-
SN. ZARA!
Bugün Emniyet'e çektiğim faxın cevabı geldi.Aynen şöyle:
"Dilekçeniz incelenmiştir, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa bağlı Yönetmeliğin 36.maddesine göre satış ve devirlerin noterlerce yapılmasının zorunlu olduğu bunun dışında Genel Müdürlüğümüzce yapılacak bir işlem bulunmamaktadır."
Benim de amacım bu sorunun zaten Emniyet tarafından kayıt altına alınmasıydı.
Olumsuz herhangi bir olay vuku bulursa bu işlemin ,bu resmi yazının delil teşkil edermi?
Saygılar...
-
Sayin ss1969,
Ben ne yazik ki, sizin kadar iyimser olamiyorum bu konuda. Emniyetten gelen cevabi yazida, sadece, (araçlarin noterlikçe devrinin zorunlu oldugu) belirtilerek (sizin sikâyetinizin emniyetin KONUSU DiSiNDA OLDUGU, ARACiN NOTERLiKÇE DEVREDiLMEMiS OLMASi SEBEBi iLE, HERHANGi BiR iSLEM YAPAMAYACAKLARi, SiKÂYET KONUSUNUN EMNiYETiN GÖREVi KAPSAMiNDA OLMADiGi) açikça belirtilmistir.
Söz konusu yazi, kanaatimca, sadece, (söz konusu aracin üzerinize kayitli olmasina karsin, bu aracin zimmetinizde olmadigi, ismini belirttiginiz ilgili kisi tarafindan kullanildigi) yönünde bir beyân ve buna dayanarak emniyete yaptiginiz müracaata iliskin bir belgedir.
Daha önce de belirttigim gibi, Savciliga yapacaginiz benzer bir müracaatta da, savci, konunun savciligin görevi disinda bulundugunu ve araçlarin- ilgili yasa geregi -noterlikçe devri gerektigini bildirecektir.
Ayrica; olasi bir olay vuku buldugunda, sizi KESiN bir surette sorumluluktan kurtaracagi konusunda, ne yazik ki, o kadar emin degilim.
Emniyetin de sizi teyid ettigi üzre; araç resmen sizindir ve temel kural olarak her türlü sorumluluk da size aittir. (Emniyet size açikça; "Araç sizindir. Biz bu konuda hiç bir sey yapamayiz, herhangi bir yetkimiz de yoktur", demistir ve yazili tâlebinize OLUMSUZ cevap vermistir.)
Not: Size Doktrin Yargitay Kararlari arasindan somut bir örnekten söz edeyim. Söz konusu Karari , literatürü karistirip buldugumda foruma ekleyecegim. Ancak, aklimda kaldigi kadari ile deginecegim: Dâvâ konusu somut olayda; araç sahibi, kisa bir müddet için, kontakt anahtarini araç üzerinde birakip aracinin yanindan ayrilmistir. Söz konusu araç çalinip ölümcül bir kazaya karismistir. Yargilama sonucunda, araç sahibi sorumlu tutulmustur. Yargitay'in Onama Gerekçesinde ise hatirladigim kadari ile söyle bir ibâre var idi: "Araç sahibi (Ruhsat sahibi), (Karayollari Trafik Yasasi geregi sorumlu olup) ANCAK; aracinin, hirsizliga karsi yeterli derecede emniyet tedbirleri almis oldugunu ispat edebildigi takdirde sorumluluktan kurtulmasi mümkündür. "
-
Sn.zara Selamlar.
Uzun Süredir Size Yazamadim.çünkü Aracimin Devir Işini Hala Halledemedim.nedenine Gelince;
Aracin Ben Trafikte Dolaştiğini Biliyordum.meğerse Henüz Tamir Olmamiş.biraz Rahatlasam Da Hala Gerginim.aracin Devrini Almayan Ustayla Icra Müdürüyle Beraber Yüzyüze Görüştüm. Hatta Elinden Ay Sonunda Satişini Alacağina Ve Bu Arada Her Türlü Yaralamali Vs.kaza Bela Işlerine Karişirsa Sorumluluğun Kendisine Ait Olacağina Dair Imzali Kağit Aldim.ay Sonu Oldu üstüne 1 Ay Daha Geçti.tahmin Ettiğim Gibi Hala Yalan Söylüyor.alacağim Diyor Devami Gelmiyor.yani Bu Adama Söyleyecek Laf Bulamiyorum.çikmazlardayim.size Karşi Da Mahçup Oldum.(aracin Trafiğinde Olduğunu Söylediğimden Dolayi Yanliş Ihbardan Dolayi)
Emniyet Ilgilenmedi.savci Yasada Boşluk Var Bişey Yapamayiz Dedi.
Sizin Dediğiniz Gibi Senaryoyu Değiştirip Araci Tamire Biraktim,teslim Etmekten Imtina Ediyor Desem Araç Kazadan Bugüne (3 Yil Oldu) çalişmiyor.adam Hiçbir şeyden Korkmuyor.delimi Ne?
Yeni Tck� Ya Göre Bişeyler Değiştimi Acaba?
Saygilar Sunarim.
-
Forumda Dolaşirken Aklima Bir Konu Geldi.
3 Yildir Bu Araç Tamir Edilmemiş Görünüyorsa Acaba Sadece Motoru Başka Bir Araca Takilarak örneğin Istanbulda, örneğin Diyarbakirda Falan Dolaşiyo, Karanlik Işler çeviriyo Olabilirmi?bu Gecede Uykusuz Kaldik.gidip Aracin Yanina Motor şasi Numaralarina Bakacağim.bir De öyleyse Ne Yapacağimi Düşünümeyorum, Bilemiyorum
Bir De En Kisa Zamanda Noterden Ihtarname çekmeliyim.mesele Hallolur Diye Biraz Gevşemiştim.
Hala Halledemedim.düşününce çildiriyorum.ruh Halim Değişiyor.ellerim Kollarim Bağli Hiçbir şey Yapamamak çok üzüyor Beni.bir Sürü Okumuş, Aydin Adamin çok şeyler Bilmesi Bile Bu Sikintilardan Kurtulmaya Yetmiyor.ne Kadar Aci Bir şey.