-
avukat arkadaşlar için sorunun açıklığa kavuştuğu kanısındayım.
Bir teminat senedi her nasılsa başka birinin eline geçmiş ve senet icraya konmuş. Ancak hamil, meşru hamil olmadığını bildiği için yaRGILAMA SÜRESİNCE, CEBRİ İCRAYA DEVAM ETMEYE CESARET EDEMEMİŞ. (cEZA KORKUSUNDAN)
Merci imza inkarını red etmiş ancak yargıtay, alacaklının meşru hamil olmadığı ve kişisel defilerin bu üçüncü kişiye karşı da ileri sürülebileceği gerçeği ile, teminat senedinin kambiyo takibi yapıulmayacağı gerekçesi ile takibin iptaline karar verilmesi doğrultusunda karartı bozmuş.
Sayın allami de laf kalabalağı ile kendisine hak vermemizi istiyor
-
sayın ragıpatay,
Konuyu az ve öz olarak yorumladığınız için ve de yapmış olduğunuz doğru tespitleriniz için, teşekkür ederiz.
Bu konuda (bu forumu açan vatandaş hariç) tüm üyelerin GÖRÜŞ BİRLİĞİ içinde oldukları da, açıkça görülebilmektedir. Başka söze ne hâcet! https://www.hukuki.net/images/icon_Smile_approve.gif
-
( allami). bu bana kimi zaman allamei cihan kimi zaman allami cihan diye de yazılan ve söylenen deyimi çağrıştırıyor. Anlamı TDK sözlüğünde ( Derin ve çok bilgisi olan, çok bilgili:) olarak geçiyor.
sitemizin sevgili hukukçuları,
neden kendinizi heder ediyorsunuz? Adam sizden daha iyi biliyor işte, kabul edin artık (!)
ve
Murphy kanunlarında da yazıldığı gibi (aptallarla tartışma, söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır.)
-
Sayın deltaG,
Size ne kadar teşekkür etsem azdır!
Hem yorumunuzla bu foruma katılarak renk kattığınız için ve hem de allaminin bozmuş olduğu sinirlerimizi, fazlası ile "relax" etmekle kalmayıp ayrıca bir de güldürdüğünüz için, çok teşekkür ederim.
Sahi, biz, neden şimdiye kadar, bu , son derece engin bilgi (!!)ve deha (!!) sahibi kişiyi muhatap alıp bu "mecrada" (!) tartışarak seviyesine indik ki??Resmen gaflette bulunduk.
https://www.hukuki.net/images/icon_Smile_big.gif
-
imrahimg38 in kulakları çınlasın. Bu tartışma bana onu hatırlattı. arkadaş şimdi de ayrı bir forum açmış, ben bilgi istemiyorum, tartışmaya açmak istiyorum diyor
-
Sayın deltaG allami nin bizden yada sizden daha iyi bildiğinden kusku yok aslında o bizlere biseyler ogretmek istedi. ancak bunu soruyormus gibi yaparak arada serpistirerek ogretmek istedi. cok akıllıca bence!. ne gunlere kaldık baksanıza
-
haklısınız sayın benna. hiç bu açıdan düşünmemiştim!!
o değil de, allami, "öğrettiklerimin karşılığında bana ders ücreti ödeyeceksiniz" de diyebilir(!)...
-
siteden de bi ayrı kalmaya gelmiyo yani. bi kaşık suda kopardığınız fırtına ve gürültü taa site dışından duyuluyor.
epeydir on-line olmamıştım. bir de baktım ki. "allami" adlı bir bilge(!!), hangi dağdan kopup geldiyse artık, dadanmış siteye de ortalığı kasıp kavuruyomuş da haberimiz yok! neler kaçırmışız neler!