Re: İşten Çıkarılma Hakkında
selam ben 6 yıldır bi şirkette calışıyorum şirket iflas edecekmiş. ben ne gibi haklar elde edebilirim.. tazminat alabilirmiyim.. nasıl bi kanuni yol uygulamam gerekli.. tazminat vermeme gibi bi durumları olabilirmi.. işten cıkarırlarken ne gibi evraklar almam gerekli.. kendileri tazminatı 3 taksitle vereceklerini söylediler.. vermeme gibi bi durumları olurmu şayet olursa ne yapmalıyım??? verceginiz cevap için şimdiden cok teşekkür ederim:)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Evet,işverenin mahkeme kararına uymayıp ,mahkemece belirlenmiş olan işe başlatmama tazminatını da ödeyerek sizi başlatmamayı seçme hakkı vardır.
desenize,bir fıkra var onu burda anlatmıyayım ama siz anlayın,ne yana dönersen dön.....hatırladınız mı bu fıkrayı.işte benim durumda bu demekki.bu arada ilginiz için sağolun. ben 6 aydır işsizim 24 yıl emek verdim sırf maaşımda icra kesintisi var diye işimden ettiler.Düzen böyle yapılacak bişey yok.Çalıştığım kurum da hangisiydi biliyomusunuz,hani değerinin çok çok altında haraç mezat yabancılara satılan altın yumurtlayan tavuk diye tabir edilen kurum du.Adını yazmıyorum burda sakıncalı olur belki siz hangi kurum olduğunu hemen anlamışsınızdır.Tekrar tekrar ilginize teşekkür ederim.
Öncelikle böyle yararlı bir siteyi kurduğunuz için emeği olan herkese teşekkürler.
benim sıkıntım diğer arkadaşlardan biraz farklı ben halen çalışıyor durumdayım.
ben bir banka yaklaşık olarak 5 yıldır kadrolu personel olarak görevliyim.
geçtiğimiz aylarda bankacılar ve sigortalıclar sendikası olan BASİSEN in isbankası ile yapmış oldukları bir kararı benim çalışmakta olduğum bankaya TEMŞİL yasası ile uygulatma kararı alınmış.bunun kurumum tarafından kabulu yada kabul edilmemesi değil sıkıntım.
şimdi çıkan dedikolulara göre bu dayatma sonucu banka eleman çıkartımına gidicek.buna görede öncelikli olarak borç bakiyesine göre değerlendirilecekmiş.
benim sizlerden öğrenmek istediğim şudur ki.5 yıldır çalışmakta olduğum kurumuma olan güvenim ve evlilik hazırlıkları için yapmış olduğum yaklaşık 20.000 tl kadar kredim var.kurumum olurda bu borcumu, banka personeline risk doğruacağı nı düşünürek beni işten çıkarabilirmi bunu mazeret sunarak.bu işten çıkarılmam için geçerli bir mazeretmidir.performans düşüklüğü ve yüz kızartıcı hiç bir kusurum ve kötü hiç bir sicilim yok.
eğer çıkarılabilirsem ne yapmam gerektiği konusunda bilgilerinizi rica eder ,
benim gibi fikre yardıma ihtiyacı olan herkese göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ederim
sevgi ve saygılarımla.
Alıntı:
hakan07 rumuzlu üyeden alıntı
Demirbukey kardeşim,doğru söylüyorsun ama güç onlarda.Ben hemen pes etmekten söz etmiyorum ama mahkemeler yıllarca sürer.Yinede hukuki mücadelemi vereceğim.Maalesef çoğu zaman adalet haklının değil güçlünün yanında oluyor.Çünkü onların dişli avukatlar tutacak paraları ve nüfuzları var.Sağlık olsun kardeşim ne diyelim daha başka.İlgin için çok sağol tavsiyene uyacağım.
Merhaba merak ettiğim bir şey var. İşveren işe tekrar başlatmaz ise işe başlatmama tazminatı ne kadardır? Caydırıcı bir miktar mıdır yoksa 3-5 kuruşa kapatabileceği birşeymidir?
Çalışma süresine değerlendirilen 4-8 aylık ücret tutarı kadardır.
merhaba, benim bi sorunum var yalnız bir türlü cevap alamadım. son çare size yazmaya karar verdim.İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Benim eşim 3 yıldır büyük bir firmada kasa elemanı olarak görev yapıyordu. Mağaza içersinde hemen hemen bütün çalışanlar müşterinin nakit aldığı ürünü kendi kredi kartlarından ödeyip, nakiti alıyorlarmış.Arkadaşları yapıp herhangi bir sorunla karşılaşmayınca eşimde aynısını yapmış. Müşteriden nakit ödemeyi alıp kendi kredi kartından ürünü ödemiş. Fakat başka bir arkadaşı şikayet etmiş ve aynı gün eşimi işten çıkardılar. 25. maddenin 2. bölümüne dayanarak hırsızlık ve görevini kötüye kullanma gerekçesiyle kağıt imzalatmak istemişler, eşimde imzalamamış.Sadece olayla ilgili yazılı savunmasını almışlar. Şu anda işsiz.Benim merak ettiğim şey bu olayla ilgili bi ihtar verme yoluna gidilemezmiydi, neticede bunu ordaki birçok insanın yaptığını hepsi biliyor.veya bu çıkarılışla ilgili dava açsak kazanabilirmiyiz.Herhangi bir hakkımız var mı?
bana yanıt verebilecek kimse yok sanırım :(
Alıntı:
hakan07 rumuzlu üyeden alıntı
Yanıtınız için çok teşekkür ediyorum.Ayrıca bu fesih gerekçesinide,4857 sayılı iş kanununun 18. maddesine dayandırıyor.Ben bu maddeyi okudum ,icra ile yada borçlarını ödeyememekle ilgili bir kelime geçmiyor.Bunuda ayrıca bilginize sunarım.
İş Kanununun 18. maddesi işçi davranışlarından kaynaklanan geçerli nedenle feshi düzenlemektedir. Maddede açıkça işçinin maaşına haciz gelmesine dair bir ifade elbette yoktur. Ancak eğer maaşınıza birden fazla haciz varsa işvererininiz ilgili madde gereğince iş akdinizi feshedebilir. Bu konuda Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin 2008/2909 Esas sayılı kararına bakmalısınız. İşvereniniz size belli bir süre vermiş. Bu süre feshin geçerli olabilmesi için şarttır. Eğer size tanınan süreyi işvereniniz yazılı bir şekilde bildirdi ise konuyu ciddiye almanız yeterli olur.
öncelikle iyi günler.otelde odalara girmek üzere imza karşılığı bize verilmiş olan pass cardın kaybedilmesi durumunda iş akdinin feshi mümkünmüdür.teşekkür ederim.
Ben mümkün görmüyorum insanlık halidir insan kendini bile kaybediyor yeri gelince.