Re: Almanya Kanunlariyla ilgili
Tarafların nerede evlendikleri önemli değildir.Bir yabancı ile evlenen türk vatandaşı yurtdışında da evlense kendisinin nüfus bilgileri seceresi türk vatandaşı olduğundan türkiyededir.Türk kanuna göre boşanmış olması gerekir ki nüfus kayıtları bekar olarak düzeltilsin.Eğer yurtdışında boşanırsa yabancı olan tarafın bir daha işlem yapması gerekmez o zaman türk iki işlem yapmak zorunda kalacaktır.İlki yurtdışında boşanmak ikincisi türkiyede ya yabancı ülkeden aldığı kararı tanıma davası açmaktır.Bu da bayağı zordur.Resmi Apositil şerhi kararın yeminli tercümesi aslı falan gereklidir.Bu evrakları hakimler ince eleyip sık dokur ,masraflı da bir iştir.Bazı kişiler bu evrakları alma şansı olmayan maddi durumu kötü olan kişiler ; Türkiyede yabancı taraf avukat tutarak Türk mahkemelerinde tekrar boşanma davası açmaktadırlar.Böylece Tanıma davasının yanında yeniden boşanma davası açmak olarak iki yola dönüşmüştür. Bana kalırsa Yabancı ile evli Türk vatandaşının Türkiyede boşanması en kısa ve mantıklı yoldur.Sonra yabancı kendi hukukuna göre kedisi gerekeni yapsın.
Re: Almanya'da Evlilik ve Boşanma
Vediginiz bilgilerden dolayi cok tesekkur ederim sayin av.edapınar. Bu bilgiler bana cok faydali oldu. islerinizde basarilar dilerim.
Alman vatandasindan bosanma ile ilgili
Merhaba iyi günler,
Benim sorum, Türk vatandasi olan bir erkek ve Alman vatandasi olan bir bayanin bosanmasi ile ilgilidir. Bunlar Almanyada evlendikten sonra Türk vatandasi Türkiyeye temelli geri dönüs yapar ve Almanyadaki esi icin bosanma davasi acmak isterse bu bosanma nasil gerceklesmektedir? Eslerden birisi ötekisinin yanina mahkeme icin gitmeli midir? ((Türk vatandasinin Almanyada sürekli oturum hakki yoktur) (Ayrica normalde de Almanyadan bir Türk vatandasi 6 ay süreyle uzak kalinca Almanyadaki bütün haklarini kaybetmektedir (bildigim kadariyla?))). Süre olarak ve de maliyet olarak bu is Türk vatandasina ne kadara mal olur(yaklasik olarak)? Yardimlariniz bekler ve cevaplariniz icin simdiden cok tesekkür ederim. iyi calismalar dilerim.
Sn Law_aa dediginiz gibi 6 aydan uzun sure mazeret bildirmeden Almanya disinda kalinca oturum izni ciddi sekilde tehlikeye giriyor ancak %100 iptali anlamina da gelmiyor. Sanirim gecici oturum izni vardi. Yine de bir gorusmekte fayda olabilir(eger cok gecmediyse)
Bildigim kadarini soyleyeyim. Burada mahkeme karari hizli cikiyor ancak bu soylediklerim henuz gecen hafta bosanan bir yakinim soyledigi bir bilgi olup kesin degildir. Muhtemelen yeni evliler, Almanyadan tez vakitte bosanma karari cikar diye tahmin ediyorum. Cunku muhtemelen Turk es calismiyor vs...
Tekrar ediyorum, bilgilerim teorik degil kulaktan dolmadir.
Ayrica eda hanim, burada bosanmanin dezavantaj oldugunu soylemissiniz ama, dogrusu yeni bosanan bir yakinim Turkiyede degil ozellikle Almanyada bosandi. Soyledigimi yanlis anlaminda yorumlamayin lutfen, bilgi vermek istedim.
Merhabalar,
Sayin Fischer, benim bildigim kadariyla Almanyada bir bosanmanin gerceklesebilmesi icin en az 1 yil ayri yasamasi gerekiyor. Hadi ayrildi 1 yil sonra Almanyada, Türk vatandasi olan kisi Türkiyede de bir tanima davasi acmak zorunda. Burada da bir avukat tutmak zorunda kalacak, Almanyadaki mahkeme kararinin tecümesi ve diger masraflarini tamamen Türk vatandasi yapacak. Cunku bu durum Alman vatandasini hic ilgilendirmiyor. Dolayisiyla Türk vatandasinin odeyecegi masraf cok artiyor. Benim bilmek istedigim bir sey, Alman vatandasi ile Türk vatandasinin Türkiyede ayrilmasindan sonra Alman vatandasi Almanyada baska ne yapmalidir? Benim bildigim kadariyla Alman vatandasinin Alman makamlarina bosanma kararini vermesinin, tekrar bir sey yapmaya gerek olmadan yeterli olacagini duymustum. Bu konuda bilginiz var ise yardimlarinizi bekliyorum, simdiden tesekkurler.
nasıl boşanacam ve paramı alacam ?
dyım beni almanyaya goturme kkarşılığında belirli bir para aldı sonra ordan bir kadınla evlendirdi beni vize alamadın ilk seferinde ikinci denemede kadın vazgecti ben bu parayı nasıl dayımdan alırım alman mahakemelerine mi vermem lazım almanyada bunun cazası varmı? dayım ceza alırmı ?ceza alması bile bana yeterli benim hayatımı maf eti. 2 .sorum ben bu kadından nasıl boşanacam sorunsuz lütfen bilen arkadaşlar yazsınlar kafayı oynatacam lütfen yardım edim bilgiye ihtiyacım var
Re: nasıl boşanacam ve paramı alacam ?
kimse yokmu koca sitede cevap yazacak bilgi verecek
Ortada video makbuz vs yok, sadece Alman bayanla bir olarak dayinizla ilgili dava acabilirsiniz, ama isiniz zor. Hickimse anlasmali evlilik yaptigini söylemez. Ha olur da bunu bir sekilde ispatlarsaniz dayinizin evine incir agaci dikersiniz, hem de 100 dönüm. Ama bu bayanin da size sahitlik etmesi gerekli, iste orada biraz isin zor.
Bosanma davasi hem Turkiyede hem de Almanyada acilabilir. O bayanla irtibata gecmen gerekli.
Ne zaman evlendiniz, ne zaman ne oldu... Bu tarihleri bile yazmayi düsünmeden yardim beklemen dogru degil.
Almanyada boşanma kararı alan bir Türk bu kararı Türkiye de tenfiz ettirmiştir.fiilen ayrılık döneminde eş nafaka yükümlüsüdür.Ve boşanma kararı alınmasına rağmen nafakasını ödemektedir.tenfiz kararını hangi makama vererek bunu durdurabiliriz.ayrıca fazla ödenen nafakaları nasıl geri talep edebiliriz?
Re: nasıl boşanacam ve paramı alacam ?
[QUOTE=hakan1221;220288]dyım beni almanyaya goturme kkarşılığında belirli bir para aldı sonra ordan bir kadınla evlendirdi beni vize alamadın ilk seferinde ikinci denemede kadın vazgecti ben bu parayı nasıl dayımdan alırım alman mahakemelerine mi vermem lazım almanyada bunun cazası varmı? dayım ceza alırmı ?ceza alması bile bana yeterli benim hayatımı maf eti. 2 .sorum ben bu kadından nasıl boşanacam sorunsuz lütfen bilen arkadaşlar yazsınlar kafayı oynatacam lütfen yardım edim bilgiye ihtiyacım var TEŞEKÜR EDERİM SAYIN FİSCHER