Re: 2 Farklı Msn Adresim ve Facebook Hesabım Çalındı
ARKADAŞLAR merhaba...ben heppinize sorularım olcaktı..ben bir ay önce 2 msn kullanıyodum ve msn min bir tanesinde facebooka üyeliğim vardı.malesef çalındı 2 si calındı..adamı tanımıyorum kim çalmışsa artıık.nasıl ikisini kırabilir aynı dk içinde ikisi acıkken başka bir bilgisayardan oturum actınız dedi ve msnler direk kapandı.bunu yapan beni tanıyormu acaba..düşmanım mı? cok merak ediyorum..ne yapacağımıda bilmiyorum inannın..ve ben tamam dedim olsun bakalım ve ilk msnde toplam 120 arkadaşım diğerinde 90 kişi vardı.hepsi gitti.msn niclerinde farklı nickler yazmış resmen siyasi içerikli şeyler ve koyduğu avantar resmi bir tuhaf ve facebooktaki resimde öyle..şok üstüne şok yaşadım...akıl aklaz bir şey..ve ben neyse gene msn actım hemde 2 tane birisinde 20 kişivar diğerrinde sadece ailem ve en en en yakın kuzenlerimi ekledim 10 kişi toplam yani.ve dün ikisini acmışken aynı durumu yaşadım ve gercekten dona kaldım ..mümkün mü ya arkadaşlar nasıl öyle bir şey olur..nasıl ikisini kırabilir..nerden bildi benim bu msnlerimi kullanıdığımı.beni tanıyan biri mi acaba..yani 20 günde 4 msn 2 facebook nasıl gider :( gercekten şoktayım lütfen yardımcı olun..takip mi ediliyorum devlet kontörülünde anlamış ta değilim...şuan facebook ta iki ismim var iki hesabım var ama malesef o ben değilim ve istediği isyasi görüşünü yazıyo.lütfen ama lütfen yardımcı olun mesajlarınızı bekiyorum ne yapmalıyım....:(:(
Re: 2 Farklı MSN Adresim ve Facebook Hesabım Çalındı
Alıntı:
guney_izmir rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar 2 gün önce kullanmış olduğum msn adresim ve facebook hesabımın çalınmış olduğunu farkettim.diğer msn adresimi açmaya çalıştım fakat o da çalınmış.kullanmış olduğum msn adresim ve akabinde facebook hesabımda gerçekten çok önemli ve çok özel bilgiler bulunmakta.adreslerimi çalan kişi msn adresime girip arkadaşlarımla konuşmakta ve terbiyesizlik sınırlarını aşmaktadır.öncelikle google'de biraz araştırma yaparak sonuca gitmeyi denedim fakat bi aşama kaydedemedim.daha sonra microsoft türkiye temsilciliğiyle irtibata geçtim beni e posta aracılığıyla bir yerlere yönlendirdiler fakat oradan da açıkçası bir sonuç elde edeceğimi sanmamakla beraber peşinide bırakmamaktayım.
sizin gibi değerli hukukçu arkadaşlarıma bir takım sorularım olacak :
1:msn adresimi ve facebook hesabımı kurtarma konusunda ne yapmam gerekiyor ?
2:bi kaç gün içerisinde sonuç alamazsam savcılığa başvurmayı düşünüyorum.savcılığa başvurduğumda kesin sonuç alabilir miyim ? savcılığa başvuru sırasında sonuç alabilmek ortalama ne kadar sürer ve maddi olarak zor duruma düşer miyim ?
3:benim özelime giren ve kişilik haklarıma saldıran bu şahısın ceza alma durumu var mı ? örneklerini ya da başka başına gelen arkadaşlar varsa açıklayabilir mi ?
arkadaşlar gerçekten çok zor durumdayım.bu kişi bana kafayı takmış ve arkadaşlarıma peşimi bırakmayacağını ve yeni hesap alırsam onuda çalacağını söylemiş.kesinlikle msn hesabımı almak durumundayım gerçekten benim için hayati derecede bir konu bu.yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
saygılarımla...
