Sayin Deniz, gördugunuz gibi bizim gibi uyurgezer olmayanlarin yorumlari da son derece girgir olmus. Ortada kadin erkek ayrimi yapan yok. Lafi carpitmayin.
Printable View
Sayın Fischer, konuyu çarpıttığımı da nereden çıkardınız?
Bir önceki iletinizde de konuyu ciddi bulmadığınızı belirtmiştiniz fakat size göre ciddi olmayan bir başkasına ciddi gelebilir, bunu siz de pekala iyi bilirsiniz. Tepkinize bir anlam verememiş olsam da, yine de hoşgörüyle karşıladım ancak;
Bu forum konusu, yaşanmış ( toplumsal diyebileceğimiz ve neredeyse her gün benzer sorunların dile getirildiği ) gerçek bir olay… Yani sitenin herhangi bir üyesinin, sorununa hukuki yanıt alabilmek için açmış olduğu bir konu değil.
Sanırım mizahi bir dille konuya giriş yapmamı gayri-ciddi buldunuz? Bunu bilerek ve isteyerek yapmış olabileceğimi biraz sorgulasaydınız keşke…
Keşke siz de diğer üye arkadaşlar gibi yorumlar yapsaydınız…
Keşke ta ilk iletimde konuyu biraz renklendirebilmek adına “Nedir bu kadınların çektiği…” gibi bir cümle kullandığım dikkatinizden kaçmasaydı da, “Ortada kadin erkek ayrimi yapan yok.” diye asıl siz konuyu çarpıtmaya kalkışmasaydınız ve keşke akabinde de çocuk azarlar gibi “Lafi carpitmayin.” diye üstüne üstlük bir de azarlamasaydınız. ( çarpıtma öyle değil böyle olur, haklı olarak!)
Ve keşke konunun biraz da böyle devam edebileceğini önceden kestirmiş olsaydınız,
Keşke, biraz da konu gidişatı üzerine Sayın sakar’a verdiğim yanıtın espri olduğunu anlamış olsaydınız da, “ uyurgezer” sözcüğünü yanlış anlamamış olsaydınız,
Keşke… Keşke…
Keşkelerin hiçbir faydası yok biliyorum, ama keşke de böyle bir olay yaşanmamış olsaydı…
Yargı meşgul edilmemiş olsaydı…
Ne bu haberi siteye eklerdim , ne de bu forumu açarak sizleri meşgul etmiş olurdum. ( lütfen alınganlık yaptığımı düşünmeyin )
Bu keşkeleri de toplumsal bir yara olarak görmeseydik, keşke...
Ama keşke işte…
Fazla da uzatmadan;
Şimdi size “Drama ve Komik “ neyi düşündürüyor diye sorsam?
Dağlara taşlara yarabbiiiii!!!!!!
Buyrun, olaya benzer bir başka örnek:
https://www.hukuki.net/forum/showthre...threadid=44766
İyi de Sayın Av. Mehmet Aydın,
Bir de niçin dağlara bu kadar taş attığınızı da açıklasanız? hani biz de öğrenmiş olurduk.
Dağlara taş ata ata bu hale gelmedik mi zaten?
Neredeyse dağların yüksek oluşunun nedenini bu duruma bağlayacağım, yükseldikçe de kötülük ta zirvelerde hep, böyle düşünmekle haksız mıyım?
Saygılarımla,
Sayın Halit Hayri Eriş sağ olsunlar beni şiddet ve celallikle itham etmişler ya , şimdi kendimi bayağı bir güçlü hisettemeye başladım. :p Tabi fazla uçup da bir yerlerden yuvarlanmaz isem, bu his bayağı bir iyi geldi diyebilirim.
Bir de, söz dönüp dolanıp cemaatin dediklerine gelince, şu “ Nasıl bilirdiniz?” sözüne takıldım kaldım. Bu konudaki düşüncelerimi de aktarmadan geçemeyeceğim.
“ Kadınlar bilmez!” mantığı… Neyse bunu da geçelim hadi…
Niye bilmez, çünkü cenaze namazı kılmasına izin verilmemiş!
“Niçin izin verilmemiş”i de anlamış bulunuyorum şimdi “İyi bilmezdik” diyebilir olasılığı var ya , ee buyrun cenaze namazına şimdi…
Sanki kadın cenaze namazına durmayınca Allah onun sesini hiç duymayacak, bir tek cenaze namazına duranları duyacak, inanacak! Kimi kandırdığını sanıyor bu cemaat? bu durumda şeytana papucu ters giydirmeye çalışan kim oluyor acaba!
