yobaz cok ....
Printable View
yobaz cok ....
Bre avukat, sen misin bu ülkede oruç tutmadığın için dayak yediğini idda eden. Sormazlar mı sana "Oruç yerken iyi de dayak yerken kötü mü" Demezler mi sana "Madem oruç yedin bunu da üstüne ye, hazmettirir." :o
İnsanlar suçtan oruçla uzaklaşıyor
İstanbul`da asayiş suçlarında, Ramazan ayında azalma görülüyor. Uzmanlara göre oruç psikolojik olarak insan üzerinde
" iyi kul olma " etkisi yaratıyor.
Polis verilerine göre, İstanbul`da 2006 yılında ayda ortalama 7 bin 718,
2007`de de 5 bin 806 olay yaşanırken,
Ramazan aylarında bu rakamlar 2006`da 3 bin 151,
2007`de 2 bin 476`ya düştü.
" İBADETLE KABAHAT BİR ARADA OLMAZ "
İstanbul Üniversitesi(İÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahri Kayadibi, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Ramazan ayında insanların ahlaki ve nefsi anlamda kendilerini disipline ettiklerine dikkati çekti.
Orucun psikolojik olarak insan üzerinde ``iyi kul olma`` etkisi yarattığını vurgulayan Kayadibi, ``Günah işleme anında oruçlu olan kişinin ibadeti kabul olamayacağı için yani ibadetle kabahat bir arada olmayacağı için insanlar suçtan uzaklaşıyor ve suç oranları kendiliğinden azalmış oluyor`` dedi.
Kayadibi, ``Ramazan ayında toplum sosyal baskı olarak ibadete yönelmeyi, günahlardan, kötülüklerden, suçlardan kaçmayı insanlara empoze ediyor. Bu ayda suç işlemeye temayülü olanlar, toplumun etkisi altında kalıyor ve zorunlu olarak iyiye doğru yöneliyor. Ayıplanma, tenkit edilmeden korkan insan, suç işlemekten uzaklaşıyor`` diye konuştu.
UYARI !!!!!!!!
Ramazan ayının sona ermesiyle toplumun insanlar üzerindeki psikolojik etkisinin azaldığını belirten Kayadibi, ``Ramazan ayının bitmesiyle birlikte o ayda oluşan manevi atmosfer, bir süre daha devam ediyor. Ancak Ramazan ayının manevi atmosferinin etkisinin geçmesiyle bazı insanlar, Ramazan ayında aldıkları iyi huyları terk edebiliyorlar " dedi.
Alıntı : A.A
Camilere hayır işi için yardım toplamak için giden bu arada da namazını kılanlar "İbadetle kabahat bir arada olmaz" önermesini duymamış anlaşılan.
Ben bu yorumlara katılmıyorum, Sanırım yeni bir kapatma davası hazırlanıyor suan, delil olması icin yapılan yorum yada asparagas haberlerdir.... Bizim insanımız kimseyi oruç tutmadığı icin darp etmezz.. Hırsızın hiçmi suçu yok.
Bu ne yaman çelişki anne??? Google elinin altında. Sadece bu iktidar döneminde değil eski zamanlarda da oruç tutmadığı için dövülen bıçaklanan haberlerini biliyoruz. Elbette bunu yapanlar sözde müslüman yobazlardır ve tüm müslümanlara mal edilemez.
imdi burada hırsız, oruç tutmayan avukat mı oluyor??? :oAlıntı:
Bizim insanımız kimseyi oruç tutmadığı icin darp etmezz.. Hırsızın hiçmi suçu yok.
Google de bir de ''oruç dayağı yalan'' veya ''oruç terörü yalan'' diye arama yaparsanız olaylara tek taraflı yaklaşmamış olursunuz.
Bu tür olaylar her Ramazan'da gündeme gelir. Hemen hepsi de uyduruk karalama haber çıkar. Eğer münferit bir olay olmuşsa geneli bağlamayacağı düşünülmeden de yorum yapılmamalıdır bence. Oruçlu insanların başına hiç mi olay gelmiyor?
