Re: Karşılıksız Çek - Senet
Merhaba,
Buradaki hukukçu arkadaşalara bir sorum aslına sorunumu dile getirmek istiyorum.
Arkadaşım olan bir firma sahibi bana iki adet müşteri çeki getirdi ve çekleri ben cirolayıp bir faktoring firmasına vererek nakit aldım ve bu nakti arkadaşıma verdim. Fakat bu çeklere karşı firma 711 odemem talımatı vermıs. Suanda benden bu çeklerin karşılığını faktoring firması istemekte ..çeklerin bilgileri aşağıdaki gibidir. Ne yapmamı önerirsiniz? Öncelikle dikkat etmem gereken husus nedir?
Teşekkürler.. Çek bilgileri 15.10.2008 ve 22.10.2008 vadeli ...
Merhaba,
Buradaki hukukçu arkadaşalara bir sorum aslına sorunumu dile getirmek istiyorum.
Arkadaşım olan bir firma sahibi bana iki adet müşteri çeki getirdi ve çekleri ben cirolayıp bir faktoring firmasına vererek nakit aldım ve bu nakti arkadaşıma verdim. Fakat bu çeklere karşı firma 711 odemem talımatı vermıs. Suanda benden bu çeklerin karşılığını faktoring firması istemekte ..çeklerin bilgileri aşağıdaki gibidir. Ne yapmamı önerirsiniz? Öncelikle dikkat etmem gereken husus nedir?
Teşekkürler.. Çek bilgileri 15.10.2008 ve 22.10.2008 vadeli ...
Bankanın bu işlere bakan kişisinden Öğrendiğim Kadarıyla Çek Davalarında Hesap Sahibine Yada keşideciye Hapis Cezası Yaptırımı Ortadan Kaldırılmış olup, Yaptırımı; Çek Miktarından düşük olmamakla birlikte 150.000 Ytl Para Cezasına Dönüştürülmüştür. Alacaklı artık ne yapabilir, Borçlu Cezayıda ödeyemez ise daha sonra ne olacağı hakkında bir fikrim yok. Borçlu üzerindeki yaptırım azalmış gibi görünüyor.
slm a firmasında alacağım var ve senetli ama senet protosto oldu alacağımı alamıyorum çünkü şirketde hiç bir mal yok şirket sahibiyle görüştüm bana şu an param yok diyor ama şahsi mal varlığını olduğunu biliyorum ama senet şirket senedi
neyapa bilirim saygılar
Senedi yenileyip,beklemeye devam etmek....