Re: İşçiden senet alınması
sayın yetkili .
3 sene boyun ca bi şirkette çalıştım .işe başlarken [satış] araç ve tahs. makbuzu diyerek 15.000tl lik teminat senedi alınmıştı bizlerden.mümessilik sözleşmemde bu rakamda belirtilmiş durumda.o sözleşmemde kendilerine gelebilecek maddi ve manevi zararlara karşılık senedin alındıği ibaresi vardı .fakat bi de bu işten ayrılırsan 1 yıl boyunca bu sektöede çalışamazsın diye bi ibare vardı .özellikle bu 1 yıl çalışamazsın terimi hukuki boyutta ne kadr geçerlidir . bunu merak ediyorum...teşekkürler.
Re: İşçiden senet alınması
Merhabalar yaa bu konu gercekten önemli diye düşünüyorum işyerim bana ve benim gibi çalışan arkadaslardan hepsinden açık senet imzaları aldılar .Bi düzembazlık yapacaklarınıda düşünmüyorum ama en azından iş yerınden çıktıgımda bunun bana 6 ay sonrası verilmesi ne kadar doğru ki artı açık senet imzalanıyor cunku işçini iş yerıne zarar vermesi dolayısıyla fakat imzalattıkları kagıtlarda diğer şartlara uyulmuyorsa yanı mesai ücretleri verilmiyorsa açık senetın uygulanması ne kadar dogru
AÇIK SENETİ BEN İMZALIYORSAM ŞİRKETİMİNDE MESAİ SAATLERİMİN ÜCRETİNİ ÖDEMESİ GEREKMEKTEDİR HERHALDE
BANA MESAİ SAATLERİMİN ÜCRETİNİ HUKUKİ OLARAK HAKKIM OLAN ÜCRETİ ÖDEMİYORSA ONLARIN İMZALATIKLARI AÇIK SENET NE KADAR HUKUKİ OLARAK HAKLI ÇIKARTIRLAR BU KONUDA GERCEKTEN ACIKLARSANIZ COK MEMNUN OLACAM HERSEY İÇİN TESEKKURLER