Re: Atatürk ü övmekten dolayı nasıl ceza verilebilir?
Alıntı:
kerem8282 rumuzlu üyeden alıntı
Atatürk'ü övmekten kim siteden atar?
1 kökten dinciler, fetocular
2 kürtçülük yapanlar.
böyle saçmalık olmaz. atanı şikayet etsen işe yarar mı ki acaba?!?
Yaramaz. Ya internet ortamını bilmeyen insanlarmışsınız gibi konuşuyorsunuz. İnternette site, domain sahibi kraldır. Dilediği olur. Bu kadar yani. Hiçbirşeyde yapılamaz. Google'a bir PKK, Anti-Turk vs. yazın karşınıza çıkanlara bakın.
Mister NO,
Üye olduğunuz forumun kayıt bölümünü okuduğunuzda (Bütün Forumlarda olduğu gibi) yönetimin üyeleri forumdan atma keyfiliği vardır. O nedenle bu keyfiliği sorgulamak yükümlülüğünde olmadığınızı kabul ederek foruma üye oluyorsunuz. Aynı şekilde de online oyunlara kayıt olurkende o kuralları kabul ediyorsunuz...
Yönetimin keyfiliğine denk gelmişiniz .....
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşınız Atatürk'e hakaret etmemiş,
forum yöneticisi arkadaşınıza hakaret etmemiş.
Yazıyı daha önce okumuştum,tarz hoşuma gitmemişti,gene gitmedi,
kuvvetle muhtemel ilgili forum yöneticisinin de hoşuna gitmeyen nokta buydu ve para ödeyerek sahip olduğu alanda yazılacak yazıları,açılacak konuları,yazabilecek kişileri seçme özgürlüğünü kullanmış ve arkadaşınızın hesabını kapatmış.
Arkadaşınızın yazdığı yazıda ileride hakkında suç teşkil edebilecek bir durum görünmemekle birlikte forum yöneticisinin bu davranışında da herhangi bir hukuki sorun yoktur.
Yazısı 138.000 sitede yayınlanan arkadaşınızın da,sizin de hukuki herhangi bir sorun yaşanmayacağınızı anlayabilecek bilgiye sahip olduğunuzu tahmin ediyorum.
Öğrenmek istediğiniz nedir?
Bu benim ilk yazım. Son da olabilir. Site yöneticisinin para ödeyerek açmış olduğu sitenin amacı nedir.?? istediğini atıp atmamakta ne gibi bir lüksü olabilir ki bu yazıda küfür yada şahıs ve kurumlara hakaret yokken.
Ben böyle bir hareketi hiç beğenmedim sizinde umrunda olmadığını biliyorum.
Hiç ama hiç haklı bir sebebiniz yok. İllaki hukuki bir sebep olmasına da gerek yok sizi eleştirmem için. ancak yaptığınızı hiç tasvip etmedim.
Nerede kaldı özgürlük anlayışı. 301. madde ile ilgili ve kaldırılmasını destekleyen yazıları yayınlayarak bu kişileri sitede tutarken bu arkadaşımızı atmak gibi bir lükse sahip olabileceğinizi algılayamadım.
burası sizin altın günleri yaptığınız arkadaşlarınızın toplanması için açılmış bir siteyse bilemem tabi. üzgünüm ama hiç beğenmedim.
Ne yani benimde anlamadığın siteden banlandım diye davamı açtı abiniz
Alıntı:
ardaimsak rumuzlu üyeden alıntı
Bu benim ilk yazım. Son da olabilir. Site yöneticisinin para ödeyerek açmış olduğu sitenin amacı nedir.?? istediğini atıp atmamakta ne gibi bir lüksü olabilir ki bu yazıda küfür yada şahıs ve kurumlara hakaret yokken.
Ben böyle bir hareketi hiç beğenmedim sizinde umrunda olmadığını biliyorum.
Hiç ama hiç haklı bir sebebiniz yok. İllaki hukuki bir sebep olmasına da gerek yok sizi eleştirmem için. ancak yaptığınızı hiç tasvip etmedim.
Nerede kaldı özgürlük anlayışı. 301. madde ile ilgili ve kaldırılmasını destekleyen yazıları yayınlayarak bu kişileri sitede tutarken bu arkadaşımızı atmak gibi bir lükse sahip olabileceğinizi algılayamadım.
burası sizin altın günleri yaptığınız arkadaşlarınızın toplanması için açılmış bir siteyse bilemem tabi. üzgünüm ama hiç beğenmedim.
Sayın ardaimsak,lütfen konuyu başından sonuna tekrar okuyup idrak ettikten sonra bir yorum daha yaparmısınız?
Alıntı:
Av.Bingöl Zekeriya Bengier rumuzlu üyeden alıntı
Mister NO,
Üye olduğunuz forumun kayıt bölümünü okuduğunuzda (Bütün Forumlarda olduğu gibi) yönetimin üyeleri forumdan atma keyfiliği vardır. O nedenle bu keyfiliği sorgulamak yükümlülüğünde olmadığınızı kabul ederek foruma üye oluyorsunuz. Aynı şekilde de online oyunlara kayıt olurkende o kuralları kabul ediyorsunuz...
Yönetimin keyfiliğine denk gelmişiniz .....
Sevgili hocam tabiiki o kuralları okudum ama hiç bir yerinde Atatürk'ü övmek yasaktır gibi bir kurala rastlamadım !!! ,cezayı alan ve sonrasında girdiği mücadele sonucu tahminimce 3 yada 4 ay içerisinde tüm haklarını geri alan abiye ulaşmaya çalışıyorum,nasıl başardığını öğrenebilmek için..
Sevgili Erdoğan bey ben anladım sizi,normaldir herkes Atatürk'ü sevmek zorunda değildir,saygı duyarım...
Anlamışsınız ama yanlış anlamışsınız.
Sİte sahibi,parasını ödediği alanda herhangi bir sebeple herhangi birini üyelikten atabilir.Verilen tüm cevaplarda açıkça belirtilen de budur.
Benim anlamadığım ise,arkadaşınız forumdan atılmış,sonra tekrar alınmış.Buna rağmen sorun olan ne?Site sahibinin canı istemiş atmış,canı istemiş almış.
Admin veya kurucu dikkatli bir şahıs olup yazıda bir art niyet bulmuş olabilir.
Ve haklı olarak gereğini yapıcaktır.
Ayrıca /mister no/ rumuzlu üye çok fazla cümle hatası yapmış olup ''TÜRKÇE''mizi
özenle kullanıp,özenle telaffuz etmesini rica ederim.