Bence Av.Abbas Bilgili en doğrusunu yazmış. Her iki kişinin de saygılı olması lazım. Bunu yazarken de ben oruç tutuyorum bana saygılı olun anlamında demiyorum, insanlar istediği gibi yiyip içebilir. Ancak bu tür uyduruk haberlerle Oruca ve başka değerlere saldırmayalım. Ülkemizde Ramazanda insanlar rahatlıkla yemeklerini yiyebiliyorlar.Hatta bazı şehirlerimizde Ramazan olup olmadığını dahi fark edemezsiniz.
Bahsi geçen olay türünde olaylar hemen hergün trafikte yaşanmakta. Daha öncede yazdığım gibi adam aracından inmiş, bıçakla geiyor, küfür edip arabanın kapısını açıyor ..... bundan sonra avukattan özür dilemeye mi geliyordu? Adam zaten niyetine koymuş besbelli. Sigara daha sonra fark edilmiş. Ancak sonradan fark edildiğini fark edemeyecek kadar olaya taraflı bakanlar var malesef.
Hoşgörülü olup,karşılıklı saygıya evet,kutuplaşmaya hayır.
Sayın erdem 53
Israrla olayı anlamayanlardan bahsediyorsun. Açık ve net konuşuyorum. Lise yıllarından beri oruç tutarım. 37 yaşındayım. Ancak yaşım gençken (öğrenciyken) Ramazan'da oruç tutmayanlara, hele hele sigara içenlere kıl olurdum. Küfür ederdim. Allah'a şükür bu yüzden kimseyle kavga etmedim.
Ancak işi ileri götürüp, sözlü tacize giden durumları da bilmiyor değilim.
Uzun zamandır böyle olaylara şahit olmuyorum. Ama oruç tutmayana pis pis bakanlar hala var. Tuttukları oruçların değerini azaltıyorlar bana göre (Doğrusunu Allah bilir). Adam sigarayı önce görsün, sonra görsün ne yazar. Oruç nefs terbiyesidir. Sabrı, yardımlaşmayı ve hoşgörüyü arttırır.
Oruç tutmayana bir zamanlar benim de yaptığım gibi küfür etmek, pis pis bakmak, gözle, sözle, yumrukla taciz etmek doğru mu, iyi bir şey mi? Cevabın hayırsa nerde kaldı;
Emri bi'l ma'ruf nehyi ani'l münker.
Sigara ister önce ister sonra kavga sebebi olsun, bunu dile getiren şahıs bence oruç tutmuş değil, aç kalmıştır. Vay o oruç tutanların haline.
Orucu kafasına vurdu diye bir deyim var ya işte o bu durum. Amma bazılarının cidden orucu başına vuruyor bazıları bunu bahane ediyor. Aslında orucu ''Allah Rızası İçin'' tutup bu rıza süresince başkalarına kötü davrananların ne biçim bir rıza içinde olduklarını anlayabilmiş değilim.
Ben bu yaşına geldim ''oruç tutana baskı kötü davranış'' diye bir şey duymadım görmedim. Olamazda. Mantığı yok. Olayı bu konuya saptırmak isteyenler tamamen hedef saptırmaya yönelik tutum içerisindeler. Bu zaten bizim çözümsüz kalmamıza yol açıyor. O dedi bu dedi derken kaynayıp gidiyor arada gerçekler.
Bir çok ufak il ilçe de ramazan boyunca lokantalar dahi kapalıdır. Bunu yok saymak öyle değil demek ayıptır. Bu bir şekilde gizli baskıdır.
Umuyor ve umut ediyorum ki oruç tutanla tutmayan kavgasız gürültüsüz bir arada durabilsin. Oruç tutan Allah Rızası İçin tutuğunu unutmasın. Sevabı nasıl bana yazılmıyorsa oruç tutmayanında günahı bana yazılmıyor.