Re: Alacak davam Yargıtay'ca onandı,şimdi ne yapmalıyım?
Ahmet Bey bu tekrar sorduğunuz soruların yanıtları zaten size verildi.
3000 YTL lik bir dava için karar düzeltme istenemez. Ben yazdım sınırı 7600 YTL diye. Nasıl karar düzeltme isteyecekler? İkinci konu karara kesinleşme şerhi düşülmesi konusu. Kararı Yargıtay onadı ise, karar düzeltme talep edemeyecekleri için artık karar kesindir. Karara icra takibi yapabilmeniz için icra müdürlüğü kesinleşme şartına bakar. Kararı veren mahkeme kalemine giderseniz bu işlem için size yardımcı olurlar.
Saygılarımla.
Alıntı:
mkocagul rumuzlu üyeden alıntı
Ahmet Bey bu tekrar sorduğunuz soruların yanıtları zaten size verildi.
3000 YTL lik bir dava için karar düzeltme istenemez. Ben yazdım sınırı 7600 YTL diye. Nasıl karar düzeltme isteyecekler? İkinci konu karara kesinleşme şerhi düşülmesi konusu. Kararı Yargıtay onadı ise, karar düzeltme talep edemeyecekleri için artık karar kesindir. Karara icra takibi yapabilmeniz için icra müdürlüğü kesinleşme şartına bakar. Kararı veren mahkeme kalemine giderseniz bu işlem için size yardımcı olurlar.
Saygılarımla.
bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.
Bana Tüketici mahkemesi Yargıtay ilamının fotokopisini göndermiş.Kesinleşme şerhini bu fotokopiye mi yaptıracağım.Yoksa Tüketici mahkemesi karar ilamı gibi bana mahkeme kararının kesinleşmesi ile ilgili asıl nüshalı bir yazımı tebliğ edecek.
Bana tüketici mahkemesinin kendisinin kesinleşme ile ilgili bir yazı göndermesi gerekmez miydi?
Ahmet bey size karar kesinleşti diye bir kağıt gelmez. Kararı veren mahkemeye gidip elinizde bulunan kararın kesinleştiğini kararın üzerine (Yargıtay evrakı değil) işletin. Anlaşılsın diye özellikle karar diye yazıyorum. Hukukta fotokopi ile işlem yapılamaz ki.
Daha sonra artık icra takibi yapabilirsiniz. Zaten ilgili mahkemeye gittiğinizde karar düzeltme olamayacağını kararın artık kesinleştiğini( Yazdıklarınıza göre) göreceksiniz.
Birde anlamadığım neden bu işlemleri önerdiğim gibi bir avukat aracılığı ile yapmıyorsunuz? Siz icra yaptığınızda bir vekalet ücreti takibe eklenmeyecektir ama avukat ile bu işlemleri yaparsanız karşı taraf vekalet ücretini de ödemek durumundadır.
OLası bir yanlışlık ve hak kaybınız açısından siteden görüş alarak takip çabanızı pek sağlıklı bulmuyorum.
Alıntı:
Ahmet bey size karar kesinleşti diye bir kağıt gelmez. Kararı veren mahkemeye gidip elinizde bulunan kararın kesinleştiğini kararın üzerine (Yargıtay evrakı değil) işletin. Anlaşılsın diye özellikle karar diye yazıyorum. Hukukta fotokopi ile işlem yapılamaz ki.
Daha sonra artık icra takibi yapabilirsiniz. Zaten ilgili mahkemeye gittiğinizde karar düzeltme olamayacağını kararın artık kesinleştiğini( Yazdıklarınıza göre) göreceksiniz.
Birde anlamadığım neden bu işlemleri önerdiğim gibi bir avukat aracılığı ile yapmıyorsunuz? Siz icra yaptığınızda bir vekalet ücreti takibe eklenmeyecektir ama avukat ile bu işlemleri yaparsanız karşı taraf vekalet ücretini de ödemek durumundadır.
OLası bir yanlışlık ve hak kaybınız açısından siteden görüş alarak takip çabanızı pek sağlıklı bulmuyorum.