Bir de şu boğazına kadar toprağa gömülerek taşlanmış kadınları düşünelim!
Kafası taşlarla parçalanarak öldürülen “bu insanı nasıl bilirdiniz?” denmez/denmemiş nedense… Ama diğer taraftan sadece kırk kırbaç cezası alan erkek öldüğünde buyrun cenaze namazına denir/denmiştir… Kim demiştir CEMAAT!!! Hadi ordan…
Sıkıştığı yerde de suçu şeytana at dur. Vah vah…
(Sayın commodore1tr’nin kulakları çınlasın bu vah vah la…)
Şimdi hikaye bu ya;
Söz konusu olayda bu şahıs ölmemiş olsaydı, duygu sömürüsü yaparak kandırdığı insanı suça teşvikten suçu işleyenden daha ağır bir ceza almaz mıydı?
Ki, bu iş için erkeği tercih etmemesinin nedeni ise; planını uygulamak adına kadının duygusallığından faydalanarak daha kolay kandırabileceğindendir…
E-posta göndermeyi üstlenmiş kişi-kadın ise, hani hep ölene acırız ya , adamın eşi için “Ne de olsa o yaşıyor, bir- iki e-posta ile ne olur ki “ diyerek verdiği sözü yerine getirmiş olmanın rahatlığını yaşamak için, belki de bunun bir suç olduğunu bile bilmeden ama aslında kötülük olduğunu bile bile yapmıştır.
Hani bir söz vardır ”En sevdiğiniz insan, kendinize benzeyen insandır” diye…
Kötülüğe bulaşmış insanlardan kötülük gelebileceği düşüncesine kapılmak da yanlış olmasa gerek? Kötü iş yapmayı kabul eden birinin, emanete hiyanet etmeyeceğini , dolayısyla hakkı olmayan parayı da bencilce kendi cebine EFT yapmaması beklenemez. Yani “iyi ile kötü” vardır burada, erkek veya kadın değil… Bu nedenle, bunu yapan da “kadın”dır demenin de doğru bir söz olduğu söylenemez.
Şimdi yazdıklarımın başına dönecek olursam, o cemaatin dediklerinin nesi mantıklı?
Eee bunu “Nasıl bilirsiniz?” diye soracak olursam, konu da uzar gider…!
Ha bu arada, kendi eşine bu olayı yaşatan her kimse işte ben onu;
“İyi bilmiyoruuuummm”
Sayın deniz02
Yanlış anlaşıldı herhalde. Bu konuda 'verilmemiş bir izin ' yok.
Katılıp katılmama kadınların kendi tercihleri.
"...Pek bilmezler " cümlesini kadınların çoğunun katılmamayı tercih ettiğini vurgulamak amacıyla kullanmıştım.
"Dağlara taşlara yarabbiiiii!!!!!!"
Yoksa hiç "Kadınlar hiçbirşey bilmez" diye ahkam kesermiyim .:deli:
Sorgulama konusuna gelince;
İster dini , isterse çağdaş hukuk bağlamında olsun,
her insanın ,günü yeri ve zamanı gelince ,
sorgulanacağı ve yaptıklarının hesabının sorulacağının bilincinde olması ve gereklerine göre davranmasının iyi olacağı görüşünü her zaman muhafaza ederim.
Bence ve Diyanet'e göre, bu konuda yasak yok yani bu olasılığı kullanma hakkınız var...
.......eeeeeeee ,buyrun cenaze namazına şimdi:)
halit hayri eriş beyden alıntı yapıyorum :..........Cenaze namazında ;(Hanımlar katılmadıkları için pek bilmezler)
Cenaze namazını kıldıran hoca cemaate sorar :
"Merhumu nasıl bilirdiniz?"
İçlerinde sevmeyeni, kötü yanlarını bileni olsa da, cemaatin cevabı hep aynıdır:
"İyi bilirdik!."
Yani merhum cemaatle helalleşmiş.
Geriye olayın kahramanı iki bayan kalmış.Şikayet varsa elbet birileride onları sorgulayacaktır.[/QUOTE]
vallahi değerli üstadım , acayip bi espri daha patlattınız. hepsinden çok da bu kısmı müthişti... teşekkürler...
sayın deniz02 hanım , siz de çok alınganlık yapıyorsunuz...olayın kahramanı bir bayan da olabilirdi...( yani eşine mail gönderten ) bu şahsi bir olaydır.
fakat sizin esas değinmek istediğiniz olgu herhalde "bilişim suçları ile mücadele , halkı bilinçlendirme" noktai nazarıydı?