Re: Kredi Kartı Yıllık Üyelik Bedeli
Alıntı:
elpida rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca Türketiciyi Koruma Kanunu T.C. sınırları içerisindeki yerli yabancı bütün şirketleri kapsar ve alınan mal/hizmet için tüketici mahkemelerine başvurabilirsin. Bunun istisnası yoktur.
başvuruların hepsi neden red oluyor un bir açıklaması yokmu?
ayrıca hakem heyetine başvuramıyoruz.
aynı sorun thy nin uçak bileti iptalinde kırptığı 50ytl içinde geçerli.
hakem heyeti "biz ulaştırma bakanlığının işlemlerine bakamıyoruz" diyerek dosyayı almıyor.
kaldıki en son telekom davasında,mahkeme kabul etti, ertesi gün demeç verdi "şehven kabul edilmiştir" diye.
yani telekomda başka durumlar var, savunma olarak "biz ulaştırma bakanlığı ile yaptığımız protokolde bu maddeler (sabit ücret) için karşılıklı mutabakat yaptık diyor,
Alıntı:
fad_ua rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar niye anlamak istemiyosunuz sizin yaptığınız alışverişin bankaya tek bir kuruş karı yok... aksine zararı... ama siz hala kartınızı kullanıyoruz ya diyosunuzzz... ya bir mantıklı düşünün allah için... bankanın parasını 40 gün kullanıyosun... ödemeni yaptın mı bir kuruş kar sağlamıyosun...
siz boş konuşuyosunuz amerikada 9.banka kapandı. ve 1000 bankanın kapanacığı düşünülüyor dünya üstünde... siz hala cebinizdeki 35 ytl den bahsediyosunuz... Bunlar niye oluyo biliyomusunuzz...
dostum yanlışın var kart kullandığında bankanın şöyle karı var..
sen kartınla 100 liralık alışveriş yaptın diyelim banka bunu işyerine 98 olarak ödüyor eğer işyeri 100 lira almak istiyorsa parayı 1 aya yakın süre sonrasında alması gerekiyor
kaldı ki bolcana kampanya oluyor her 100 liralık 3 benzin harcamasına 30-40 lira veriyorlar neredne veriyor bunu..
lütfen bilip bilmeden konuşmayalım...
Alıntı:
Mehmet Doğan rumuzlu üyeden alıntı
dostum yanlışın var kart kullandığında bankanın şöyle karı var..
sen kartınla 100 liralık alışveriş yaptın diyelim banka bunu işyerine 98 olarak ödüyor eğer işyeri 100 lira almak istiyorsa parayı 1 aya yakın süre sonrasında alması gerekiyor
kaldı ki bolcana kampanya oluyor her 100 liralık 3 benzin harcamasına 30-40 lira veriyorlar neredne veriyor bunu..
lütfen bilip bilmeden konuşmayalım...
katılıyorum kardeş sana
"Yargıtay: Bankalar kredi kartı ücreti alamaz" haberi:
https://www.hukuki.net/modules.php?na...rticle&id=1220
Alıntı:
Arkadaşlar nedir bu yıllık üyelik bedeline bu kadar takılıyosunuz anlamadım.
Görende cebinizden trilyonlar çıkıyo sanır. Yılda 35 Ytl den bahsediyoruz.
Sen bu bankanın parasını 40 gün karşılıksız kullanıyosun.
İhtiyaç duyduğuna ona buna yalvarmaktansa kartın hem tek çekim hem taksitle para çekiyosun.
Nakit aldığında bir kazancın olmayacağı alışverişlerinde örneğin akaryakıt, bol bol beleş puanları cebe indirip harcıyosun...
Evine eşya alıp 100 tane taksit yaptırıyosun...
Elektirk doğalgaz su cep.. her türlü faturanı kartından komisyonsuz öder puan kazanıp harcarsın...
7 gün 24 saat çağrı merkezinden destek alıyosun.
Cebinde nakit para taşıma riskinden kurtuluyosun.
Şifreli sistemle hesabındaki cebindeki parayı güvence altına alıyosun...
Ama iş 35 ytl ödemeye geldimi.. yandı gülüm keten helva...
Bırakın hep bana hep bana demeyi... Uyanığın biri itiraz yaptım oldu diyo herkes hurra peşinden gidiyo...
Ya sorması ayıp ta banka ne kazanacak 10000 tc. vatandaşını maaş sosyal yaşam hakkını nasıl verecek...
yok bende yıllık üyelik bedeli almayın.. yok benden hesap işletim ücreti almayın...
Bence elinizi vicdanınıza götürün birazda mantıklı düşünün...
Saygılarımla.
Ben bir avukat değilim,ben bir iş adamıda değilim.Ben bir savcı yada iş dünyasını herhanği bir dalında faliyet göstermiş biride değilim.Altı Üstü Bir Öğrenciyim.Ancak belirtmem gerekir ki bu kadar hizmetin karşılığında yasa ve düzenlemelerde bankaların aldığı mevcut faiz oranları zaten belli,T.C yasaları herşeyi belirtmiş bunun dışında bankanın kendine has düzenlemelerle çıkarları doğrultusunda bu tür ücretler alması yasal değildir.Unutmayınki yasal çerçeve dışına çıkılan her olay suçtur,banka aidatıda dolaylı bir suç oluyor.Amaç bu haksızlığın önüne geçmek,ama siz bana vız gelir diyorsanız.Emınım Bankanızda Sizden ÇOK Memnundur ;)
Alıntı:
Bir işçinin bankaya aylık maliyeti ortalama... 2500 Ytl..
15000 işçi * 2500 Ytl...= 37500000(ayda 37,5 trilyon, yılda 450 trilyon)
ATM-TB-İB yatırımları= yılda 50.000.000(yılda 50 trilyon)
İnternet dolandırıcılığana güvenlik ve müşteri korunması yılda yalaşık 20 trilyon..
daha saymama gerek yok matematiğim almadı...
siz bankanın kazancını boşverin de sadece cebinizden çıkan 35 ytl ciğin ne anlama geldiğini düşünün istersenizzz...
Yazık ya acıdım şimdi 35 yerine 100 versek kara geçer mi zavallılar?