Ödeme taahhüdü imzalanmasaydı böyle bir hapis cezası söz konusu olmayacaktı. Bu durumda maalesef hapis cezası olası...
Printable View
Ödeme taahhüdü imzalanmasaydı böyle bir hapis cezası söz konusu olmayacaktı. Bu durumda maalesef hapis cezası olası...
peki hapse girdiğinde ne olacak? ozaman borç bitiyormu ayrıca tek bankaya borçluda değiliz ya öbür bankalar alacakları için ne yapacak? bize belirli dinlenme süresi veremezlermi kendimizi toparlasak ondan sonra ödemeyi yerine getırmeye çalıssak bu avukata kalmıs bırseymi?
Merhaba
X bankasına 2000 lıralık borcudan dolayı gectıgımız nısan ayında 12 esıt taksıte boldurerek kartı kapattım. Fakat taksıtlerı zAmanında odeyemedım ve avukata dosyam gonderılmıs, 1 ay once bankanın avukatı aradı ve 2 hafta once gorusmeye gıttım. Borc 2600 lıra olmustu, borcu 12 yada 18 taksıt odeMek ıstedıgımı calısımadıgımı vs anlattım, ama bana en fazla 6 taksıt yapabıleceklerını tahahhutte bulunmamı vs soyledıler ve tabıi bı mıktar pesın para daha sonra taksıtlendırme ve odeme ıcın gorusmeye gelecegımı soyleyerek ayrıldım. Banada tahhahut halınde 3 ay hapı cezası olacagını soyledıler herhangı bı evrak ımzalamadım, ıslemde yapadım. Bu borctan dolayı yasayacagım sıkıntılar nelerdır, aılemden ayrı yasıyorum farklı bı sehırde kartı aldıgımda da ayrı sehırde ıdım, konudan bılgılerı yok. benım ıkametgahım, secmen kaydım vs hersey bu sehırde. İlgılı konudan dolayı aıleme ıcra vs. gelmesınden korkuyorum ıllakı borcu odeyecegım ama malum krız ıssızlık vs. sımdı bu konudan dolayı hapıs cezası yasarmıyım, adlı sıcıl kaydıma yansırmı ılgılı durum sehır dısındakı aılem bu durumdan zarar gorurmu ve ben bu borcu en fazla kac taksıt yaptırabılırım. Tesekkur ederım.