Mütahit senedi kendi kırdırmaz oda başkasına satmıştır,ama şu kesinki (agustosta olmuş bu olay) ödemek zorundasınız.
Printable View
Mütahit senedi kendi kırdırmaz oda başkasına satmıştır,ama şu kesinki (agustosta olmuş bu olay) ödemek zorundasınız.
seneti ödedik zaten benim sorum aile bireylerinin hepsinden tahsis edebilirmiyiz bu ödediğimiz seneti. yoksa senet tahsilatı için ayrı davamı açmak gerekli.
slm benımde olebır sorum var babam 3 yıl bır firmada calıstı cıkıs verıldı kendısıne fakat tazmınat olarak sener verıldı senetın son gunu 4 ay sonra bız bu snetı bankaya kırdırabılırmıyız acaba senette şahıs degıl firma kaşesi var ama firma batış göstermıs isim degıstirmiş yarımcı olursasınız sevınıyrım
Sn. Emre
Firmadan değilde şahısdan bahsediyorsanız bekarsa anne babasının üzerine mal varsa dahi kendilerine ait olduğunu belgeleyerek ispatlayabilir ve haciz yapamazsınız. Evliyse eşide aynı şekilde bildiğim kadarıyla. Ancak dolandırıldıysanız ve ailesinin üzerine geçirmişse varlıklarını, savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerek. Nitelikli dolandırıcılıkdan ziyade adını şu an hatırlayamıyorum farklı şekillerde de açmanız gerek ki mal varlığını kaçırdığı araştırılsın. Her halükarda suç duyurusunda bulunmak vatandaşlık borcumuz. Bugün size yarın başkalarına. Diğer dolandırılanlarla birlikte evrakları hazırlayarak dilekçe ile başvurmanızı öneririm. Yanlış söylersem kusura bakmayın. Biz bu şekilde yaptık ve ondan yola çıkarak söyledim.
İyi niyetli 3. kişilere verilen senetleri haklıda olsak ödemek zorunda bırakılıyoruz. Parasını karşı taraftan istemek zorunda kalıyoruz. Tabi alabilirsek. Bunları tek engelleyebilen (erken davranılırsa) Tüketici Mahkemeleri yanılmıyorsam. Hacizi bu esnada durdurmak çok zor elbette.