-
Ayrıca savcılar hazırlık soruşturmasını çok iyi yapmaktadır .... sözü kime aitse ya o kişi hayatında şansına tek davaya vede çok basit bir davaya girdi başkada bir dava görmedi.. yada başka bir yerde yaşıyor...
Evet haklısınız çok titiz hazırlanıyorlar :)))
<div align="right">Ekleyen: commodore1tr - 11/04/2005 : 17:17:06</div id="right"> (':D')
NO COMMENT!
-
Re: Hukuk fakülteleri
Devlet üniversitesinde hukuk okuyan birisi olarak rahatsız olduğum bir durum var. Okulumun Devletler Umumi Hukuki Hukuku, Anayasa Hukuku gibi çok önemli dallarında ya hiç profesör ya da doçent vb. bulunmuyor. Açılan özel hukukların hepsi devlet üniversitelerinin yetiştirdiği değerli ve ünlü hocaları alıyor. Bu durumda bizim gibi pek çok öğrenci de kendi okulunun iyi hocalarından eğitim alamıyor. Bence bu, devlet hukuklarının eğitim seviyesini büyük oranda düşürmektedir. Sizlerin düşüncesi nedir bilmiyorum ama okulumdaki hukuk öğrencilerinin çoğu bu durumdan şikayetçi. :(
-
Re: Hukuk fakülteleri
Haklısınız. Ben İÜHF. mezunuyum, öğretim görevlilerimiz olan Prof.Dr.Erdoğan Teziç, Prof.Dr.Orhan Aldıkaçtı, Prof.Dr.Kemal Oğuzman gibi burada saymanın çoz uzun olacağı bir listeki öğretim görevlileri tarafından eğitildik. Özel üniversiteler açıldıktan sonra neredeyse hepsi o fakültelerde ya dekan oldular ya öğretim görevlisi. Malesef geriye Yrd.Doç.ler kaldı. Evet onlar da iyi tabii ki, ancak o ekol öğretim görevlileri ile yeterince zaman geçirip, onlardan yeterince faydalanamadılar. Hal böyle olunca bu durum eğitime de yansımıştır sanırım.
Hep şunu düşünüyorum; "Özel üniversiteler tarafından Bilime ve Bilim Adamlarına verilen destek ve değer, Devlet tarafından neden verilmedi?"