cevap yazan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum saolun.
Printable View
cevap yazan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum saolun.
Yeni bir konu açmak istemedim,muarrem arkadaşımızın başına gelen olay bu akşam benim başıma geldi olayı kısaca anlatmak ve bilgi almak istiyorum yardımcı olucak arkadaşlar varsa çok sevinirim.Ben İzmirde yaşamaktayım pek esrar bağımlısı sayılmam ama içmişliğimde var,Arkadaşımla beraber 3 polis memurunun tabirine göre 2 içimlik esrar vardı önümüzde de votka fakat ekipler geldiğinde esrar üzerimizden çıkmadı yada içerken yakalanmadık karakola götürdüler tutanak ve ifade aldılar.İfademden sonra karakol amiriyle birebir görüştüm ve 1 yıl boyunca denetimli beraat olur büyük ihtimalle dedi.Benim aklıma takılanlar ise 5-6 ay içince eve mahkeme kağıdı geliyormuş ve bu durum benim açımdan çok kötü bir durum,Arkadaşımız avukat falan birşeyler demişti bu konuda pek bilgim olmadığı için anlayamadım.Ev adresime gidicek olan mahkeme kağıdının başka bir adrese yada bir yakın olur bunun dışında bir yere gönderilme gibi bir ihtimali varmı ? Yada savcılıktan mahkeme kağıdının ne zaman hangi tarihte geliceğini öğrenme gibi bir şansımız varmı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim
dostum benim öğrendiğim kadarıyla mahkeme kağıdı kesin olarak gelicek ama ben avukat olan akrabam sayesinde ona vekalet verdim ve adresi o kendi brosuna yönelltti o yüzden benim kağıdım oraya gitcek.eğer avukat bulamasaydim bizim eve posta getiren postaciyla anlaşıp kağıt geldiğinde onun elinden direk alıcaktım sana da tavsiyem eğer avukat bulamassan bu şekilde yap diğer soylediklerin olmaz diye biliyorum ben.
benim mahkemem ayin 22 sinde yapilcakmiş.dün adliyeden öğrendim ve herkesin ifadesini okudum yakalandığımız cocuklardan biri şuan hapisteymiş.olayı ben kısaca tekrar anlatıyım( ben ve bir arkadaşım esrar almak için satildiği yere gittik ama bulamadık o sırada bu cocuk bize yardimci oldu ve onla beraber gezip bulduk.karokoldaki ifademde ben ve arkadasım cocuktan almadıgımızı ama bize onun buldugunu soyledik.sanirim bu yüzden o içeride) bir diğer şeyde arkadaşımın ifadesinde herşeyin benim olduğunu söylemiş ve bana sözde borç para vermiş vs. vs. böyle demesinin nedenide onun daha öncede yakalanmış olması daha önce yakalanmış ve denetimli serbestlik almış ama karokolda kayıdına baktıklarında kaydı cıktı ama oda kavgaydi o deddi.polislerde bir şey demedi.benim şimdiki sorum mahkemede benim arkadaşım olan çoçuk gene benim değildi onlar derse mahkeme uzarmi bir de benim deddiğim bu arkadaşım o olaydan sonra akıllanmadı ve bildiği yoldan gitmeye devam ediyor.bu yüzden onla görüşmüyorum ve konuşma fırsatımda olmıycaktır büyük ihtimal mahkemeye kadar.
diğer bir sorunumda avukatim bügün beni aradi yanimda abim oldugu icin tam konusamadim ama jandarmadan okula kağıt gidebilir gibisinden bir şeyler deddi onu engellememiz lazim gibisinden.acaba bu kağıt o icerdeki cocuk yüzünden mi gider.eğer böyle bir şey olursa ben okulumdan olurum hayatim biter. ben bir yanlış yaptım ve akıllandım ama bu yanlış bu kadar fazla da ödettirilmemeli.
elime tebligat ulaştı tebligatta şüpheli X için : ankara 9.sulh ceza mahkemesinin 12/03/2008 tarihli 2008/1036 sorgu sayili kararları
şüpheli x için : Türk Ceza Kanunu 188/3,353/1,54,64 maddeleri ile , TCK 191/1-2-3-5-6-7 maddelerinin uygulanmasi
şüpheli y ve z için:TCK 191/1-2-3-5-6-7, 54/1 maddelerinin uygulanmasi.
bu şüpheli x diye yazdiğim kişi x bize yardimci olan cocuk o içerideymiş.
şüpheli y ve z de ben ve benim okulumda ki diğer çoçuk acaba bize ne olur okulumuza bir haber gider mi.ben şuan gerçekten çok ağır bir bunalım geçiriyorum.lütfen yardimci olun.
cevap yazabilcek kimse yok mu acaba.
okula kağıt falan giztmez meraklanma...
ayrıca mahkeme kağıdı gelir ama yakalanma tarihinden yaklaşık 7-8 ay kadar sonra ancak.
mahkeme kağıdı geldiğinde ise yaklaşık olarak 2 ay kadar sonra mahkemen olur..
ve eğer hakime kendine inandırısan tedavi almazsın sadece denetimli serbestlik alırsın...
bir de ben bir şey daha sormak istiyorum ben şuan ehliyetim yok.büyük ihtimallede denetimli serbestlik alicam.ehliyet almak istediğimde peki alabilirmiyim yada belli bir süre gecmesimi gerek.
avukatınız vekaletname sunarsa dosyaya ,size herhangi bir kağıt gelmeyecektir. iyi günler
yeni konu açmayayım dedim.benimde böyle bir sıkıntı var.arkadaşıma mahkeme kağıdı geldi.2kişi yakalanmıştık işte.ama benimki henüz gelmedi.ben şimdi gidip nerden değiştiricem adresi?mahkemeye mi gidicem yoksa adliyeyemi. kadıköy bizim mahkememizin yeri.çok bir bilgim yok adres değişikliğini nasıl yapıcağımı bilgilendirirseniz acilen hemen önümüzdeki gün yapıcam.birde hafta sonu açık olmaz değilmi?