Re: Askerlik boy-kilo oranı nasıl ?
Alıntı:
gt3000 rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar. forumu bu sayfaya kadar okudum.ben 1bçuk yıl önce açık safra kesesi ameliyatı oldum karnımda yaklaşım 30 cmlik bir dikiş izi kaldı :( . birdahada hastaneye kontrol için olsun gitmek istemedim.bu dikiş beni devamlı rahatsız ettiği gibi. soğuklarda ve sıcak havalarda hep rahatsızlık ve arı vermekte .ağrı dikiştendeğil iiçerden amelyat böldesinden gelmekte.ameliyattan sonra hazımsızlık problemleride çekmeye başladım. boyum 178 kilom 115 kg civarında .ben 5 kilo zaten vermiştim.yaşım 30..bu 2008 kasımda asker olacağım söylenmişti. ben tekrar mua yene olmaya gidip.bu şikayetlerimi asskeri tabibe anlatmayı düşünüyorum. oraya yani tabebe gitmeden bana öneriniz ne olur.aslında bu sene askere gitmemem gerekiyor. acaba erteleme alabilirmiyim.alırsam çok makbule geçecek. yardımlarınız için teşekkürler
Ertelemeyi bilmem ama askere alma ihtimalleri var yani kilo olarak tam sınırdasınız 1 kilo daha çürük bir kilo eksik tertip gibi birşey. Ameliyattan dolayı ise askere gitmek için engel teşkil eden bir durumunuz yok madde ye göre:
SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLARI
Madde 45 - (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.)
A) 1. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/43. mad) Gastritler, hafif özofajitler (Savary-Miller Evre I, II) özefagusun spazmları, özefagusun semptomsuz divertikülleri, tedavi ile iyileşebilen diğer hastalıkları, komplikasyonsuz ve asemptomatik akalazya.
......
......
....
8. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/43. mad) Safra kesesi ve yollarının semptomsuz konjenital anomalileri, bilier diskinezileri, safra kesesi taşları, laparotomi veya laparoskopik yapılmış kolesistektomiler, endoskopik sifinkterotomiler, endoskopik olarak safra yolu taşlarının çıkarılması, safra yollarının Alonso-Lej sınıflamasına göre tip II kistleri.
9. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/43. mad) Laparotomiler, askerlik görevine engel teşkil etmeyen karnın veya inguinal ya da perineal bölgenin ateşli silâh ve travmalarla, delici ve kesici aletlerle yaralanmaları ve bunların komplikasyonsuz ameliyatları, komplikasyonsuz karaciğer, pankreas ve dalak rüptür ameliyatları ile primer sütür ve splenorafiler sekelsiz batın içi abse ameliyatları..................
..................
...................
Re: Askerlik boy-kilo oranı nasıl ?
sayın mirabilis 19 sizin söylediğiniz gibi oldu bana c 45 kodu ile bir aylık hava değişimi verdiler smk lı gatadan fakat askerlik şubesine başvurdum bugün bana smk gata yazılmamış sadece smk yazılmış diyorlar şimdi de beni konyaya askeri hastaneye gönderiyorlar oysa bana gatadaki yarbay bir ay sonra buraya gelince tekrar bakarız ve ailende şeker hastası olan varmı diye sormuştu çünkü şeker sınıra yakın çıkmıştı bende bütün hala ve amcalarımda olduğunu söylemiştim o da bana bir ay sonra gelince bu işi fazla uzatmaya gerek yok demişti ama şimdi beni askerlik şubesi konyaya gönderiyor herşey yeni baştan mı olacak orda askerliğe devam kararı verilebilirmi? şimdiden cvp için tşkler.