Nakten malen fark etmez kefil kısmında dahi olsa şirket yetkilisi adını soyadını yazıp imzalamamışsa sadece şirketi bağlar.
Printable View
Nakten malen fark etmez kefil kısmında dahi olsa şirket yetkilisi adını soyadını yazıp imzalamamışsa sadece şirketi bağlar.
Ad soyad yazılı değilse şirket adına atılmış imzadır.
merhabalar,
15.000 tl elden borç verdiğim birinden 01.17.2013 ödeme tarihli senet aldım.ödenmediği için icra yoluna gittim.bunun gecikme faizi falan nasıl hesaplayabilirim?aldığı maaşından kesilerek ödeme yapılır mı? teşekkürler
İcra takip talebinde yıllık yüzde kaç faiz talep ettiyseniz ona göre hesaplayacaksınız. Borçlunuz çalışansa maaşına haciz yazılmasını talep edersiniz posta masrafını verirsiniz yazar yollarlar.
Selamlar Engin bey,
Başka birisinin açtığı konuya mesajımı yazdığım için konu açan arkadaştan özür diliyorum
vaktiniz varsa ve cevap vermek isterseniz benim açtığım konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Saygılarımla
https://www.hukuki.net/showthread.php...-olabilirmiyim
Merhaba,
Ayrı bir topik açmadan senetle ilgili bir sorum olacak;
Birisinden yüklü borcuna karşılık senet alacağım, kişi 6 ay sonrasına senet veririm diyor. Şu an üzerinde tapulu bir mülkü var. Tapulu mülkünü eşinin ya da oğlunun üzerine geçirebilir. Ben 6 ay sonra avucumu yalamamak için senedi alır almaz işleme koydurup ihtiyadi tedbir kararı aldırabilir miyim(yani o mülkü başkasına devredememesi için bağlatabilir miyim?)?
Öyle yapacağına ipotek senedi yapsan tapuya ipotek koydursan daha iyi olmaz mı?
saygılar benim bir kaç sorum olacaktı arkadaşlara eğer cevaplarsanız çok memnun kalacağım elimde bir senet var,2000 yılından kalma.üzerinde (vade,ödeme tarihi,türk lirası,no.)yazmakta.borçlu tarafından türk lirası yazan kısmın altına (#6925DM#)yani alman markı yazılı.ve alacaklı kısımda benim adım ve altında da yazıyla borç bedeli yazılı.en altta da.Ödeyecek kısmında isim adresi vergi dairesi vergi no yazıyor.fakat orda borçlu sadece adını ve soyadını yazdı...ve bana al bunu tarihleri istediğin gibi yaz dedi.ve boş bıraktı ben yazmayı unuttum.sonra senedi bir yere sakladım ve yerini unuttum yeni buldum.tanzim tarihi diye birşey yok üzerinde (vade)var ve (ödeme tarihi) var.ikiside boş internetteki yorumlarda tanzim tarihi olmayan senet geçersizdir diye bir yazı okudum.
1.sorum:tanzim tarihi vade yazılı olan kısmamı yazılacak?
2.sorum:ben o tarihi kendim şimdi atabilirmiyim?
3.sorum:alman markı olması sorun yaratırmı?yaratmazsa ne yapmam gerekir?
4.sorum:2000 yılından itibaren faiz uygulanabilirmi?
- - - Updated - - -
saygılar benim bir kaç sorum olacaktı arkadaşlara eğer cevaplarsanız çok memnun kalacağım elimde bir senet var,2000 yılından kalma.üzerinde (vade,ödeme tarihi,türk lirası,no.)yazmakta.borçlu tarafından türk lirası yazan kısmın altına (#6925DM#)yani alman markı yazılı.ve alacaklı kısımda benim adım ve altında da yazıyla borç bedeli yazılı.en altta da.Ödeyecek kısmında isim adresi vergi dairesi vergi no yazıyor.fakat orda borçlu sadece adını ve soyadını yazdı...ve bana al bunu tarihleri istediğin gibi yaz dedi.ve boş bıraktı ben yazmayı unuttum.sonra senedi bir yere sakladım ve yerini unuttum yeni buldum.tanzim tarihi diye birşey yok üzerinde (vade)var ve (ödeme tarihi) var.ikiside boş internetteki yorumlarda tanzim tarihi olmayan senet geçersizdir diye bir yazı okudum.
1.sorum:tanzim tarihi vade yazılı olan kısmamı yazılacak?
2.sorum:ben o tarihi kendim şimdi atabilirmiyim?
3.sorum:alman markı olması sorun yaratırmı?yaratmazsa ne yapmam gerekir?
4.sorum:2000 yılından itibaren faiz uygulanabilirmi?
Senede hiç dokunmadan avukatınıza vermenizi öneririm.