-
Vatan için öldüler
Şehit Jandarma Üsteğmen Baltacı ile Uzman Çavuş Vural binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı.
Siirt'in Pervari İlçesi Bestan-Dereler kırsal kesiminde sürdürülen Dereler- 2 operasyonunda iki uzman çavuş ve bir korucuyla birlikte şehit düşen Jandarma Kıdemli Komando Üsteğmen Kamil Baltacı (28), Bursa'da düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen acılı babayı teselli etmeye çalışırken; bir vatandaşın "Apo'yu yeniden yargılayacak mısınız?" sorusuna, "Şehitler bizim kalbimizde. Müsterih olun" cevabı verdi. Bakan'ın da katıldığı cenaze namazı sonrası bir grup da "Hainler dışarı" diye slogan attı.
-
Dağlar didik didik ediliyor
Cudi ve Gabar Dağı'nda teröristlerin kümelendiğini tespit eden Siirt Jandarma Tugayı ve Şırnak Jandarma Tümen Komutanlığı'na bağlı birliklerin, Cobra ve süper Cobra helikopterler desteğindeki operasyonları sürüyor. Operasyonlara 3 bin asker ve korucu katılıyor. Önceki gün çatışmanın yaşandığı dağların yakınındaki Bestan-Dereler bölgesinde ölen teröristlerin üzerinde sığınaklarda 19 kalaşnikof, bir Kanas suikast silahı, 2 Bixi makinalı tüfek, 54 el bombası, bin 400 makinelı tüfek mermisi, 12 anti personel mayını, 5 anti tank mayını, 4 kilo C-4 patlayıcı ele geçirildi.
MERKEZ
(sabah gazetesi )
-
ATTN !
BENCE ! EVET SADECE BENCE !!
KÖY KORUCULARI DENEN ! BEN BU KİŞİLERİN GERÇEK KORUCU OLDUKLARINA İNANMIYORUM !
OLMASA OLMAZLAR DEĞİL BENCE ! ! ! ! !
KÖY BİZİM DAĞLAR BİZİM SINIRLARIMIZ İÇERİSİNDE OLAN HER YER BİZİM DEĞİLMİ ? !!!
BURALARI SADECE TÜRK ASKERİ YANİ BİZLER, KISACASI MEHMETÇİKLERİMİZ KORUMUYORMU ? !!!
KORUCULARA BENCE HİÇ GEREK YOK !!!
BU KONUYU YETKİ KAPSAMINDAKİ !!! SN. YETKİLİLERE SORUYORUM?!!!
MEVCUT KORUCULARIN ASKERDE HANGİ GÖREVLERİ ÜSTLENDİKLERİ VE NASIL KORUCU OLDUKLARINI VE ESAS KORUNMASI GEREKENLERİN KORUCU OLMALARININ TEKRARDAN ELE ALINMASI GEREKMEZMİ ?!!!
KORUCULARIN YERİNE EĞİTİMCİLER ATANSA !!!
BU EĞİTİMCİLER HAKİKATEN O BÖLGE İNSANIMIZI EĞİTSE !!!
BEN SANMIYORUM KORUCU KİMLİĞİNE GEREK DUYULACAĞINI !!!
BENCE BAŞTA ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINA ALINMASI GEREKEN BİRİMLERİN BAŞINDA BU KORUCULUK SİSTEMİ GELİYOR !!!
GELİN ŞU İŞİ BİR DÜŞÜNÜN !!!
İNANIYORUM Kİ !!!
SİZ DE İNANACAK VE GÖRECEKSİNİZ ( GERÇEKTEN İNANIRSANIZ TABİKİ) BU KONU SİL BAŞTAN HALLOLMUŞ OLACAK !!!
EN DERİN SEVGİ VE SAYGILARIMLA.
n o t :>>> yaw korucu kardeşlerim bu konu sizin işiniz olmadığını sizler de biliyorsunuz ama !!! ne yapacaksınız işte kaz gelecek yerden tavuk esirgenirmi :) şerefleriyle çalışanları tenzih ederim :)))
-
ATTN !
BENCE ! EVET SADECE BENCE !!
KÖY KORUCULARI DENEN ! BEN BU KİŞİLERİN GERÇEK KORUCU OLDUKLARINA İNANMIYORUM !
OLMASA OLMAZLAR DEĞİL BENCE ! ! ! ! !
KÖY BİZİM DAĞLAR BİZİM SINIRLARIMIZ İÇERİSİNDE OLAN HER YER BİZİM DEĞİLMİ ? !!!
BURALARI SADECE TÜRK ASKERİ YANİ BİZLER, KISACASI MEHMETÇİKLERİMİZ KORUMUYORMU ? !!!
KORUCULARA BENCE HİÇ GEREK YOK !!!
BU KONUYU YETKİ KAPSAMINDAKİ !!! SN. YETKİLİLERE SORUYORUM?!!!
MEVCUT KORUCULARIN ASKERDE HANGİ GÖREVLERİ ÜSTLENDİKLERİ VE NASIL KORUCU OLDUKLARINI VE ESAS KORUNMASI GEREKENLERİN KORUCU OLMALARININ TEKRARDAN ELE ALINMASI GEREKMEZMİ ?!!!
