bugün bankadan 5200 ytl kredi kartı borcu için ihtarname geldi.1 hafta içinde ödeme yapmam isteniyor.acil ne yapmam gerekiyor acele yardımcı olursanız çok sevinirim
Printable View
bugün bankadan 5200 ytl kredi kartı borcu için ihtarname geldi.1 hafta içinde ödeme yapmam isteniyor.acil ne yapmam gerekiyor acele yardımcı olursanız çok sevinirim
Böyle bir borcunuz yoksa,noterden gelen ihtarnameye cevaben bir itiraz dilekçesi gönderin. Ancak, bu borç size aitse belirtilen sürede borcunuzu ödeyebilir ya da bankaya giderek borcun taksitlendirilmesini talep edebilirsiniz. Bu talebinizkabul edilmez (ki büyük ihtimalle kabul olacaktır) ve borcu da ödeyemezseniz, aleyhinizde icra takibi başlatılacaktır.
taksitlendirme işlemi için herhangi bir dilekçe veya başka bir yazı vermelimiyim bankaya
bugün bankayla görüşme yapacağım.ortalama kaç taksit yaptırabilrim.yardımcı olursanız sevinirim
Bu bilgiyi sadece bankanız veya bankanın avukatından alabilirsiniz.Karşı tarafın taksit yapma gibi bir zorunluluğu ne yazık ki yok.
Merhabalar..
Sayın Başak Hanım Bir sorum olacak cevaplarsanız bahtiyar olurum..
Bundan 3 yıl önce 2 bankadan kredi kartı aldım. Birine 1.250 diğerine ise 1,300 YTL borcum oluştu. İşsizlik ve diğer bazı sebeplerden dolayı ödeyemez duruma düştüm ve derken eve icra ihbarları gelmeye başladı.
Biz evden ayrılıp başka bir adrese taşındık..
Aradan 3 yıl geçti ve bana bankalardan kimse ulaşmadı.
Şimdi maaşım bu bankalardan birine yatacak.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Kendimi çok kötü hissediyorum..
Ne yapabilirim diye düşünüyorum..
Acaba 3 yıl içinde bu mebla ne kadar olmuştur?
Yada ödeme durumunda ne yapılabilir?
Maaşıma el konulabilirmi?
Bu sorulara cevap bulamıyorum.
Avukatlara gitsem elimde para olmadan avukata gitmem hata olmazmı?
Tek seferde ödeme durumunda indirim yapılırmı?
En önemliside takriben 3000 ytl fazile 3 yılda ne kadar olur..
Şimdiden teşekkür ederim..
Merhabalar..
Sayın Avukatlara bir sorum olacak, cevaplarsanız bahtiyar olurum..
Bundan 3 yıl önce 2 bankadan kredi kartı aldım. Birine 1.250 diğerine ise 1,300 YTL borcum oluştu. İşsizlik ve diğer bazı sebeplerden dolayı ödeyemez duruma düştüm ve derken eve icra ihbarları gelmeye başladı.
Biz evden ayrılıp başka bir adrese taşındık..
Belki kaçarsam bana ulaşamazlar ve zaman aşımından borçlarım silinir diye saçma bir düşündeye kapıldım..Ve 3 yıl kaçtım..
Bu süre zarfında çalışamadımda..
Aradan 3 yıl geçti ve bana bankalardan kimse ulaşmadı.
Şimdi devlet işine girdim ve sabit bir şekilde çalışmaktayım..
Maaşımın borçlu olduğum bankalardan birine yatma durumu söz konusu oldu.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Kendimi çok kötü hissediyorum..
Ne yapabilirim diye düşünüyorum..
Acaba 3 yıl içinde bu mebla ne kadar olmuştur?
Yada ödeme durumunda ne yapılabilir?
Maaşıma el konulabilirmi?
Kiminle diyaloğa geçmeliyim?
Bu sorulara cevap bulamıyorum.
Avukatlara gitsem elimde para olmadan avukata gitmem hata olmazmı?
Tek seferde ödeme durumunda indirim yapılırmı?
En önemliside takriben 3000 ytl fazile 3 yılda ne kadar olur..
Şimdiden teşekkür ederim..
iş bankasına olan 4100 ytl borcum. bana imzalattıkları bir sözleşmeyle 7520 oldu.500 ytl peşin vermek zorunda kaldım. 390 ytl de 18 ay boyunca ödemek zorunda. kanuni takıbe girer girmez taksintlendirdim ama yinede çok borç çıktı. tüketici mahkemesine başvurmalımıyım. haklılar mı.
ilginiz için teşekkür ederim
Şuan ben ne yapabilirim?Daha önce sormuştum ama net cevap alamadım bana yardımcı olursanız sevinirim.Kredi kart taksitlerimi ödüyemediğim için yasal işleme giricek zaten şuan yapabilceğim hiçbirşey yok bu yüzden dediğiniz gibi sırayla maaşımdan kesilsin fakat sigortalı çalışmıyorum bunu nasıl çözebilirim kesilsin istiyorum her ay artık kaç sene olursa en azından ödeyebilceğim miktarda öderim.Çünkü taksit yapılıyolar fakat hiçbir anlamı olmuyo 1500ytl aylık ödemeyi 400ytl maaşla nasıl ödeyebilirimki?Birde icra konusunda yardımcı olur musunuz?Evimize zaten başka bi nedenle icra geldiğini ve beyaz eşyalarımızın olmadığını söylemiştim.Tekrar icra yapılır mı?Onlar eve gelmeden benim yapabilceğim birşey olur mu?Çünkü annem rahatsız tekar tekrar üzüntü yaşamasını istemiyorum.
Yardımlarınıza beni aydınlatmanıza çok ihtiyacım var şimdiden ilgilenenlere çok teşekkür ederim...