-
Bu gün bir çoğumuz sanık, davalı veya borçlu avukatı...Mesala müvekkillerimin borçlu olduğunu bildiğim bir sürü dosyayı iptal ettirdim veya haksız olduğumu bildiğim davaları usuli sebepler ile alacaklının gözlerinini içine baka baka kazandım. Evet ben asil değilim... Ben sebepten mücerredim. Ayrıca kararıda ben vermiyorum... Ama ben olmasam belki o zavallı iş adamı alacağını daha kolay tahsil edecek. Yanlış anlamayın bu konu çok hassas...Kendimi hiç yargılamadım...Yargılamayıda düşünmüyorum. Hukuk sistemimiz buna müsade ettiyse benim fert olarak yapabileceğim bir şey yok. Hele ucunda birde maddi menfaat varsa...
-
Bu tamamı ile kişisel tercih meselesi. Ben inanmadığım bir davayı almam. Sanık suçlu olabilir ama ne kadar suçlu? herkez savunulmayı hakeder. Adam öldürmeden yargılanan bir insanın tahrik, meşru müdafa vs. hükümlerden yararlanması söz konusu olabilir. Uyuşturucu kaçakçılığına katılan bir şahısın savunmasını, çeteyi çökertmesi yönünde hazırlatıp, müvekkilinizin cezasını hafifletirseniz hem topluma yararlı bir hareket yapmış olursunuz hem de müvekkilinizi kurtarırsınız.
Ama yalancı tanık bulup, sahte evraklar mahkemeye sunarsanız, bu artık savunmadan çıkar ve suça iştirake girer. Bu çizgiyi geçmemek gerekir.