evet tüm şartlar uyuyor ama daha af çıkmadan önce askerlik şubesini aramıştım kanun bize öyle aynı metin halinde gelmiyor değişime uğrayıp geliyor dedi. daha olmazsa mahkemeye gidecem. her ne olursa olsun burdan yazarım zaten
Printable View
evet tüm şartlar uyuyor ama daha af çıkmadan önce askerlik şubesini aramıştım kanun bize öyle aynı metin halinde gelmiyor değişime uğrayıp geliyor dedi. daha olmazsa mahkemeye gidecem. her ne olursa olsun burdan yazarım zaten
zaten sorun orda 3. sınıfa geçemedim 3 dersten kaldım askerlik şubesi öğrenci affı hakkında emir gelmedi bize dedi belli ki 10-15 gün sürecek yazışmaların gelemsi
Merhabalar,
Benim durumum biraz karışık. Benzer durumda olan arkadaşlar varsa, ya da cevaplayabiecek site yetkilisi çok memnun olurum.
Ben 1974 doğumluyum. Henüz askerliğimi yapmadım. Amacım askerden kaçmak değil tabi ki ama malum hayat şartları birçok kimseyi engellediği gibi beni de engelledi. Burada detaylara girmek istemiyorum.
Durmumu kısaca özetleyim;
Bir önceki aftan sanırım 2005 deydi, faydalanarak A.Ö. 2 sınıftan okula döndüm. O dönemde bakaya durumdaydım ve şubeden 1 yıl tecil aldım. Malesef geçemedim ama okula devam ettim. Bu sene 3. sınıfa geçtim. Henüz kayıtlar başlamadı.
Benim sorum;
1- Bir önceki öğrenci afffından yaralanmam, bu aftan yararlanmama engel teşkil edermi
2- Engel teşkil etmesse, halen okuduğum bölümden 3. sınıftan kaydımı sildirerek 1 yıl tecil alıp, yine aynı bölüme kayıt yaptırabilirmiyim.
3- Birde kafama takılan, eğer bütün bunları yapabilirsem bu sene 3 ten 4 e geçeceğim İnşallah. Geriye 1 yıl kalıyor. Bugüne kadar birşekilde kaçarak okula devam ettim. 4 ü de bu şekilde bitirebilirmiyim. Çünkü kanunda kayıtların dondurulacağından bahsediliyor, bu isteğe bağlı birşeymidir yoksa afla dönen herkesde askerlik çağı gelmiş olanların kayıtları 1 yıl sonra dondurulacakmı.
4- Bütün bunlar olurda ben bu şekilde okulu bitirirsem 4 yıllık mezun gibi işlem görürmüyüm yani kaçarak bakaya olarak bitirip, kısa dönem yapabilirmiyim.
Cevaplayacak arkadaşlara, şimdiden çok teşekkür ederim.
selam,
29 yaş sınırını geçenler aöf e kayıt yaptırdıklarında askerlikleri tecil ediliyormu?
slm.
biz itude okuyan iki arkadaşız. Af yürülüğe girmeden önce kendi isteğimizle kaydımızı sildik. okululmuz azami süreyi(7 yıl) dolduranlara af maddelerini tam olarak uyguluyor. ancak kendi isteği ile ilişiği kesilenlere bu hakları vermiyor. benim 2 donem hakkım vardı okul sadece 2 donem daha eğitim hakkı veriyor. ancak af maddelerine baktığımda böyle birşey göremiyorum. hakkımız hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
not : okul senato kararı :http://www.sis.itu.edu.tr/yonetmelik/af5806.html
1- hayır etmez. bu aftan da yararlanabilirsiniz.
2- kayıt silerseniz tecil alamazsınız çünkü 29 yaşı geçmişsiniz.
3- kayıtlar dondurulamaz, kim diyorsa kulak asmayın.
4- Evet, okulu bitirdikten sonra daha önce yoklama kaçağı veya bakaya olup olmadığınıza bakılmaz, kısa dönem veya yedek subay olarak askerlik yaparsınız.