seLam meslektaşlarım ;
İletilerin hepsini okudum ve ben hepinizin düşüncesine KATILIYORUM :)
Printable View
seLam meslektaşlarım ;
İletilerin hepsini okudum ve ben hepinizin düşüncesine KATILIYORUM :)
sayın meslektaşlarım,müvekkillerin ve vatandaşların avukatlar hakkında anlattıklarını doğru kabul edip, meslektaşlarımızı töhmet altında bırakmaktansa, soruya cevap verip meseleyi halletmek hem çözüme yönelik bir çaba hem de meslek etiği açısından faydalı olur kanaatindeyim.
herkese selamlar,
evsahibim içinde kiracı olarak oturduğumuz evi satıyor.eve emlakçıyla beraber satın almak isteyenler de geldiler.şimdi evi emlakçıya göstermemek bir çözüm değil diye düşünüyorum.ayrıca bana ne kadar sürede evi tahliye etmem gerekir,yeni evsahibi 1 ay içinde ihtar çekmezse yeni evsahibinin hakkı yanar mı ya da yanmazsa ne zaman tekrar o hakkını kazanır yardımcı olursanız sevinrim.saat 16:00'da eve bakmaya gelecekler lütfen acil yardım
Bu konuda diger froumlarda detayli bilgi mevcuttur. Ancak özetle sunu söyleyebilirim: Ev sahibinin bir ay zarfinda ihtar çekip süresinde dava açmasi gerekir ki bu dava da en az bir buçuk yil sürecektir. Bu süre boyunca evde oturmaya devam etmeniz mümkündür. Süresinde ihtar çekilmedigi takdirde ise; sizin kontratiniz halen geçerli oldugundan, bu kontrattaki tarih önem arz etmektedir. Ev sahibini bu kerre bu kontrat bitim tarihini baz almasi ve yine süresinde tahliye davasi açmasi gerekir. Bu davada da, örnegin, eve ihtiyaci oldugunu kanitlamasi gerekir. Kisaca; sizin en az 1,5-2 sene o evde oturmaya devam etmeniz kuvvetle muhtemeldir.
Selamlar...
İlk iletideki uygunsuz ifadelerin çıkarılmasını rica ediyorum...