Sayın Ulaş Değirmenci,
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Syg.
Printable View
Sayın Ulaş Değirmenci,
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Syg.
Merhaba, yeni bir başlık açmak istemedim pek benzer bir olay olmasada bir olay da benim başıma geldi ve hakkımda kamu davası açıldığını geçen gün öğrendim. 2006 yılında birisinin adına internet üzerinden bir kredi kartı başvurusu var ve bu kart daha sonra birilerinin eline geçiyor sonra kullanılıyor ve sonrasında ismin sahibine borç gidince o da böyle bir karta başvurmadığını belirtiyor ve sonra inceleniyor benim ip çıkıyor sonra 2007 de bir gün eve polisler geliyor evi arayacaklarını ve hard diski kontrol edeceklerini söylüyorlar sonra ben ifade veriyor ve evime geri dönüyorum 1 hafta sonra incelenen hard diski alıyorum ve polisler olumsuz bir durum olmadığını belirtiyorlar. Sonra 1 sene geçiyor ve evime bir iddaaname geliyor ağır ceza mahkemesinde adıma bir dava açılmış ve ben sanık oluyorum.
Ailemin huzuru ve benim huzurum bu olaylar üzerine kalmadı. Ben kendimi biliyorum ve ne karta başvurdum ne kartı aldım ne de harcadım. Benim evimde benden başka bilgisayarı kullanan yok wireless kullanmıyorum ve ip adresi sana ait denilerek bu şekilde bir suçlama ile karşı karşıyayım.
1- ip adresi nasıl bana ait oluyor ve bu bilgiler ve sistemlerin %100 çalışabilirliği kanıtlanmışmı.
2- bu kartı kim nasıl teslim alıyor ?
3- Yapılan harcamalar kontrol edilmemiş mi nasıl oluyorda bu kadar kolay bir suçlama ile karşı karşıya kalıyorum.
4- Benim duruşmaya çağırılmam sanık olmam ailemin ve kendi huzurumun bozulması avukat parası gibi maddi ve manevi zarara uğratılmam şahsıma yapılan bu zararın karşısında ne gibi haklarım mevcut.
Bu güne kadar polisle ne de mahkeme ile bir ilişkisi olmayan ve güzel bir mesleği geleceği parlak bir mühendis olan ben ilk duruşma gününü bekliyorum ve istemesemde takıyorum bunu kafaya psikolojim bile bozuldu, yardımlarınızı rica ediyorum arkadaşlar.
Alıntıyı unutmuşum o yüzden iki mesaj göndermek zorunda kaldım özür dilerim
Malesef ülkemizde ki bilişim suçları yargılamasında sadece suçu işleyen ip adresinin size ait olması sizin hakkınızda soruşturma ve kovuşturma yapılabilmesi için yeterli delil kabul ediliyor.Ancak Ceza Kanunumuzda yeralan bilişim suçu maddelerinin çok genel düzenlenmesi sebebiyle herkes bu suçlardan ceza alabilieceği gibi ,suçu işleye herkesde bilinçli bir savunmayla beraat edebilmektedir.
IP adresinin size ait çıkmasının bir çok nedeni olabilir, bunlardan en basiti wireless modeminize başkası tarafından girilmiş olmasıdır bu durumda modeminizin giren bilgisayarların log larını yani kayıtlarını tutan bir modem olması için dua etmekten başka şansınız yoktur.
Eğer bu özelliklere sahip bir modemse suçun işlendiği tarihte modeminize başka bir bilgisayar tarafından girildiğini ve sizin masum olduğunuzu kanıtlamanız için bir fırsatınız doğacaktır.
Aksi takdirde saydığınız diğer seçnekler yoluyla beraat etmeniz biraz uzun ve uğraşlı olacaktır.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, wirelless bir modem kullanmıyorum, kovuşturma yapılsın ben kendimi biliyorum bu olaylarla herhangi bir alakam olmadığını başvuru yapılan kişinin bilgilerini bilebilmem, kartın elime geçmesi, yapılan harcamalar ile hiç bir alakam olmamasına rağmen uzun ve uğraşlı olması derken ne kadar bir süre geçer sizce tahmininizce, tanıdığım bir avukata vekalet verdim dosyayı alarak inceleyecek kimi konunun uzmanları ile görüştüğümde bana bunun 1-2 celp de sonuşlanabileceğini belirttiler.
Bilgiler için tekrar teşekkürler javier21,
Uzun ve uğraşlı dememin sebebi ülkemizde bu konularda bilgili hukuk elemanlarının azlığı sebebiyle dosyaların devamlı bilirkişilere gönderilmesi ve bu bilirkişilerin bazılarının da konu üzerinde yeterli bilgiye sahip olmadıkları gerekçesiyle dosyayı iade etmesi sonucunda bilirkişi aşamasının uzamasındandır.
O yüzden bu olayda size ilk tavsiyem hakkınızda açılan dava dosyasındaki ilk inceleme ve eğer varsa bilirkişi raporlarını okumanız ve buraya yazmanız olacaktır.Çünkü duruşmada dikkate alınacak ve belkide sizin suçsuzluğunuzu kanıtlayacak en önemli bilgiler bu raporlarda yer almaktadır.
Elmira ve Enviro ile benzer nedenlerden davam devam ediyor. sizlerinkinde bir gelişme sonuç oldu mu ? son durum nedir?
ip klonlama diye bişi olmaz olsa olsa sizi zombieolarak kullanmışlardır yada wires kullanıyorsanız sizin modeminizden işlemleri yapmışlardır ancak her iki durumdada pc nizin incelenmesi sonucunda bu durumlar ortaya çıkacaktır.