KORUCULARIN YERİNE EĞİTİMCİLER ATANSA !!!
BU EĞİTİMCİLER HAKİKATEN O BÖLGE İNSANIMIZI EĞİTSE !!!
BEN SANMIYORUM KORUCU KİMLİĞİNE GEREK DUYULACAĞINI !!!
BENCE BAŞTA ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINA ALINMASI GEREKEN BİRİMLERİN BAŞINDA BU KORUCULUK SİSTEMİ GELİYOR !!!
GELİN ŞU İŞİ BİR DÜŞÜNÜN !!!
İNANIYORUM Kİ !!!
SİZ DE İNANACAK VE GÖRECEKSİNİZ ( GERÇEKTEN İNANIRSANIZ TABİKİ) BU KONU SİL BAŞTAN HALLOLMUŞ OLACAK !!!
EN DERİN SEVGİ VE SAYGILARIMLA.
n o t :>>> yaw korucu kardeşlerim bu konu sizin işiniz olmadığını sizler de biliyorsunuz ama !!! ne yapacaksınız işte kaz gelecek yerden tavuk esirgenirmi :) şerefleriyle çalışanları tenzih ederim :)))
-
bay KN883...
SIZE GORE EVET YASAMADIGINIZ ICIN O BOLGEYI BİLMEMENİZ VE BU KONUDA DOGAL OLARAK YORUM YAPMANIZ KACINILMAZ... KORUCULARA IHTIYAÇ VAR CUNKU CICEGI BURNUNDA YENI MEZUN OLAN SUBAY, ASTSUBAY VE ORAYA GIDEN MEHMETCIKLERIMIZ O BOLGEYI BILMIYOR TANIMIYOR... COCUKLUGUNDAN BERI O BOLGEDE YASAYAN O BOLGEYI AVUCUNUN ICIC GIBI BILEN KORUCULARA CIHTIYACIMIZ VAR BAY KN883...
-
bay KN883...
SIZE GORE EVET YASAMADIGINIZ ICIN O BOLGEYI BİLMEMENİZ VE BU KONUDA DOGAL OLARAK YORUM YAPMANIZ KACINILMAZ... KORUCULARA IHTIYAÇ VAR CUNKU CICEGI BURNUNDA YENI MEZUN OLAN SUBAY, ASTSUBAY VE ORAYA GIDEN MEHMETCIKLERIMIZ O BOLGEYI BILMIYOR TANIMIYOR... COCUKLUGUNDAN BERI O BOLGEDE YASAYAN O BOLGEYI AVUCUNUN ICIC GIBI BILEN KORUCULARA CIHTIYACIMIZ VAR BAY KN883...
-
Benim o bölgeyi bilmediğimide nereden çıkardınız anlaşılır gibi değil sadece tripce bir yaklaşım:) hem ben konuyu farklı bakışla sunmuştum bence daha anlaşılır şekliyle ele alınır düşüncesiyle, bazı noktalara değinmiştim:) ama olsun ne olacak ki herkes ayrı pencereden bakabilir tabiki size de hak vermek lazım.Ama şu konuda haklısınız oturulan yerden konuşmasının kaçınılmazlığı da açık bir gerçek.Konunun özünde memleketin bölünmez bütünlüğüyse eğer, alınan vergilerin yerli yerince kullanılması ve daha kapsamlı bir çalışma; (örnek: Eğitim) de diyebiliriz buna. Sevgili Atatürk'ün şu sözleri bence tam yerinde! En derin sevgi ve saygılarımla.
Ey Türk gençliği !
Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahlarin olacaktir. Bir gün, istiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atilmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı!
İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen,
Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Ankara, 20 Ekim 1927
-
Benim o bölgeyi bilmediğimide nereden çıkardınız anlaşılır gibi değil sadece tripce bir yaklaşım:) hem ben konuyu farklı bakışla sunmuştum bence daha anlaşılır şekliyle ele alınır düşüncesiyle, bazı noktalara değinmiştim:) ama olsun ne olacak ki herkes ayrı pencereden bakabilir tabiki size de hak vermek lazım.Ama şu konuda haklısınız oturulan yerden konuşmasının kaçınılmazlığı da açık bir gerçek.Konunun özünde memleketin bölünmez bütünlüğüyse eğer, alınan vergilerin yerli yerince kullanılması ve daha kapsamlı bir çalışma; (örnek: Eğitim) de diyebiliriz buna. Sevgili Atatürk'ün şu sözleri bence tam yerinde! En derin sevgi ve saygılarımla.
Ey Türk gençliği !
Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahlarin olacaktir. Bir gün, istiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atilmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı!
İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen,
Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Ankara, 20 Ekim 1927
-
o bolgeyı bılmedıgınızı tabıkı bılemem ama yasamadıgınızı dusundum sadece kı yasayan bırısı korucuların onemını zatan bılır..
-
o bolgeyı bılmedıgınızı tabıkı bılemem ama yasamadıgınızı dusundum sadece kı yasayan bırısı korucuların onemını zatan bılır..