Cevap: Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun
34 kadın nefesini tuttu
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadına karşı şiddete dikkati çekmek isteyen 34 ünlü kamera karşısına geçti. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun (UNFPA) teknik destek verdiği projede Yiğit Günel ünlülerin su altında fotoğraflarını çekti.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadına karşı şiddete dikkati çekmek isteyen 34 ünlü kamera karşısına geçti. "34 kadın su altında nefesini tuttu" temalı fotoğraf ve mesajların yer aldığı etkinlik toplumun konuya ilişkin farkındalığını arttırmayı ve ilgileri kadına yönelik şiddetle mücadeleye çekmeyi amaçlıyor.
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun (UNFPA) teknik destek verdiği çalışmanın sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre, yapım ve genel koordinatörlüğünü Zuhal Ceran üstledi. Yiğit Günel ünlülerin su altında fotoğraflarını çekti.
8 Mart'tan itibaren İstanbul'da Olivium Outlet Center'da gösterilecek proje daha sonra Türkiye'nin çeşitli illerinde de sergilenmeye devam edecek.
http://www.cnnturk.com/2011/yasam/di...3.0/index.html
Herşeye rağmen kutlu olsun.
Sulandırılmış farklılaştırmalar, vıcıklaşmış AYRIŞTIRMALAR, zavallı AÇILIMLAR. Karımı çok seviyorum annemden ötürü. Kızımı çok seviyorum annemden ötürü. Nedir o kadın günü, erkek günü... İnsan günü var insan günü. Yarın travesti günü, bugün dindar günü, öbür gün alkolik günü... Dünya birleşiyor biz ayrışıyoruz. Eh... herkes gider mersine ben giderim tersine...
Size her gün bayram galiba :)
Gadın gısmısının 8 mart dünya altın günü kutlu olsun.
Dünya kadınlar günü kutlu olsun.
Kadınlar bir gün sussa o gün de dünya erkekler günü olacak ama yok öyle bir gün :)
sULANDIRILMIŞ 8 MART DÜNYA EMEKÇİ (!) KADINLAR gününüz kutlu olsun...
8 Mart'ın ne günü olduğunu bilseniz bu işi sulandırmazdınız sanırım. Ama bunu da cehaletinize veriyoruz.
(Sözüm kimsenin şahsına değildir. Toplumun yaklaşımınadır)
Ne demiş Fuzuli :
Mey gider saki kalır
Renk solar hali kalır
Diploma cehili alır amma
Varsa hamurında eşeklik baki kalır
Diplomalı eşek de olduk hadi bakalım...
Kadınlar günümüzü kutlayanlara teşekkür ediyoruz....Forumun ilk başlarında yazan eski yıllarda sanırım Marita arkadaş vardı..Türk kadınının farklılığını islamla ilişkilendirmiş....Sayın Marita; bize, genlerimize özgü yapının ve davranış tarzının islamla ilgisi yok..O anlattığınız gelenek dediğiniz bizim türklükle ilgili kültürümüzün bize verdiği...Ben bir arap yani islam ülkesinde kadının yerini gözümle görmedim.Fakat savaşta türk kadınının yerini pekala biliyoruz...Kadın efeler olduğunuda biliyoruz..Bunu islamla açıklarsanız işte orada bir terslik çıkar ortaya...Silikleştirirsiniz kadını...Din bizi manen destekler fakat sosyal olarak savaşta kadınların genç kızların ordunun içinde olmasını açıklayamazsınız.....Savaş zamanı eskiden gençkızlar gruplar halinde cephelere gıda ve erzak taşımışlar..Bakın bu toplumsal ruhla açıklanır..Bizi farklı kılan din değil (tamamen yok demiyorum katkısı var), bize özgü bir şey bu..Buradaki müslüman türkle sibirya daki hristiyan türk emin olun aynı türküyü söylüyor, analar aynı ninniyle çocuklarını uyutuyorlar..Siz oradan bir hristiyan türk kadını getirin , bir de arap yarımadasından müslüman arap kadın getirin , birde anadolulu bir kadını yanlarına oturtun, ne olur biliyor musunuz.....Dini farklı özü aynı bu iki kadın kaynaşırlar hemen...Kültür birliği asli olandır bence.. Din bize katkı sunar, dönüştürürse işte o kötü....
8 Mart kutlu olsun..İlk kadın direnişçileri saygı ile anıyoruz
- - - Updated - - -
Av. Engin Bey;; Sanırım üstünüze alınacağınız bir laf edilmemiştir ( öyle ümit ediyorum) öyleyse bile siz latife yaparak olgunca idare etmişsiniz.Bu da sizin olgunluğunuz.Kutlamışsınız bizi teşekkür ederiz
Gerçekten bu üye yazsın...Öyle mi demek istedi şakamı yapılıyor ben mi anlamıyorum...Öyle diyorsa ne ayıp, eleştirebilisiniz kutlamayı falan da, böyle mi eleştirilir..Engin beyde 'diplomalı ........olduk ' diye yumuşakça sakince karşılık veriyor...Ben kızdım bir okuyucu olarak....m.işik sözlerinizde bir cevher varda ben anlamıyorsam cehaletimi bağışlayınız
Dünya kadınlar günü kutlaması: Erkeğin varlığını borçlu olduğu kadınlara minnettarız. (Dünya Erkekler gününde de aynı taltifi bekliyoruz)