Bankadan kredi/kart alırken belirttiğiniz yasal ikamet adresinizde bulunan malları size ait kabul edip haciz işlemi yapılabilir.Size ait olmadığını ıspatlamak ise bu durumu iddia edenin borcudur.
Printable View
Bankadan kredi/kart alırken belirttiğiniz yasal ikamet adresinizde bulunan malları size ait kabul edip haciz işlemi yapılabilir.Size ait olmadığını ıspatlamak ise bu durumu iddia edenin borcudur.
yok erdoğan bey yanlş anlaşılmışım aslında kurduğum cümleden öyle anlaşılıyor hafta sonu için ailemle bir yere gitmek stiyorum kişi başı toplam 4o ytl yani lüks feln değil keşke olsada gtsem yanlış cüle kurmuşum ben sizden istirhamım acaba oaya gitmesemde adli sicil kaydına işlenir mi bana yardımcı olurmusunuz tşk
mehmet bey merhaba size birey danışacağım acaba kred kartı borcumdan dolayı ben polis tarafından aranıyormuyum? beni bir yerde bulsalar götürürler mi kredi kartı borcum hacizlik aslında bana tebligat yapılmadı yapıldıda ulaşmadı muhtemelen yani hapse girer miyim yada polis beni karakla kadar götürür salıverir mi hapis cezası kalktı ya ondan
Kredi kartı borcunuzdan dolayı niçin hapis cezası gelsin. Ödeme taahhüdü yapıp ihlal etmediyseniz sorun yok.
MEHMET BEY iyi geceler site üyeliğine yeni geçtim mesaj yollayamıyorum benim 5000 ytl civarında kredi kartı borcum var biraz ödedim hadi düşsün biraz ama 1 yıla yakındır hiç birisine kredi kartı borcumu ödeyemiyorum mal beyanı ulaşmadı çünkü adres değişikliği yaptım iş yeri de kapanış yapmıştı başka isimle açtı şimdi ben borcumu ödemek istiyorum ama evleneceğim nasl ödeyim şimdi sizden istirhamım ben evlenirken nufus kayıttan beni bulabilirler mi hadi o olmadı acaba eşimle bir yere gitsem ve orada bir kaç gün kalmak durumunda kalsam geri döneceğim tabiki kimlik bilgilerini alıyorlar ya acaba polis tutuklarmı hakkımda tutuklama kararı çıktı dedi avukat aylar öncesinde sadece kredi kartı borcum var çok şükür başka bi bela yok başımda bana yardımcı olur musunuz
Merhabalar,
Siteye yeni üye oldum. Buradaki tartışma ve fikir paylaşımları çok hoşuma gitti. Benim de kredi kartlarından doğan sorunlarım oldu ve halen daha devam etmekte. Neden olduğu vs. detayına girmeden aklıma takılan bir soruyu burada görüşlerine sunmak istiyorum.
Hatırlayacağınız üzere 2006 yılı başında temerrüde düşen kredi kartı borçları yeniden yapılandırıldı. Borçlularla yıllık %18 faiz ile 18 ay taksitte ödeme yapmalarına ilişkin bir sözleşme yapıldı.
Bu yapılandırmaya ben de katıldım. Yalnız düzeleceğini ümit ettiğim işlerim aksine bozulunca ben bu taksitleri dahi ödeyemez duruma geldim. Bilgisizlikten ötürü mal beyanında bulunmadığım için on gün hapis cezası çıktı ve bu cezayı çektim.
Benim sormak istediğim asıl soru şu:
Yeniden yapılandırma sürecinde banka avukatları bize ödeme planı imzalattılar. Bu bir sözleşme midir? Biz taksitleri de ödeyemediğimiz için banka avukatları "taahhüdü ihlal" davası açabilirler mi? Açarlar ise bu sözleşmeler doğrultusunda taahhüdü ihlal suçundan hapis cezası alır mıyım?
Göstereceğiniz ilgiye şimdiden teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar
Merhabalar... kendi şahsıma toplam 2 adet kredi kartım bulunmaktaydı. Birini kapattırdım ve diğerini kullanmaya başladım. Şu an diğeri banka tarafından kapandı.Ben 2 ayda bi olmak üzere ödemesini yapıyorum.Zaten şu an sadece 500 YTL civarı bi borcum kaldı. Sormak istediğim şu.Bankadaki sicilim kaç yıl bu sorunlar nedeniyle lekeli kalır.
teşekkürler.