Cevap: Re: Aynı anda Önlisans ve Yüksek Lisans
Alıntı:
ekonomi15 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım hukuki süreç ne oldu sen askerlik yapmışmıydın bu durum nasıl ortaya çıktı bilgi verebilirsen memnun olurum.
ya hayret bişey zamanında bişeyler sonra durum ne oldu uğradığı yok lütfen yargı süreci hakkında bilgi verirmisin.
Danıştay 8. Dairesi tarafından bu durumla ilgili alınan ara kararda YD çıktığı için, YÖK tarafından yapılan yyeni bir toplantıda 13.04.2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararının iptal edilmesine karar verilmiş.
Son durum bu şekilde.
Benim merak ettiğim, hiç Üniversite mezunu olmamış ama Açıköğretimden lisans, normal öğretimden önlisans(ikinci öğretim) okuyan birisi bunlara ek olarak yüksek lisans(uzaktan eğitim hariç) yapabilir mi acaba ?
Alıntı:
haletiruhiyem rumuzlu üyeden alıntı
Danıştay 8. Dairesi tarafından bu durumla ilgili alınan ara kararda YD çıktığı için, YÖK tarafından yapılan yyeni bir toplantıda 13.04.2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararının iptal edilmesine karar verilmiş.
Son durum bu şekilde.
Benim merak ettiğim, hiç Üniversite mezunu olmamış ama Açıköğretimden lisans, normal öğretimden önlisans(ikinci öğretim) okuyan birisi bunlara ek olarak yüksek lisans(uzaktan eğitim hariç) yapabilir mi acaba ?
Bu konuda ayrıntılı bilgi verir misiniz? Hangi tarihli toplantıda bu karar alındı ve bu toplantının metnine nereden ulaşabiliriz?
Yazının tam metni aşağıdaki şekilde;
Yükseköğretim Kurulu Hukuk Müşavirliği tarafından gönderilen ara kakarda Danıştay 8. Dairesi tarafından 13.04.2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan ve Yükseköğretim Kurumlarımız bünyesinde aynı anda Lisans ve Lisansüstü Eğitim yapılamayacağı konusundaki karara ilişkin yürütmeyi durdurma kararı alındığından, söz konusu 13.04.2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararının iptal edilmesine 12.11.2009 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında karar verilmiş.
Cevap: Aynı anda Önlisans ve Yüksek Lisans
Öncelikle teşekkürler.
YÖKün web sitesinde bazı genel kurul kararları var fakat bu tarihli kararı göremedim, acaba başka bir kaynaktan ulaşılabilir mi?
Üniversitede çalışıyorum, yazı üniversitelere gönderildiğinden bu şekilde bilgim var. Sizi çok ilgilendiriyorsa yazının tarih sayısını verebilirim. (Tarayıcım ve faksım olmadığından bu seçenekleri sunamıyorum)
Alıntı:
Yükseköğretim Kurulu Hukuk Müşavirliği tarafından gönderilen ara kakarda Danıştay 8. Dairesi tarafından 13.04.2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan ve Yükseköğretim Kurumlarımız bünyesinde aynı anda Lisans ve Lisansüstü Eğitim yapılamayacağı konusundaki karara ilişkin yürütmeyi durdurma kararı alındığından, söz konusu 13.04.2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararının iptal edilmesine 12.11.2009 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında karar verilmiş.
nasıl yani şimdi aynı anda lisans + yüksek lisans serbest hale mi geldi bu karara üniversitelere gitti mi eminmisniz arkadaşlar eğer doğruysa dile benden ne dilersen
Çok sevinirim.
Dijital fotografının çekilip gönderilmesi de bir seçenek:))
Alıntı:
kardeşim dünden beri danıştayın 8. dairesinin kararlarını okuyorum hala bulamadım şaka mı yapıyorsun eğer şakaysa hiç hoş değil yada doğruysa lütfen bu kararı gönder benim için ne kadar önemli olduğunu bilemezsin lütfen gönder şu kararı
Alıntı:
arkadaşım haklıymışsın sana sonsuz teşekkürlerimi sunarım.şimdi benim sorum şu :bu karar verilmeden 20 gün önce 2. üniversiteye kayıt oldum bu durum ortaya çıkarsa bir sorun çıkar mı????