Görüştüğüm bir avukat 3000 ytl gibi küçük bir meblağ için avukatlık masrafları ve vekalet ücretini davalıya yıkamayacağımızı söyledi.Bu 100000 ytl gibi büyük meblağlarda olur dedi.
Re: Alacak davam Yargıtay'ca onandı - Şimdi ne yapmalıyım?
Kusura bakmayın hiçbir avukat bunu size söylemez. Ben 150 YTl nin 140 YTL vekalet ücreti ve diğer masraf ve faizler ile nasıl ödendiğini göndereyim size.
Bu arada avukatlık asgai ücret tarifesine bir göz atarsanız bu dediğinizin yanlış yada dayanaksız olduğunu siz kendinizde görürsünüz.
Buradan size yardımcı olmaya çalışıyoruz ancak siz kendiniz asla en küçük bir araştırma dahi yapmıyorsunuz. Buraya yazarak sorduğunuz şeylerin %90 oranında yanıtı sadece bu sitede var. Bu nedenle ben artık yanıt yazmıyorum.
Saygılarımla.
Alıntı:
Kusura bakmayın hiçbir avukat bunu size söylemez. Ben 150 YTl nin 140 YTL vekalet ücreti ve diğer masraf ve faizler ile nasıl ödendiğini göndereyim size.
Bu arada avukatlık asgai ücret tarifesine bir göz atarsanız bu dediğinizin yanlış yada dayanaksız olduğunu siz kendinizde görürsünüz.
Buradan size yardımcı olmaya çalışıyoruz ancak siz kendiniz asla en küçük bir araştırma dahi yapmıyorsunuz. Buraya yazarak sorduğunuz şeylerin %90 oranında yanıtı sadece bu sitede var. Bu nedenle ben artık yanıt yazmıyorum.
Saygılarımla.
Benim görüştüğüm avukat 3000 ytl nin %10 yada 15 inin avukatlık masrafı olacağını söyledi.bu da 300 yada 450 ytl yapar.140 ytl de vekalet ücreti 440 ya da 590 ytl lik bir masraf eder.görüştüğüm avukat bunu da davalıya ödetemiyeceğimizi söyledi.Yani ben bunları kafamdan uydurmuyorum.
Re: Haciz tebligatı yapıldı
Haciz yapıldıktan sonra, satış istenmeden önce, icra dairesine giderek taksitlendirme talebinde bulunursanız, ilki peşin toplam 4 eşit taksitle ödeme yapabilirsiniz.
Haciz esnasında ya da, hacizden önce, alacaklının da muvafakatıyla 4'ten de fazla taksitlendirme yapılabilir.
Söylediğiniz rakamlara bir itirazım yok ki. Bu rakamlar aşağı yukarı doğru.
Ancak İcra masrafları ile karşı vekalet ücreti borçludan tahsil edilir. Alacaklıdan değil. Eğer bir avukatınız yoksa doğal olarak karşı taraftan alınacak bir karşı vekalet ücreti de olamaz.
Forumu ve ilgili konuları okur iseniz, burada bahsedilen icra avukat vekalet ücretinin ne demek olduğunu, nasıl, hangi oranda kimden alındığını zaten görürsünüz. Daha önce yazdığım gibi sadece birazcık zahmet ile aramabölümünden bu işi yapabilirsiniz.
Ama siz birine sordum o alınamaz dedi diyor ve buna inanıyorsanız elbette karar sizin kararınızdır. O zaman buradaki diğer yanıtlara nasıl inanıyor veya güveniyorsunuz ki?
Bu bilgi yanlış diyorsanız diğer bilgilerin hepsi yanlış olamaz mı sizce?
Siz sordunuz bizde size yardımcı olmaya çalıştık, değer verdik ve yanıt verdik. Hepsi bu. İster avukat ile isterseniz kendi başınıza takip yapmak tamamen sizin karar vereceğiniz birşeydir.
İnsanların bir Hukuk sitesine soru sorup, aldıkları cevaba dahi saygı duymaması gerçekten ilginç bir durum.
Bir büyüğüm yıllar önce " Bir insana kendine rağmen yardım edemezsin" demişti.
Bu sözü inanın şimdi çok iyi anlıyorum. Size bol şanslar dilerim.
Saygılarımla.