Re: Boşanma davasında iftira
Alıntı:
zeus1907 rumuzlu üyeden alıntı
tam olarak anlamadım.
eşimin açtığı davadaki iftira-i suçlamaları kabul etmeyerek o davayı erteleteceğim ve buna istinaden ben karşı bir dava açacağım?
doğrumu?
Erteleme değil. Siz de karşı dava açacaksınız, ikisi birlikte görülecek.
Siz karşı tarafın iddialarını çürütüp kendi iddialarınızı ispat ederseniz karşı tarafın davası reddedilecek, sizinki kabul edilip boşanmaya karar verilecek.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Erteleme değil. Siz de karşı dava açacaksınız, ikisi birlikte görülecek.
Siz karşı tarafın iddialarını çürütüp kendi iddialarınızı ispat ederseniz karşı tarafın davası reddedilecek, sizinki kabul edilip boşanmaya karar verilecek.
bu durumda eşimin açtığı davada boşanmayı redetmem ve karşı dava olarak boşanmak için kendim dava açmalıyım?
Hayır. Eşinizin açtığı davada da, iddia ve beyanları çürütmeye çalışacaksınız. Kusursuz olan eşin aslında siz olduğunuzu ispatlayacaksınız. Sonuç da siz de boşanmak istiyorsunuz.
Kendi açtığınız karşılık olan boşanma ve tazminat davasında da, ilk davadaki iddia ve beyanlarınızı yeniden ileri süreceksiniz ve tazminat talep edeceksiniz.
tebligat elime ulaşmadı ama ben adliyeye gdip dilekçeyi aldım,
boşanma için öne sürülen sebebler bence çok yetersiz.hakim direk olarak davanın iptaline karar verebilir
ev tutmadı ve ailesiyle tanıştırmadı..
1-ev tutma istemiyorum diye sms kaydı var
2-ailemle tanışıktı.
nafaka tazminat hakkını saklı tutarak dava ve avukat giderlerini benim ödememi talep etmiş.
bu durumda karşı dava açsam kazanma şansım olurmu?
birde bu süre zarfında davacı taraf davasını geri çekme yada ifade değiştrme hakkına sahipmi?
Alıntı:
Av.Aslı Yazıcı rumuzlu üyeden alıntı
Hayır. Eşinizin açtığı davada da, iddia ve beyanları çürütmeye çalışacaksınız. Kusursuz olan eşin aslında siz olduğunuzu ispatlayacaksınız. Sonuç da siz de boşanmak istiyorsunuz.
Kendi açtığınız karşılık olan boşanma ve tazminat davasında da, ilk davadaki iddia ve beyanlarınızı yeniden ileri süreceksiniz ve tazminat talep edeceksiniz.
karşı tarafın çalışmıyo olması ve kadın olması tazminat açmama engel teşkil edermi?
Alıntı:
zeus1907 rumuzlu üyeden alıntı
karşı tarafın çalışmıyo olması ve kadın olması tazminat açmama engel teşkil edermi?
Hayır engel teşkil etmez. Zaten hakim, bunları da göz önüne alarak, hakkaniyete göre bir karar verecektir.
bu süre zarfında davacı taraf davasını geri çekme yada ifade değiştrme hakkına sahipmi?
yani duruşma gününe kadar vazgeçme yada ifade değiştrime imkanı varmı yoksa tebligat postaya verildği için geri çekemezmi?
tebligat elime ulaşsaada ulaşmasada davayı geri çekme duruşmayı iptal ettirme imkanı varmı yani?
Her şekilde davadan vazgeçme hakkı var.