aynı evde yaşıyorsanız gene eve haciz gelecektir...
borçtan kaçamıyorsunuz malesef.
bankayı suçlamadan önce, babanızın neden kredi çektiğini sorgulayın derim.
merhaba bende amlamam ama; verilen cevapları okudum sen anlamak istemiyorsan bu kimin suçu.. Sen nerden duyduysan ona sor öyle bankaya dava aç. Ben birine borç verdiğimde kim bana ne karışır, teminat isterim yada istemem kime ne para benim param. Para batsada hoş geri ödensede hoş.....
Ya borcu seve seve ödeyeceksin yada Reddi Miras yapacaksın.
İsmail bey babanızın kredi aldığı meblağ ne kadar?babanız bu krediyi alırken siz nerdeydiniz ve ne yapıyordunuz?Madem babanız bu derece zorda kalıp kredi aldı siz evlatları olarak nerdeydiniz?evlatlar olarak üstüne düşeni yaptınıza vijdanen kanaatlimisiniz?Madem babanız kredi için dara düşmüş evlatlar olarak bu darlığını aşmak için bişiler yaptınız mı?mantıken ve aklen hiç bir geliri olmayan biri çektiği kredileri nasıl geri ödeyebilir idi?.Babanızın çekdiği bu kredi den evlatları olarak yararlanma durumunuz varmıydı?Netice itibarı ile babanızın mirasını kabul ettiğiniz taktir de bu kredi bocunu illaki ödersiniz ancak reddi miras yapar yani mirası red ederseniz borçtan kurtulursunuz ancak en ufak ta miras alamazssınız.Saygılar.
Cevap: Re: Babam Vefaat etti kefilsiz ihtiyac kredisi kullanmıştı
Sonuçta bankaya dahi olsa kul borcudur, babanız parayı aldı ve kullandı. Bankaya borçlu değilde bir kişiye borçlu olsaydı ödemeyecek miydiniz? Alacaklı olan kişi size gelecekti, babanızın bana borcu vardı diyerek. Mezarında babanız feryat ediyor, babanızın kemiklerinin sızlamaması için, Allah rızası için, babanızın rızası için ödeyin bence.
Cevap: Re: Babam Vefaat etti kefilsiz ihtiyac kredisi kullanmıştı
İsmail Bey sakin olun,
Sigortanın "ödemiyorum" demesi o kadar da basit değil.
Sizden ricam hukuki mesnedi olmayan yorumları dikkate almamaız ve konu ile ilgili elinizdeki tüm belgeleri bir klasörde toplamanız.
Öncelikle bunu yapın ve sükünetinizi bozmayın.
Bunu yaptıktan sonra tekrar konuşabiliriz.
ÖNEMLİ NOT: Hukuki bir dayanağı olmayan ve sizi hakkınızı aramaktan vazgeçirmek üzere yazılmış HİÇ BİR YAZIYI dikkate almayın.
Unutmayın ki hukuk; yasalar ve yönetmelikler ile işler, içtihatlarla desteklenir, varsa emsal kararlara göre sonuçlanır. Bu bağlamda "krediyi alırken siz nerdeydiniz?, vicdanınız nerdeydi? babanıza zorla mı verdiler?" gibi saçma sorulara cevap vermeme yoluna gidiniz.
Bu yola gidiniz ki; saçma cevaplar ile vakit kaybetmeyin.
Kısa sürede benimle temasa geçebilirsiniz. Durumun aslında farklı olduğuna şahit olacaksınız.
Saygılar