Facebook şifrenizi geri almak için bhelp bölümünde "emailime ulaşamıyorum" diye bir bölüm var oraya girin ve oradaki formu doldurun, hesabınız , kendinizle ilgili soruları doğru yanıtlarsanız size iade edilecektir.
Alıntı:
arkadaşlar 2 gün önce kullanmış olduğum msn adresim ve facebook hesabımın çalınmış olduğunu farkettim.diğer msn adresimi açmaya çalıştım fakat o da çalınmış.kullanmış olduğum msn adresim ve akabinde facebook hesabımda gerçekten çok önemli ve çok özel bilgiler bulunmakta.adreslerimi çalan kişi msn adresime girip arkadaşlarımla konuşmakta ve terbiyesizlik sınırlarını aşmaktadır.öncelikle google'de biraz araştırma yaparak sonuca gitmeyi denedim fakat bi aşama kaydedemedim.daha sonra microsoft türkiye temsilciliğiyle irtibata geçtim beni e posta aracılığıyla bir yerlere yönlendirdiler fakat oradan da açıkçası bir sonuç elde edeceğimi sanmamakla beraber peşinide bırakmamaktayım.
sizin gibi değerli hukukçu arkadaşlarıma bir takım sorularım olacak :
1:msn adresimi ve facebook hesabımı kurtarma konusunda ne yapmam gerekiyor ?
2:bi kaç gün içerisinde sonuç alamazsam savcılığa başvurmayı düşünüyorum.savcılığa başvurduğumda kesin sonuç alabilir miyim ? savcılığa başvuru sırasında sonuç alabilmek ortalama ne kadar sürer ve maddi olarak zor duruma düşer miyim ?
3:benim özelime giren ve kişilik haklarıma saldıran bu şahısın ceza alma durumu var mı ? örneklerini ya da başka başına gelen arkadaşlar varsa açıklayabilir mi ?
arkadaşlar gerçekten çok zor durumdayım.bu kişi bana kafayı takmış ve arkadaşlarıma peşimi bırakmayacağını ve yeni hesap alırsam onuda çalacağını söylemiş.kesinlikle msn hesabımı almak durumundayım gerçekten benim için hayati derecede bir konu bu.yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
saygılarımla...
Msn geri alma konusunda ikinizede yardımcı olabilirim arkadaşlar.
Yasak olduğu için mail adresimi yazamıyorum ama kullanıcı adım (liberated23)mail adresim.
Selamlar öncelikle merhaba demek istiyorum aynı sorun bendede var..Gittim suç duyurusunda bulundum facebook ve msn hesabıma biri tarafından el konuldu ayrıyetten facebookda oynanılan bir oyun poker oynu ıçın çip ver hesabını gerı vereyım dendi ... Çip verdim hesabımı geri vermediler ..Bunu anlattım ordaki kişilere bana bunun şantaj olduğunu facebook ve msn adresi çalmasından daha büyük bir suç olduğunu söylediler... Birde bana dosya numarası verdıler bende bu numarayı ınternetten takip edebilirmiyim diye baktım ama bir yer bulamadım ... Avukatın dediğine gore bunu yapan kişi kesinlikle bulunurmuş benim amacım adreslerimi geri almak değiL o kişiyi görmek onu sülalecek görmek istiyoruz çunku evde butun konu bu oldu :) Neyse benım sorunum bu dosya numarasını nerden takip edicez ayrıca 15 gun içerisinde adresimi geri verirse mailimi ve facebook'u şikayetimi geri alabiliyormuşum ... Umarım adresimi ve şifrelerimi geri verir boşuna uraştırmaz bizi :)) :rolleyes:
Alıntı:
liberated23 rumuzlu üyeden alıntı
Msn geri alma konusunda ikinizede yardımcı olabilirim arkadaşlar.
