Re: % 45 promil ve ehliyetime 2 yıl el konulması
bende 58 promil çıktı alkolmetrede
kan testi istedim 36 promil çıktı
1saat 10 dakika ,için 17,5 promil eklediler
53,5 ile ehliyetim 6 ay alındır artı 537 tl ceza aldım
hayatımda yediğim ilk trafik cezası
mahkemeye gitmelimiyim arkadaşlar
insan kanında 0-10 promil alkol bulunurmuş
ben portakal yemiştim onun için yüksek olmuş olabilir.
Ama bunu ispatlamak zor portakal yedim çok çıktı gibi
bilgisi olan varsa yardım etsin
Sonuçta ölçüm yapımında da %10luk hata olsa 3,6promil düşük çıkarım ve 49,9 promil ile ehliyetimi alma hakkına kavuşurum
olay 3mayısta oldu 18 mayıs son itiraz tarihim sanırım
Re: % 45 promil ve ehliyetime 2 yıl el konulması
Sevgili zarkropher,
portakalı şekere banıp,banıp yemediyseniz, yediğiniz portakalın kanınızda bulunan alkol miktarına etkisi olmayacaktır.
Portakalı,alkolle birlikte yediyseniz( mayıs ayında portakalı meyve yemiş olmak için tüketmek yerine meze olarak yediyseniz) zaten portakaldan geldiği iddia edilen alkol+ her insanın kanında bulunduğu iddia edilen alkol miktarı ile birlikte,zaten yasal limitin yarısına ulaşmış oluyorsunuz.Aldığınız alkol ile de (bu hesaba göre) içtiğiniz ilk bira ile yasal sınırın üzerine çıkmış olursunuz.
Kan tahlilinde yediğiniz,içtiğiniz alkol miktarı değil, vücudunuzda dolaşan kandaki alkol oranı belirlenir.
Yani elma-armut-portakal yedim demeniz herhangi bir şeyi değiştirmeyecek.
Re: %45 promil ve ehliyetime 2 yıl el konulması
Alıntı:
DaveGhan rumuzlu üyeden alıntı
walla agzınızdan bal akıyor. Ama sonucta 1 yıldan berı ehlıyetım ıcerde gerı kaldı 1 yıl ust mahkeme devam edıyor suan. aslında benımde mantıgıma sıgmıyor. kı 2000 senesıydı yanılmıyorsam Bursa da yasanan olay aynı benım durumunda kısı actıgı dava soyle.
benım ehlıyetım yok (6 aylıgına alınmıs alkolden) ehlıyetı olmayan surucunun ehlıyetını alamassın sadece bana ehlıyetsız arac kullanmaktan ceza kesersın dıyor ve mahkemede kazanıyor :(.
Alkol Test Cihazı Kullanımı ve Ölçüm İşlemi
Madde 17- Alkol kontrolü görevinden önce gerekli ekipmanları hazırlamak ve ölçüm yapmak için aşağıdaki prosedür takip edilecektir.
Görevli personelce kullanılan alkol test cihazının göreve çıkılmadan önce doğru ölçüm yapıp yapmadığı ve kalibrasyonu kontrol edilecektir.
Her bir sürücü için ayrı bir ağızlık (pipet) kullanılacaktır.
Sürücünün ölçülen alkol değerinin, ağız alkol değeri olmaması için sürücüye en son alkol aldığı zaman veya ne kadar zaman araç kullandığı sorulacak ve alkolün alındığı saat ile ölçüm yapılan saat arasında en az 20 dakikalık bir sürenin geçmesi durumunda, alkol test işlemi yapılacaktır.
Ticari araç kullanmakta olan şoförler için 3. maddede sözü edilen soru ve 20 dakika beklemeye gerek bulunmamaktadır. Yasa gereği bu araçları kullanan sürücülerin “O” promil alkollü olmaları yani alkol alarak araç kullanmaları kesin olarak yasaklandığından ağız alkolü etkisinden söz etmek mümkün değildir. Yine örneğin 0.50 promil sınır değerinin çok üzerinde alkol aldığı anlaşılanlar için 3 maddede sözü edilen süre sınırlamasını araştırmaya, ağız alkolünün sınır değerinin çok üzerinde ceza yaptırımı bakımından bir etkisi bulunmamaktadır.
(Değişik:21.09.2005) Alkol Test Cihazının Kalibrasyon ayarları, Haberleşme Dairesi Başkanlığında veya bağlı taşra birimlerinde, kalibrasyonu yapılacak alkolmetrelerin intikal ve kalibrasyon işlemleri İl Emniyet Müdürlükleri trafik birimlerince takip edilmek suretiyle, kalibrasyon ayarı yapılacak alkolmetrenin üretici firması tarafından tavsiye edilen periyodlarla düzenli olarak yaptırılacak ve kalibrasyon kayıt defterine işlenecektir.
Sürücünün ayakta ve rahat bir konumda üfleme yapması sağlanacaktır.
Üfleme cihazı görevli polis tarafından tutulmalı ve sürücüden düzenli ve tek bir üfleme yapılması istenecektir.
Ölçüm işleminde sonucunda dijital ekranda görülen değer promil cinsinden bir değerdir. Promil 100 mililitre kandaki alkol miktarının miligram cinsinden gösterilmesidir. Bu nedenle ölçüm sonucunda dijital ekranda görülen değer sürücüye gösterilecek ve kanındaki alkol oranı promil olarak söylenecektir.
Sürücülerin alkol oranlarının belirtilmesinde “%70 alkollü” gibi tamamen yanlış ifadeler kullanmayacak, “0.70 promil alkollü olduğunuz tespit edilmiştir” şeklinde açıklama yapılacaktır. (0.70 promil demek insan vücudundaki 1 litre kanda 0.7 gram alkol bulunması demektir. İnsan vücudunda ortalama 5-6 litre kan bulundu dikkate alındığında sürücünün kanında toplam 3,5-4,2 gram alkol olduğu anlaşılmaktadır. %70 alkollü demek ise insan vücudundaki kanın yarısından fazlasının alkol olduğu anlamına gelmektedir ki ve bu tamamen yanlış bir bilgidir).
Yasal sınırın üzerinde alkol aldığı tespit edilen sürücülere durum anlatılarak gerekli işlem yapılacaktır. Ölçüm sonrasında çıkan değer promil cinsinden tutanaklara yazılacak ve tutanaklara yanlış ifadeler yazılması neticesi meydana gelen itiraz ve iptaller önlenecektir.
Yapılan işlemler sırasında seri hareket edilecek ve sürücülerin gereksiz yere kontrol mahallinde bekletilmemesi sağlanacaktır.