benm askeri liseden ayrılan arkadaşım 60 ay olduğunu söyledi yani 5 yıl
Printable View
benm askeri liseden ayrılan arkadaşım 60 ay olduğunu söyledi yani 5 yıl
bu 60 ayda ne kadar faiz uygulanıyor?
her yıl için %9 faiz işletiliyor..
kafama takılan bir şey var da arkadaşlar öğrenebilirsem çok sevineceğim... herhangi bir nedenden dolayı ordudan ihraç edilme durumu olduğu takdirde;ortaya hesaplanarak bir tazminat çıkıyor bu konuda hemfikiriz.. peki; harp okulu 1. sınıftan itibaren bizlere verilmiş gülünç maaşlar vardı mesela ben 2002 de harp okuluna girdim 2006da mezun oldum.. 1. sınıfta aylık maaşım 250-300 ytl civarı fakat bana verilen maaş 30 ytl civarında idi hepiniz bilirsiniz bunu... bu 30 ytl dışında sandığa kesilen ve 12x30 ytl bunu da 4 yıl ile çarparsak ve sonrasında teğmen olup da kesilen paralar sağlam bir birikim oluyor haliyle... bunları benim alma hakkım var mı ? yani kendi maaşımdan birikmiş paramı alabilir miyim ? beni aydınlatırsanız sevinirim.. hayırlı günler..
YAŞ kararları sonucunda TSK'dan ihraç edilen askeri şahıslar da firar edenler gibi tazminat ödüyor mu?
Mecburi hizmet süresini doldurmamışsa eksik kalan kısımla orantılı olarak ödüyor.
TSK Personel Kanunu 112.m. ve buna bağlı olarak çıkarılan yönetmelik gereği.
arkadaşlar hukuk sorunlarının tartışılması gelişme açısından pozitif gelişmedir ancak bir dilekçe örneğini görmek için illede hukukçu olunması şartı sivil yönden gelişime darbedir hiç hoş bir durum değildir. Asil olunması yerine vekil olma zorunluluğu ile dilekçe örneklerine ulaşamama bu sitenin ancak laflama yapılmasına sebeptir negatif bir durumdur. Kanunları görmekteyiz ancak mahkemeye başvuru amacıyla dilekçe örnekleri gizlenmekte bu perhiz bu ne lahana turşusu diyesi geliyor insanın. Yöneticilerin sivil hukuk gelişimi önünde engelin kaldırılmasını tavsiye ve telkin ediyor bu sitenin daha fazla görücüsü olacağınıda salık veriyoruz doğrusunun yapılması amacıyla haydi doğruya !
Tazminat konusunda kişinin gelirine uygun bir şekilde taksitlendirilme yapıldığını biliyorum.