Yasak olduğu için mail adresimi yazamıyorum ama kullanıcı adım (liberated23)mail adresim.
Bana mail adresini atman mümkünmü özel mesajla ben sana atamıyorum :deli:
Alıntı:
kendisi bütün kişilik bilgilerimi değiştirmiş.umarım dediğiniz gibi sonuç alabilirim hacklendiğimi bildirdim artık oradan sonuç almaktan başka çarem yok gibi gözüküyo.müşteri temsilcisiyle bir daha görüşeyim yarın belki daha farklı çözüm yolları üretebilirler.facebook'ta çok büyük bi sorun mailimi aldıktan sonra akabinde onuda hallederim diye düşünüyorum.profesyonel bi hackerle karşı karşıyayım.eğer sonuç alabilirsem benim gibi mağdur olan arkadaşların faydalanması için forumunuza açıklacıyı bir metin yazıp gönderirim.yardımınız için saolun.
Saygılarımla . . .
Merhabalar,
aynı sorun benimde başıma geldi yaklaşık 20 gün önce
mevcut olan 2 msn adresim ve facebook şifrem açlındı.
tüm resimlerim gitti.karşıdakinin kim olduğunu bilmiyorum.muhtemelen tanıdık biri bu kişi art niyetli olup resimlerim üzerinde oynmada yapabilir düşüncesi ile savcılığa şikayet dilekçesi verdim.Nöbetçi savcı tarafımdan aynı gün ifadem alındı.bir kaç gün sonra emniyet müdürlüğünden arandım ve bunların gerçekleştiği tarih istendi.verdiğim tarihler arasında Türk Telekomdan bilgisayarıma gönderilen casus yazılımı gönderen kişinin ip numarası ile kişinin tespit edileceği söylendi.
Benim bilgisayarıma keyloger isimli casus bir yazılım gönderilmiş.bu yazılım bir resim veya mp3 lerin içine saklanıyor muşş.ve bizler bilmeden açtığımızda yazılım bilgisayara otomatik olarak yükleniyor ve ardından bastığınız tüm klavye tuşları karşıdaki kişiye mail olarak gidiyor.
öncelikle size savcılığa şikayet etmenizi
ardından bilgisayarınızı antikeyloger tarzı bir virüs tarayıcısı ile taramanızı ,
ve format attırmanızı tavsiye ederim.
bunu yapan kişiler asla cezasız kalmamalı.
Özel hayat,özel bilgilerin gerçekten ÖZEL olduğu bilinmeli ve cezasını almalıdır.
tekrar geçmiş olsun
ve sonrasında
Benimde mail adresim ve facebook adresim çalınmıştı. Savcılığa suç duyurusunda bulundum ama o esnada da Microsoft Amerika ile yazışmalar yaptım. Akabinde de 3 gün sonra resetleme linki geldi. Resetledim ve adresime geri kavuştum. 3 gün süre içinde de adresime kim nerden girmiş çıkarılması için suç duyurusunu geri almadım. Çalan kişi birkaç suçu birden işlediği için ceza alması da muhtemeldir. Özel hayata mdahale, iletişim özgürlüğünden yoksun bırakma, verileri silme yok etme ve hırsızlık gibi suçlar.
facebook a gelince, msn adresini alırsan zaten gerisi çocuk oyuncağı. Allh yardımcın olsun ama bence hemen savcılığa şikayette bulunmanı tavsiye ederim.
Aynı sorun benimde başımda şuanda Timucinberk,
bende microsofta internetten bulduğum hazır metin şeklinde bir mail yazdım.
bilgilerimi verdim ancak hiç birşekilde geri dönülmedi.
bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
mail adresini yazarsan yardımcı olabilirim.
yeni üye olduğum için kısa mesaj gönderemiyorum size.
siz bana gönderebilirseniz eklerim sizi