Re: Hakaret, Tehdit, Santaj, Bilisim Suclari
Eğer korktuğunuzu belli ederseniz daha çok üstünüze gelecektir. Korku korkaktır kaçar.. Bunu unutmayın. Konuyu bilmesi gereken insanlara anlatın. (Anne baba) Tehdir unsurları ortadan kaldırın. Ve şikayetçi olun. Savcı bi çağırsın. O zaman anlar anyayı konyayı...
Re: Hakaret, Tehdit, Santaj, Bilisim Suclari
benimde basımda boyle bırsey var eski patronum işe girerken 50 mılyarlık senet ımzalattı.yaklasık 6 aydır tehtıd santaj edıyor aılemı arıyor onlarıda tehtıd edıyor evlıyım ve hamıleyım kac kere soyledım yalvardım bırakmasını simdide benımle bır kere bırlıkte olursan senetını alırsın dıyor.bunların hepsını kayıt ettım kendısınede sesını kayıt edıyorum dıye bıldırdım.savcılıga gıtmeye korkuyorum daha cok kudurupta bıze zarar verır dıye.ne yapmalıyım yardımcı olun lutfen.
Hakaret-Tehdit-Santaj - Bilişim Suçları
Merhaba
Benimde bir sorum olacak, 2 yıl önce telefonuma gizli numaradan aramalar geliyordu savcılığa dilekçe verdim alt komşum olan eski kız arkadaşım çıktı dava açıldı geçenlerde sonuçlandı 3 ay hapis cezası aldı buda paraya çevrildi, bu davamız sürerken abisi, babası, annesi ve kız davayı çekelim diye apartmanın önünde bana ve aileme şiddet uyguladılar darp raporumu aldım
şikayetçi olduk bunun akabinde annem aşağıda yazılı olan suçu işledi.
Sevk Maddesi: TCK 125/1, 53 Mad (iki kez)
Yukarıda açık kimliği yazılı şüphelinin müştekilerle aynı binada oturduğu, daha önceden aralarında husumet bulunduğu ve mahkemelik oldukları, olay tarihinde şüphelinin müşteki ........... ait iş yerine giderek içerde bulunan müştekilere bağırıp çağırdığı, hakaret ettiği ve içinde müşteki ..... kızının resimleri olan Cdyi dükkana atarak "kızının nasıl bir insan olduğunu gör" diyerek olay yerinden çıktığı bu şekilde şüphelinin her iki müştekiye karşı hakaret suçunu işlediği tüm soruşturma dosyası kapsamından anlaşılmıştır.
Not: CD de kızın erkek arkadaşıyla 2 tane resmi var.(Ailesi erkek arkadaşa karşı bir aile olduğu için annemde bir nevi intikam almak istemiş kızdan)
Nitekim iddianame dün eve geldi mahkeme 30 Aralık'ta merak ettiğim şu annem nasıl bir ceza alır ve önce olan bu olaylar bu mahkemede hakim tarafından göz önünde bulundurulur mu?
TCK 125/1, 53 Mad (iki kez) bu maddenin açıklamasını okudum "üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır" diye yazıyor. Fakat anlamadığım bir yer oldu, "Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi içinfiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir." bu kısmı anlamadım bu kısımıda açıklarsanız sevinirim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Re: Hakaret, Tehdit, Santaj, Bilisim Suclari
merhaba
ben size bir şey danışmak istiyorum.eşime boşanma davası açtım.mahkemeye bir ay var.ama ben boşanmakdan vazgeçtim.kendisi sürünsün istiyorum.boşanmadığım takdirde neler olur bununla ilgili bilgi alabilir miyim?bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var.babam ben evden kaçtığımda eşimi cep telefonundan arayıp hakarette bulunmuş.eşim olucak adam da babama hakaret davası açmış.27 mayısda mahkeme var.bu mahkemenin sonucu sizce ne olur?lütfen bana yardımcı olur musunuz.
Cevap: Re: Hakaret, Tehdit, Santaj, Bilisim Suclari
SAYIN HUKUK ÜYELERİ LÜTFEN ............2007 yılında başlayıp 2008 ortalarında biten bir gönül ilişkim vardı.aileler falan tanışmıştı..bayan arkadaşım farklı bi şehirde ÇALIŞIYORDU..1.5 yıl süre içinde aile gibi olduk hatta cinsel beraberlik sonucu çocuk da aldırdık. fakat bi süre sonra kendisinin beni aldattığını anladım ..hatta aldatan erkek beni aradı aldırdığımız çocuğun bile kendinden olduğunu falan söyledi...bayan arkadaşım ise bunu reddetti fakat hayatında başka birinin varlığını itiraf etti.oysa ben onu eşim gibi görmüştüm..benim tüm manevi duyguılarımı öldürdü.psikolojimi bozdu..ben bu psikoloji ile kendisine bikaç hakaret ve tehdit mesajı yolladım cep telefonu mesajı yoluyla..kendisi beni savcılığa vermiş..pişman olduğumu belirtmem rağmen uzlaşmadı .ve 1 ay sonra mahkemem var ..hakkımda isnat edilen suçlar şunlar TCK 106/1 ,TCK 43/1 , TCK 53 VE TCK 125/2 , BEN KAMUDA çalışıuyorum ..meslek hayatım tehlikeye girer mi..tutuklama karaRI mı yoksa para cezası mı olur..yardımlarınızı bekliyorum..ama sonuçta ortada aldatma ve ihanet var ..her ne KEDAR BUNU İSPAT EDEMESEM DE..FAKAT MESAJLARDA TEHDİT UNSURU YOK..HAKARET UNSURU OLDUĞUNU KABUL EDİYORUM.