Cevap: Anne-çocuk arasında ölünceye kadar bakma akdi geçerli mi?
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim.
Anneannem saklı payı dahil ölümünden sonra dayıma kesinlikle kendisine düşen paydan hiçbir şey bırakmak istemiyor.Ölene kadar bakma sözleşmesi dışında dayımı saklı payından da muaf tutacak bir yol yok mudur?
Teşekkür ederim.
Malını mülkünü başkasına satar. Tek yol bu.. Ama satış annenize yada akrabalarına olamaz. Muvazza söz konusu olursa mahkeme kararı ile saklı payını yine alır.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Malını mülkünü başkasına satar. Tek yol bu.. Ama satış annenize yada akrabalarına olamaz. Muvazza söz konusu olursa mahkeme kararı ile saklı payını yine alır.
bir soruda ben sorabilirmiyim? mesela sağlığında mallarını başkasına sattı yabancı birisine ve aldığı parayı çocuklarının arasın dan birisine verdi,sağlığında yabancıya satılan mal için daha sonradan saklı payını alma ihtimali varmıdır yani sağlığında istediğine malını satıp öbür çocuklarına bir şey kalmasın diye parayı tek çocuğuna verse bu ölümden sonra dava konusu olabilir mi o çocuk ta o para ile mal sahibi olursa daha sonra malına el koyulma riski olur mu? teşekkür ederim...
Cevap: Sayın Yüksel ve Sayın Erdoğan'a
Hafızam beni yanıltıyor ise affola..
Ebeveyn böyle bir işlem yapmış ise hayattayken diğer mirasçıların buna karşı gelmesi pek mümkün değil. Çünkü hayattayken istediği gibi davranabilir. Fakat bu kişinin ölümünden sonra sözleşmenin muvazaalı olduğu ispat edilirse miras 1/4erlik şekilde siz 4 kardeşe kalır. Lakin ispat edilemezse diğer 3 kardeş saklı paylı mirasçı olduğundan mirastan 1/8er pay alırken bu bahsettiğimiz kardeş 5/8 alır. Fakat hemen belirtmeliyim ki verdiğiniz linkteki değerli üstatlarımın bilgisinden yola çıkarak böyle bir sözleşmenin bende geçerli olmayacağına inanıyorum.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Anneannem hissesini güvendiğim bir arkadaşıma satış yapmaya karar verdi.Peki anneannemin vefatından ne kadar süre sonra annem bu hisseleri arkadaşımdan yine satış yolu ile geri alabilir.
Anneniz kimin yanında kalıyor, bakım akdi yapan kişinin mi?
Cevap: Re: Anne-çocuk arasında ölünceye kadar bakma akdi geçerli mi?
Annenizin tek gayrimenkulu varsa burda saklı payınızın vardır. Anneniz sağlığında dilediği tasarrufu yapabilir.Annenizin tek gayrimenkulu varsa burda saklı payınızın vardır. Annenizin vefatından sonra dava açabilirsiniz, Karşı tarafın bakımdan doğan maddi ve manevi giderlerini karşılarsınız. tabii manevi gider karşılanabilirse...
Kısaca annenize ölene kadar bakan mirası alır diye düşünüyorum..